Onderhoud Holtenbroekerbrug gaat voorspoedig

Zwolle – De onderhoudswerkzaamheden aan de oostelijke rijbaan (centrumzijde) van de Holtenbroekerbrug verlopen snel en voorspoedig. Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken voert de gemeente Zwolle het onderhoudswerk aan de westelijke rijbaan (Holtenbroek zijde), dat eerst in de zomer schoolvakantie van 2014 is gepland, nu ook deze zomervakantie uit.

hires_omleidingsroute_holtenbroekerbrug_fase_2.jpg 

De werkzaamheden aan de westelijke rijbaan beginnen op maandag 29 juli. Om de brug voor weggebruikers na de schoolvakantie gereed te maken,  werkt de aannemer tot en met zondag 18 augustus ’s avonds en ’s nachts door. De gemeente Zwolle voert het groot onderhoud aan de Holtenbroekerbrug uitsluitend in de zomervakantie uit om overlast voor het verkeer te beperken. De voorspoedige werkzaamheden hebben tot een snelle aanpak van de Holtenbroekerbrug geleid en daarmee staan voor volgend jaar in de stad minder werkzaamheden gepland. Gedurende de onderhoudsactiviteiten aan de westelijke rijbaan van de Holtenbroekerbrug wordt de rijrichting Zwartewaterallee – Blaloweg, tussen kruisingen Blaloweg/Katerdijk en Zwartewaterallee/Burgemeester Roelenweg, voor al het verkeer afgesloten. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan via de Burgemeester Roelenweg.

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden worden de betondelen van de aanbruggen -waar veel te hoge concentraties chloride aanwezig zijn – weggehakt, wordt de wapening geïnspecteerd, wordt er eventueel versterkingen uitgevoerd en nieuw beton aangebracht. Daarnaast wordt de mogelijkheid aangegrepen om onderhoud te plegen aan de rijbaan, tussen de Holtenbroekerbrug en de kruising met de Burgemeester Roelenweg. In het beton van de aanbruggen van de Holtenbroekerbrug heeft de gemeente een aantal jaren geleden te hoge concentraties chloride aangetroffen. Chloride komt onder meer voor in strooizout. Door de jaren heen is strooizout in het beton getrokken. Op zich kan zout voor het beton geen kwaad. Het chloride deel in het zout kan wel de wapening aantasten in de vorm van putcorrosie. Hierbij vindt heel plaatselijk aantasting van het wapeningsijzer plaats.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mogen we dan aannemen dat de oosteljke helft nu dan weer open gaat als men begint aan de westzijde. Typisch weer een publicatie van ambtenaren, ellenlange verhalen maar de meest essensiele zaken ontbreken. Bah!


    ⚠️ Meld

Reageer