Weggeefhuis Zwolle wordt enorm succes

Zwolle – Het Weggeefhuis is op 3 juni 2013 begonnen op internet met een Facebook groep en ‘like’ pagina. Het concept is, duurzamer omgaan met nog bruikbare spullen. Het Weggeefhuis probeert de groep mensen te bereiken die onder het mom ‘stille armoede’ vallen.

 

weggeefhuis_25juli_099_edit.jpg

Weggeefhuis wordt stichting 

 

Door eigen overbodige spulletjes weg te geven, beloont het Weggeefhuis de gevers met waardebonnen, kleine presentjes en of dagje uit met gezin, enz. Lokale ondernemers bieden een bijdrage en bieden ook met regelmaat leuke gratis waardebonnen aan om de gevers en nemers te verblijden. Op deze manier probeert het Weggeefhuis regionale burgers en bedrijven te blijven stimuleren om overbodige producten gratis te doneren. Alles is echt welkom. In een advertentie kun je zelf je overbodige spulletjes plaatsen, maar het Weggeefhuis wil dit ook voor de adverteerder doen. Dit concept blijkt in Regio Zwolle (30km rondom) zo’n enorm succes te zijn, waardoor het Weggeefhuis  al in 8 weken een Stichting kon worden.

 

 

Het succes is zo groot dat eer hard gewerkt wordt aan uitbreiding naar meerdere regio’s. Elke regio krijgt een eigen weggeefhuis zodat lokaal hulp geboden kan worden. Met een beetje geluk, wordt dit concept binnen 1 jaar in heel Nederland geïntroduceerd. 

 

Donderdag 25 juli werd het weggeefhuis officieel een stichting. Met heel veel dank aan Notariskantoor de Jong aan de Ter Pelkwijkstraat die dit ook een geweldig concept vind, en ook belangeloos/kosteloos dit mede mogelijk maakt.

Artikel delen:
Reacties 52
 1. In de zestiger jaren was er in hét hippe centrum De Kosmos op de Prins Hendrikkade 142 in Amsterdam al een z.g.. Diggersschop.
  Een soort weggeefwinkel. Maar toen in een tijd dat ‘er geld genoeg was’ en niet zo zeer vanwege armoede bestrijding, maar uit ideologie.
  De Diggers waren een groep pleitte voor een geldloze samenleving. Zo was er ook een gratis tijdschrift ‘Hapt’ betaald door de makers i.p.v. consumenten (iedereen kom zelf een pagina maken en afdrukken, die werden dan samengevoegd en verdeeld onder de makers om weg te geven aan kennissen en vrienden.
  Volgens mij kwam die traditie weer terug op de Engelse Levelers, die gezamenlijk land beheerden in de 17de eeuw of zo.  ⚠️ Meld

 2. Het is een erg leuke site waar duidelijke regels gelden en geen ruzie word gemaakt. Zou kijken mensen neem eens een kijkje dan zie je met eigen ogen wat een goed werk hier wordt verricht en dat het er gezellig is 8)


  ⚠️ Meld

 3. Ben vanaf het begin al op deze site te vinden en ik vind het geweldig. Ben op deze manier al wat spullen kwijt geraakt die ik anders waarschijnlijk gewoon weg gegooid zou hebben. De beheerders hebben zelfs al het één en ander bij me opgehaald. Dat ze ook zelf leuke presentje’s of waardebonnen weg geven vind ik ook geweldig. Onlangs een waardebon van IJssalon Salute gewonnen en ik kan zeggen het heeft heeeeeerlijk gesmaakt.
  Weggeefhuis Zwolle bij deze nogmaals gefeliciteerd en dat het maar heeeeel lang mag bestaan:D:D:D


