Mogelijk ander tijdstip legen containers ROVA

Zwolle – In de vakantieperiode kan het voorkomen dat uw container eerder op de dag wordt geleegd dan gebruikelijk. 
Er worden tijdens de vakantieperiode minder containers aangeboden. 

Vuilniswagens rijden hun routes daardoor sneller, of de dagroute wordt aangepast, zodat efficiënt gewerkt kan worden. Om ervoor te zorgen dat alle containers geleegd worden, vraagt ROVA de inwoners om containers  voor 7.00 uur aan te bieden.
Artikel delen:
Reacties 25
 1. extra vroeg ophalen en daarom alvast ’s avonds aan de weg zetten. En daar komt de BOA om 23:00 bekeuringen uitdelen om dit tegen te gaan…..


  ⚠️ Meld

 2. als je dit in de winter doet krijg je een bekeuring of ze nemen je container in beslag
  dus je hebt ook nog kans dat je s`morgens zo vroeg zo`n lawaaiwagen voor de deur krijgt “gezellig


  ⚠️ Meld

 3. Hier was hij juist veeeeeeel later dan normaal!
  Ach en zolang je niemand tot last bent, zet je hem inderdaad toch gewoon als je gaat slapen aan de weg? Met dit weer op tijd naar bed lukt toch niet 😉


  ⚠️ Meld

 4. ligt het aan mij of hebben we alleen maar bewoners in Zwolle die overal op afgeven. Mensen kijk naar het mooie van het leven. Maak het jezelf toch niet zo moeilijk!


  ⚠️ Meld

 5. @Positief: Wat betreft de containerregeling heb je geen gelijk. Hier in de straat zijn 3 maanden terug 6 boetes uitgeschreven voor het te vroeg aan de weg zetten van de papiercontainer.

  Echt te treurig.

  En er wordt veel afgegeven inderdaad, maar dat hoort er gewoon een beetje bij.


  ⚠️ Meld

 6. De papiercontainer de nacht voor ophalen al aan de weg zetten is heel gevaarlijk is gebleken. Diverse zijn in de brand gestoken en /of pogingen daartoe >:(


  ⚠️ Meld

 7. Volgens artikel 12 lid 2 van de Uitvoeringsbesluiten afvalstoffenverordening 2011 dien ik mijn container aan te bieden tussen 05:00 en 08:00. Daarover heb ik een brief van de gemeente ontvangen waarin met hel en verdoemenis wordt gedreigd als ik me hier niet aan houd. Het is de Rova derhalve geraden niet voor 8 uur te komen ledigen, want dan kunnen ze mooi nog een keertje komen.
  Overigens, niet ik doe moeilijk maar de gemeente Zwolle wel.


  ⚠️ Meld

 8. Hier staat al weken, zo niet een paar maanden een grijze container naast mijn huis, nabij de containerophaalplaats. Schijnbaar is hij van niemand…. Ik heb al naar de Rova gemaild en naar milieu en handhaving van de gemeente, en gebeld met de gemeente……. En de container blijft gewoon staan 😮


  ⚠️ Meld

 9. Ook door de ROVA worden de regels lang niet nageleefd op het gebied van schoonhouden van de straten en van het milieu.Dus controleurs moeten niet alleen de bewoners controleren maar ook het werk wat hun personeel langs de weg uitvoert


  ⚠️ Meld

 10. Mijn buren zetten de zak voor de container alvast voor de deur om hem mee te nemen naar de container wanneer het hen uitkomt. Vaak komt daar na een paar dagen nog een zak bij. Niemand zegt er wat van ook de politie niet.


  ⚠️ Meld

 11. In Amsterdam staan ook ondergrondse papiercontainers, tijd dat dat hier ook komt en wel bij de andere ondergrondse containers.


  ⚠️ Meld

 12. suze, hoezo tijd dat die hier ook komen? Die ondergrondse papiercontainers zijn al zowat twee jaar in Zwolle aanwezig! En ja de container staat naast de andere ondergrondse containers.


  ⚠️ Meld

 13. Hier aan de Scheldelaan in de Aalanden we hebben destijds allemaal blauwe containers gekregen waarvoor eigenlijk helemaal geen ruimte is. Zeker niet voor de mensen die op de tweede etage wonen.
  Ze hadde hier ook beter een ondergrondse kunnen maken. Er is wel een ondergrondse voor het restafval.


  ⚠️ Meld

 14. Dineke moet jij om 6.30 uur opstaan om voor 7 uur je container op de stoep te zetten? Mij zou het nog lukken als ik om 6.55 uur op sta…
  Het zou wel billijk zijn als bij deze maatregel toegestaan wordt dat men de container vast ’s avonds aan de weg zet!


  ⚠️ Meld

 15. De notificaties van de rova-app worden ook op de voorgaande avond gegeven. Dan mag je de container ook aan de weg zetten lijkt me. Anders vergeet je het maar zo weer.


  ⚠️ Meld

 16. In het licht van het commentaar van Criticus, ben ik het ermee eens dat men dan nog maar een 2e keer langs komt om de container te legen. Of de gemeente moet voor deze periode toestaan dat de container ’s avonds laat alvast naar buiten gaat.

  Dat tuig hem evt. gaat proberen in brand te steken is niet mijn probleem, maar dat van de politie (wijkagent?) die dan te weinig controleert. Je weet dat er ’s nachts dat soort tuig rond loopt, controleer dan en treed op met harde hand.


  ⚠️ Meld

Reageer