Openluchtbad Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – Het Openluchtbad Zwolle bestaat uitsluitend door inzet van vrijwilligers. Naast de leden die hun vrijwilligersklus inplannen tijdens de voorverkoop heeft het bad een grote groep vaste vrijwilligers. Zonder deze vaste vrijwilligers kan de organisatie niet. 

Naast het coördineren van de dagelijkse gang van zaken zijn zij ook veel aanwezig op het Openluchtbad om hun handen uit de mouwen te steken. Het Openluchtbad wil de groep vaste vrijwilligers uitbreiden en is naarstig op zoek naar vrijwilligers die hier tijd voor hebben (dan wel gepensioneerd zijn, werkloos zijn of om een andere reden tijd ‘over’ hebben) en die zich wel meer dan dat zij nu doen, willen inzetten voor het openluchtbad met hun eigen specialistische kennis of vaardigheden. Het betreft vrijwilligerswerk voor de schoonmaak, de kassacommissie en de technische dienst.

Het gaat daarbij o.a. om de volgende vaste vrijwilligersdiensten:

 • Technische dienst; bij voorkeur zoeken we mensen met een (praktische) achtergrond in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Dagelijks moeten de waterbehandelingsinstallaties worden onderhouden. Ook klein (dagelijks) onderhoud en reparaties aan de gebouw gebonden installaties zoals CV ketels en elektrotechnische installaties behoren tot de werkzaamheden. Wij zorgen ism Hellebrekers voor een kleine opleiding voor de bediening en onderhoud van de installaties.
 • Kassacommissie: samen met de overige leden van de kassacommissie zorg dragen voor het reilen en zeilen bij de kassa en de vrijwilligers/leden hierbij aansturen (vaste dagdelen van 3 uur)
 • Schoonmaak: wij zijn op zoek naar vaste vrijwilligers die de schoonmaak willen coördineren en de overige vrijwilligers willen aansturen. 

Heeft u interesse om het Openluchtbad met een van deze taken te helpen of wilt u graag wat meer doen maar u weet nog niet precies wat, laat dat dan zsm weten via bestuur@openluchtbad.nl en dan neemt het bad contact met u op.

Kijkt u ook eens rond in uw omgeving, wellicht dat u iemand kent die uitstekend geschikt is voor een van deze taken. Kan het zwembad de groep met vaste vrijwilligers niet structureel uitbreiden dan is het genoodzaakt betaalde krachten in te schakelen. Dit heeft uiteraard consequenties voor de abonnementstarieven in 2014.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik blijf het vreemd vinden dat je eerst vrijwilliger moet worden voor dat je daar mag zwemmen. Als je nu eens zowat geen tijd over hebt om vrijwilligers werk te doen omdat je bijv al ergens anders vrijwillig klusjes doet? Dan kom je dus nooit in het openluchtbad als zou ik dat best een keertje willen. Maar helaas.


  ⚠️ Meld

 2. Dus als je niet aan bovengenoemde kwalificaties voldoet kan je ook geen lid worden van die club? Het wordt steeds gekker…..


  ⚠️ Meld

 3. Schakel gewoon betaalde krachten in. Dan het abonnement maar wat duurder. Kan iedereen er heen, en je hebt meer inkomsten door meer bezoekers en je levert werk gelegenheid.


  ⚠️ Meld

Reageer