  ⚠️ Meld

 4. Het ontstaan en concept van Weggeefhuis Regio Zwolle.
  Na een tijdje te hebben rondgekeken en meegedaan te hebben op verschillende weggeefgroepen, kwamen wij al snel tot de conclussie, dat het ook anders kan, en dat je door gratis te geven, heel veel anderen direct kan helpen in je eigen regio. Maar dan op een eerlijke en gemoedelijke manier, wat nogal eens ontbreekt op andere weggeef groepen.
  Tuurlijk is het prettig om je spulletjes op die manier kwijt te raken, zeker als je haast heb en of niet zo belangrijk vind of een ander het wel of niet kan gebruiken.
  Maar waarom niet gelijk je mede buurt bewoner helpen die het ECHT kan gebruiken, en daarnaast nog meer mensen, zonder iets extra??s te hoeven doen te helpen?
  Met regelmaat van de klok, via PB (persoonlijk bericht) mailtjes gehad waar dan toch geld geboden word, terwijl het dan een weggeefgroep is.
  Naar onze menig kan het anders,.. zonder, al te veel extra inzet van de gevers.

  Met een aantal gelijkgestemde is het idee ⤽weggeefhuis⤝ ontstaan.
  We zijn met 5 beheerders actief op het weggeefhuis.
  Hetty Groothand , Kim van Dam, Dirk Idzerda, Erna van de Grift, Esmeralda Boertjes, Carola Zilverberg.

  Regionaal de locale mensen helpen, middels gratis spulletjes weg geven, van kopje tot koelkast, baby, kinder spulletjes, kleding, het maakt niet uit, alles is welkom.
  Hebben gevers geen tijd en of ruimte, dan komt het weggeefhuis de spulletjes graag ophalen en bied deze dan aan.
  Ben je dringend ergens naar opzoek, dan kan je ons bellen en of mailen om een beroep op ons te doen.
  Niet iedereen beschikt over internet/facebook.
  Daarnaast moeten de gevers die bij ons zelf een advertentie plaatsen, de advertentie minimaal 3 uur laten staan, zodat meer mensen de tijd en kans hebben om te reageren.
  Gevers kunnen hun spulletjes en ongeopende voedsel restanten ( je zult verbaasd zijn wat je allemaal in je keukenkastjes aantreft wat je nooit gaat gebruiken) ook inleveren op verschillende locaties in en rondom Zwolle.
  Momenteel beschikken wij over?? afleveradressen. Wijk Pierik/Assendorp, Stadshagen, Zwolle-Zuid, Dieze ??oost, Stationwijk. Nieuwleussen, Hoonhorst, Dalfsen, Kampen, Genemuiden.
  En zijn we nog opzoek naar meerdere lokaties om het onze gevers zo makkelijk mogelijk te maken.
  Het weggeefhuis is daarnaast ook een gezellig social medium, waar je een babbeltje/kletspraatje kunt houden, in korte tijd zijn er al leuke nieuwe vriendschappen ontstaan.
  Om het gemoedelijk te houden, noemen we onze leden, geen leden, maar (mede)bewoners van het huus.

  Het Weggeefhuis is begonnen (3 juni 2013) op internet met een facebook groep en ⤽like⤝ pagina.
  Het concept is, zuiniger/duurzaamer omgaan met nog bruikbare spullen, weggooien kan altijd nog, geef spullen een 2de kans.
  Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen in je eigen regio er heel blij van worden en hard kunnen gebruiken.
  En het geeft je een goed gevoel, om andere mensen te verblijden.
  Uiteraard hanteren wij een aantal regels waaraan iedereen moet voldoen, als bewoner van ons huus.
  Daarnaast bieden wij hulp in samenwerking met burgers en ondernemers in onze eigen regio, om gezinnen in moeilijke situatie te helpen met bijvoorbeeld noodvoedselpakketten, kleding, en broodnodige huisraad, enz.
  Momenteel gaan er al 5 voedselpakketten wekelijks de deur uit, en hebben we al veel mensen kunnen helpen die in een noodsituatie zitten met wat anders.
  De aanvragen stromen binnen voor van alles en nog wat.
  Het is een druppel op een gloeiende plaat, en de aanvragen zijn momenteel hoger dan dat we kunnen bieden,
  maar hopen door een stichting te worden, wat meer te kunnen gaan bijdragen.

  Wij proberen juist ook de groep mensen te bereiken die onder het mom ⤽stille armoede⤝ vallen.
  De groep die niet terecht kan bij de voedselbank en of kledingbank.
  En hier zijn er momenteel heel veel van, gezinnen waarbij de partner gewoon werkt en waar een minimum inkomen binnen komt.
  Mensen die onverwachts werkloos zijn geraakt, enz
  Ik wil dan ook benadrukken dat het niet specifiek voor mensen bedoeld is, die een uitkering krijgen of schuldsanering/ bewindvoering hebben.
  Een groot deel hiervan kan al terecht bij voedselbank, kledingbank, enz.
  Het gaat juist ook om de mensen/gezinnen die de laatste week van de maand, moeten overleven ipv leven.
  De mensen die hard vechten om de touwtjes aan elkaar te knoppen, maar gewoon nooit iets extra??s kunnen doen.
  De mensen die gillend gek worden als de koelkast het bijvoorbeeld begeeft.
  Nooit eens iets kunnen kopen voor de kids, zoals kleding of een klein cadeautje voor een verjaardag. (ook niet 2dehands).
  Want wees eerlijk zelfs voor 2dehands spulletjes betaal je tegenwoordig de jackpot.
  Wij als weggeefhuis bieden dan ook de mogelijkheid om mensen die nood hebben, ANONIIEM te helpen.
  Niet iedereen heeft er behoefte aan om hun prive situatie openbaar te plaatsen, zodat de wereld kan meelezen.
  Dit kan via PB op facebook, mail en of telefonisch contact.
  Door je eigen overbodige spulletjes weg te geven, belonen wij onze gevers met waardebonnen, kleine precentjes en of dagje uit met gezin, enz.
  Wij bieden een gratis spaarsysteem, die heel aantrekkelijk is voor gevers.
  Hier profiteren ook onze nemers van.
  Lokale ondernemers bieden een bijdrage, aan ons spaarsysteem en bieden ook met regelmaat leuke gratis acties/waardebonnen aan om onze gevers en nemers te belonen/verblijden.
  Op deze manier proberen wij onze regionale burgers en bedrijven te blijven stimuleren om overbodige produkten gratis te doneren.
  Alles is echt welkom.
  Je kunt zelf je overbodige spulletjes middels een advertentie plaatsen maar het weggeefhuis, wilt dit ook doen voor degene.

  Dit concept blijkt in Regio Zwolle (30km rondom) zo??n enorm success te zijn, waardoor we na slechts 8 weken al een Stichting kunnen gaan worden, en kunnen gaan uitbreiden naar meerdere regio??s.
  Elke Regio krijgt een eigen weggeefhuis zodat we locaal hulp kunnen bieden. Met een beetje geluk, kunnen wij dit concept binnen 1 jaar in heel Nederland introduceren.
  Met heel veel dank aan Notaris kantoor de Jong aan de Terpelkwijkstraat die dit ook een geweldig concept vind, en ook belangeloos/kosteloos dit mede mogelijk maakt.

  Uiteraard bedanken wij ook alle andere ondernemers die hun steentje hebben bijgedragen om dit tot een succes te maken.
  O.A Cafeteria Ton Norp, Kip Today, Kaaswinkel Assendorp, Snackbar Domino, Claudia??s Body care, DJ John Bode, Fietstaxi Zwolle, CVNN, Uw dakgoten schoon.nl, en een aantal anonieme donateuren.
  Verder wil ik natuurlijk iedereen die zich vrijwillig inzet voor en achter de schermen enorm bedanken.

  Onze link van groep op facebook;

  https://www.facebook.com/groups/weggeefhuisregiozwolle/

  Onze ⤽like⤝ pagina op facebook;
  https://www.facebook.com/Weggeefhuisregiozwolle

  Volg ons opTwitter;
  @weggeefhuis

  Ons www adres;
  http://www.weggeefhuis.nl (Hier word nog hard aan gewerkt.)

  Mail;
  weggeefhuis@live.nl

  Telefoon tot 1 augustus is; 0681102242
  Vanaf 1 augustus is ; 0626549405 en 0626459404
  ———————————————————————————————————————————–


  ⚠️ Meld

 5. ook ik heb al een aantal spulletjes weggeven via hier, en zie regelmatig ontzettend leuke dingen voorbij komen.
  een compliment voor iedereen die hier aan meewerkt, maar natuurlijk ook voor het beheerdersteam die hier veel tijd insteken.


  ⚠️ Meld

 6. Hetty Groothand , Kim van Dam, Dirk Idzerda, Erna van de Grift, Esmeralda Boertjes en last but not least Carola Zilverberg , Jullie willen het eigenlijk niet horen maar het is gewoon de waarheid; Dank zij jullie is het weggeefhuis een groot succes !! Bedankt voor al jullie werkt en hulp, ik weet zeker dat heel veel mensen daar al blij van geworden zijn ! , gefeliciteerd en heel veel succes met de Stichting! Groetjes, Gerja van Lohuizen :-*


  ⚠️ Meld

 7. Fantastisch dit weggeefhuis. Mooie dingen mogen ontvangen maar ook veel mensen blij gemaakt. Dit geeft een goed gevoel. Alle mensen gaan op een leuke manier en met respect met elkaar om. Leuke groep om lid van te zijn. Complimenten voor iedereen.


  ⚠️ Meld

 8. Ook ik maak met enige regelmatig gebruik van het weggeefhuis. Zo heb ik al het 1 en ander kunnen ophalen, heb ik gegeven wat ik echt niet gebruik en ben ik uit de brand geholpen met een voedselpakket.
  Het is een fantastisch initiatief en gemoedelijke sfeer, wat ik bij andere weggeefhoeken echt wel mis. Het bestuur/beheer van deze stichting zijn allemaal toppers, met het hart op de goede plaats, steken heel veel vrije uurtjes in het helpen van de mensen in hun regio, niks is hun eigenlijk te gek. Ik sta dan ook helemaal achter het concept, en durf met trots te zeggen dat ik een (mede) bewoner ben. 🙂


  ⚠️ Meld

 9. Het succes hebben we ook te danken aan de inzet van de medebewoners van het weggeefhuis.Het is een hoek waarbij het vooral draait om respect voor de medemens.Voor dat dit weggeefhuis werd opgezet was ik lid van andere hoeken,daar zag ik vaak dat er respectloos werd omgegaan met andere leden(dit veranderd wel)Wij proberen te zorgen voor een gezellige en vooral een respectvolle sfeer in het weggeefhuis.In de periode dat wij nu bezig zijn hebben we gemerkt dat de medebewoners meeleven met elkaar en elkaar iets gunnen.Het gaat nu niet meer om iets te kunnen krijgen maar meer om elkaar te helpen.Ik denk daarom dat het weggeefhuis zijn succes te danken heeft aan de inzet van iedereen.


  ⚠️ Meld

 10. Ik heb via Facebook meegekregen dat er wat strubbelingen zijn.

  Het Weggeefhuis schijnt exclusiviteit te claimen op de facebookgroep, mensen die dingen daar plaatsen om weg te geven, mogen dit niet ook nog aanbieden op andere weggeefhoeken e.d.

  En mensen die daar op de Facebookgroep van het Weggeefhuis commentaar op leveren schijnen zonder pardon van de groep afgeschopt te worden en zijn niet meer welkom.

  Nu al sterallures?  ⚠️ Meld

 11. Beste BSMA,

  Het weggeefhuis claimt absoluut geen exclusiviteit. Mensen mogen uiteraard op alle hoeken plaatsen die zij wensen. Wanneer je je aanmeld op het Weggeefhuis ben je zeker niet verplicht alleen daar spullen weg te geven. Dit is een ieder zijn eigen keuze.

  Commentaar, meningen en discussies zijn van harte welkom mits dit respectvol gaat.  ⚠️ Meld

 12. Klopt ik ben 1 van de personen die verwijderd is uit de groep. Ik heb begrepen dat het komt doordat ik kritiek had op het “puntensparen” leden zouden punten krijgen als ze alleen in het weggeefhuis gratis spullen aanbieden. Daar krijgen ze weer andere dingen voor. Het stoot mij tegen de borst. Er zijn meerdere leuke groepen ( ookal probeert men hier zich boven te plaatsen ) die worden benadeeld. Zo krijg je dat men wel overal lid is en mag gebruikt mag maken van het aanbod, maar dat het aanbod aan andere groepen de kop wordt ingedrukt. Ik en meerdere met mij vinden dit niets te maken hebben met belangeloos helpen.. Toen ik dit dus opmerkte en in een andere groep een voorstel heb gedaan om regels aan te passen werd ik zonder pardon verwijderd.. Ik wist niet dat het uiten van mening en of kritiek niet toegestaan was


  ⚠️ Meld

 13. Dit is het bericht wat 1 van de ex leden kreeg ..

  .citaat: En Ach ja,.. als stichting hoeven wij ons gelukkig niet meer druk te maken over dit soort dingen,.. dat laten wij voortaan over aan alle andere zogeheten groepen, die zelf niet creatief genoeg blijken te zijn. Ondertussen blijven wij liever de helpende hand bieden.
  …….


  ⚠️ Meld

 14. En dit bericht kreeg ik zelf..
  Na aanleiding van onze discussie van gisteravond en nu een discussie op een groep, hebben ik besloten geen gebruik te willen maken van jou eventuele giften en dergelijke, ook word jou aanwezigheid niet langer op prijs gesteld in het huis door mij. Ik hopen jou hiermee voldoende te hebben geïnformeerd … Ben dus zonder pardon verwijderd uit de groep. Zonder waarschuwing of verzoeken., Dit komt bij mij over als onprofessioneel en gepiekerd over het kritiek., Mijn doel was niet om herrie te schoppen, ik wou graag wat dingen aanbieden. Maar wou graag even opheldering over het puntensparen


  ⚠️ Meld

 15. Ik ben tot mijn verwijdering in mijn beleving respect vol gebleven. Daarna heb ik mijn respect voor carola verloren en ben ik een dolletje gaan maken. Maar dat is nog netjes bij het commentaar naar de “andere zogeheten groepen ” van carola


  ⚠️ Meld

 16. whahahaahahahahahah onze internethooligans. stukjes kopieren en een grote mond. en alleen lezen wat ze willen lezen. maar ben erg onder de indruk van jullie dames. het laat wel zien hoe jullie met je medemens omgaan .vandaag is het weggeefhuis aan de beurt om af gezeken te worden enmorgen is het weer een andere hoek. wees trots op jezelf  ⚠️ Meld

 17. voor alle liefhebbers van de soap zo volwassen zijn ze op goedkoop en gratis

  Lisette Jeroen was dat bericht van jou!? Mooie ingang voor mij18 minuten geleden via mobiel · 1..Lisette Jeroen B?18 minuten geleden via mobiel..Jeroen B. Yep, dat was van mij. :P16 minuten geleden via mobiel · 1..Lisette van der Wal Super, aan jullie allen: bij deze nodig jullie uit op de bovenstaande link van magneet de boer..10 minuten geleden via mobiel..Ton V. Lol ze werkt als een magneet maar heet toch echt anders Lisette 6 minuten geleden via mobiel..Trudy Van de V. Een an de beheerders is er ff, op het internet van de andere 😉 en vind dat er niet echt een onvertogen word valt. Er worden weinig mensne persoonlijk aan gevalen, dus wat mij betreft mag het blijven staan.6 minuten geleden · 2..Trudy Dan nog een vraagje van mijn kant, wat is het voordeel van een stichting worden? Heb ik me de hele tijd al afgevraagd, behalve dan het salaris van de directeuren, via sponsorgelden.4 minuten geleden..Lisette Ik zal proberen mij te beperken tot de zo genoemde link.. Met kritiek, maar het is prettig om hier gelijkgestemde te treffen als t nodig is… Dit zakt vanzelf naar beneden als t dooft.. Maar ik denk dat het nog wel handig is als mijn citaten terug gevonden kunnen worden in dien nodig ..


  ⚠️ Meld

 18. Ik ben nog nooit in een discussie terecht gekomen in 1 van zulke groepen. Mijn naam is verder onbekend.. Ik heb geen slechte reputatie


  ⚠️ Meld

 19. Angela, om met je eigen woorden te spreken ben je dus zelf een internethooligan, aangezien je goed kunt knippen en plakken?

  Misschien moet je met argumenten komen, komt een stuk volwassener over.


  ⚠️ Meld

 20. stukje reclame voor jullie goedkoop en gratis op facebook. daar kunt u de hele soap volgen en kunt u zelf zien hoe lissete er alles aan gedaan heeft om deze discussie voort te zetten. dus denk dat je je beter kunt druk maken over je reputatie van af nu lissete:o


  ⚠️ Meld

 21. Lekker makkelijk ‘angela’, zelf lekker semi-anoniem op de man spelen en hier mensen met voor- en achternaam noemen (ook van mensen die niet hier op WLZ gereageerd hebben), waarschijnlijk alleen maar om ze te beschadigen.

  Ik heb van jou alleen nog geen enkel inhoudelijk argument gezien, alleen maar mensen afzeiken vanachter je computertje.

  En dan andere mensen internethooligans noemen…


  ⚠️ Meld

 22. wie is hier begonnen. wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. volgens mij is carola haar naam door het slijk gehaald hier.
  en vonden jullie het nodig om dit hier te plaatsen. dan kun je een reatie terug verwachten toch. maar je kunt het ook positief zien mensen wetn nu dat er nog meerdere groepen bestaan waaronder goedkoop en gratis. verder steek ik hier mijn energie niet meer in . ik heb mijn punt gemaakt. mvg angela


  ⚠️ Meld

 23. Ik haal niemand door t slijk, ik heb haar eigen woorden gebruikt om te laten zien hoe haar houding is naar mensen die kritische vragen stellen. Ik heb er verder alleen aan toegevoegd dat ik het onprofessioneel vind. Verder geen grote mond gebruikt en al helemaal geen scheldwoorden. Er wordt een beeld geschept dat mijn doel is het weggeefhuis af te kraken.. Nogmaals ik heb geen problemen met het weggeefhuis.. Sterker nog ik wou ook spullen plaatsen. Maar ik heb moeite met het neerhalen van andere groepen, de arrogantie uit het pb van 1 van de beheerders, en het puntensysteem, wat niets met belangeloosheid te maken heeft daar wordt nu omheen gedraaid.


  ⚠️ Meld

 24. — NIET SERIEUS —

  Het is te schandalig voor woorden dit! Deze stichting met alle goede bedoelingen wordt openlijk bedreigd, voordat hun met goed fatsoen van start kunnen gaan! Door al die hoeken en groepen, hoe je ze ook wilt noemen. Omdat het weggeefhuis een richting kiest, die niet in het straatje van de anderen hoeken en groepen past. Ze roddelen er op los op hun eigen hoeken en groepen, en na het verwijderen van de lange discussies en beledigingen aan het huis en Carola persoonlijk, is Carola nu ook nog eens persoonlijk bedreigt. Dus zeg maar wie is er hier fout of niet goed bezig.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gelukkig heb ik wijselijk gezwegen op deze hoeken en groepen, en alleen gelezen en ook nog zo verstandig geweest om alles op te slaan, voordat alles verwijderd werd.


  ⚠️ Meld

 25. Dat is erg vervelend dat ze persoonlijk is bedreigd. Dat komt niet van mijn kant, en dat zou ik ook niet doen. Nogmaals ik vind het weggeefhuis een mooi initiatief, net als andere hoeken. Mijn punt is, de hartstichting zegt toch ook niet, dank voor uw donatie, en als u nou de andere doelen niet steunt dan krijgt u bij ons een extraatje?


  ⚠️ Meld

 26. Bedreiging gaat alle perken te buiten, maar dan direct maar zeggen dat dat gebeurd is door ‘al die hoeken en groepen’ gaat me te ver.

  Als iemand iets negatiefs op een hoek of groep post over iemand anders is dat nog steeds een individu die dat doet en niet de hele hoek of groep.

  En als ze persoonlijk bedreigd is moet ze daar aangifte van doen.  ⚠️ Meld

 27. Misschien is hoeken en groepen beetje fout uitgedrukt. maar het betreft wel leden van deze hoeken en groepen. Zelfs enkele in het beheer. Mocht je dan een beetje fatsoen in je donder hebben, laat je als beheerder zulke discussies niet toe op je eigen hoek of groep. Het woord respect is daar echt niet terug te vinden, dat houd niet in dat je het eens moet zijn. En als je als beheer dan ook nog zelf gaat meedoen aan zulke beledigende discussies. Ik heb er echt geen woorden voor. Ik heb Carola nergens een beledigende opmerking zien maken. En geef haar enig sinds gelijk dat ze onrust zoekers gewoon verwijderd. Je bent niet verplicht om achter het concept van het weggeefhuis te staan. bevalt het niet, kan je je afmelden. En heb toch echt alles gevolgd, ook al sta ik zelf ook niet volledig achter een puntsysteem. Maar waarom daar al een definitief oordeel over hebben, als pas deze week echt bekend word hoe dat in z’n werk gaat? Neem nu de Klaagmuur, wat een stelletje respectloze ……… Ook ik heb daarom alles opgeslagen wat daar gezegd werd en wordt, omdat ze alleen met de uitspraken van die hoek al aangifte kan doen.


  ⚠️ Meld

 28. Nou ik was de eerste die er uit gewipt werd door Carola, en in pb,s naar mij toe was ze minachtend naar andere hoeken toe, die waren in haar ogen niet slim genoeg zoals zijzelf.
  En in haar ogen was ik maar een jaloers en afgunstig type , en gunde niemand iets, nou sorry hoor het woord jaloezie komt bij mij niet voor en als er 1 een ander iets gunt dan ben ik het zelf wel.
  En dan beheerders van andere hoeken verwijderen omdat toevallig op die hoek de discussie plaats vond getuigd ook niet van fatsoen, ten eerste omdat de beheerder geen deel aan de discussie had omdat ze niet eens aanwezig was vanwege een hele lange werkdag.
  Dus bij deze de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet. !!!!!!!!  ⚠️ Meld

 29. — NIET SERIEUS —

  Een stelletje ratten zijn het, die nu het weggeefhuis ten gronde willen brengen. Eerst profiteren en toe kijken, en als er dan iets niet in hun straatje past gaan lopen zeiken. En niet alleen zeiken maar letterlijk en figuurlijk iemand persoonlijk vernederen, hoe laag kun je zijn! Ten 1ste is het weggeefhuis niet alleen Carola, maar zijn er meerdere beheerders en bestuursleden. Ten 2de elk bedrijf en of stichting heeft tijd nodig om te groeien en te bouwen, zolang de basis en grondbeginselen maar goed zijn. Ten 3de hebben een aantal van de ratten eerst gebruik gemaakt van het weggeefhuis of om hulp gevraagd, en dit ook gekregen. Zelfs 1 van het beheer geholpen van een groep omdat die geen brood op de plank had. (zal geen namen noemen uit respect voor het weggeefhuis en dat persoon) Ik vind het weggeefhuis een goed initiatief, mensen worden geholpen, iedereen is welkom, ongeacht je situatie, en zonder dat je het merkt help je ook nog een groep mensen die het een stukje minder goed hebben dan menig van ons. En dat je dan leuke producten, waardebonnen en dagjes weg kunt verdienen is een mooie bijkomstigheid, waar zowel de gever als nemer van profiteert en erg vrolijk van wordt. Ik zeg dus WEGGEEFHUIS GA VOORAL DOOR WAAR JULLIE MEE BEZIG ZIJN!


  ⚠️ Meld

 30. Ook ik ben een van de mensen die er uit is gegooid nadat ik mijn mening gaf over hoe ik dacht over de 3 uur regel en het puntensysteem. Ik was voor hun nog bezig om lapjes voor dekens te haken. Ik dacht dat we in een vrij land woonden en een vrijheid van meningsuiting hadden. Maar dat men het weggeefhuis onderuit haalt slaat nergens op. Men stelde gewoon een aantal vragen en gaf meningen. Als je hier niet tegen kan moet men niet aan een stichting beginnen.


  ⚠️ Meld

 31. acties zijn ook leuk! Ik heb geen kritiek op het weggeefhuis. Ik heb kritiek in het stimuleren om niet in andere groepen te plaatsen. Dat is het enige wat niet gepast is. ( daar kwam later het neer buigend doen naar andere groepen ) Verder heb ik nergens van geprofiteerd! Ik heb 1 advertentie kunnen plaatsen, en 1 x gereageerd met “lekker” ( of iets dergelijke ) op een verloting van een onstpanningsmassage.


  ⚠️ Meld

 32. Ook ik heb geen enkel profijt en gebruik van het weggeef huis gemaakt , dat is in ieder geval een ding wat ze mij niet in de schoenen kunnen schuiven, ook heb ik er niks aangeboden omdat ik gewoon niks aan te bieden heb, maar ben ondanks dat ik zelf weinig bezit een heel erg gelukkig mens, wat je van menig ander niet kan zeggen die willen alleen maar meer en meer en daar heb ik totaal geen last van.
  EN EEN RAT BEN IK AL HELEMAAL NIET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 33. Dat is nu jammer kleine, dat toevallig het hele “prive” gesprek die jij met Carola hebt gehad openbaar is geweest, en voor iedereen te lezen was. Mijn conclusie was; dat jij de woorden op zo’n manier wist te verdraaien alsof Carola andere hoeken zat af te kraken. Daarnaast heb je bij velen die het gelezen hebben het bloed onder de nagels vandaan gehaald, met uitzondering van jou eigen vriendenkringetje.
  En wat betreft goedkoop en gratis,.. beide beheerders hebben een opmerking geplaatst, en de discussie pas uren later verwijderd, omdat ze stiekem toch wel even genoten van de hele discussie. Gelukkig ligt hier ook het bewijs van op tafel.


  ⚠️ Meld

 34. ik weet niet wie hier uit mijn naam loop te tikken..
  krijg via via een berichtje met me naam esmee.
  1 ding weet ik zeker wie hier uit mijn naam loop te tikken is echt nog domme dan een varken.. wand ik maak veel tik fouten… hoe dom ben je dan om onder mijn naam te gaan lopen tikken..


  ⚠️ Meld

 35. Lijkt mij een sympathiek initiatief, de discussie hierboven vind ik onsmakelijk, dom en het barst vd persoonlijke rancune en verdachtmakingen. Lijkt mij niet de bedoeling van dit topic. Maar wie ben ik?


  ⚠️ Meld

 36. En als ik haar woorden zo verdraaid zou hebben dan had ik het echt niet openbaar gegooid , zo blond ben ik toch echt niet .
  Maar het blijft jullie bewijs , mijn bewijs, jullie bewijs, mijn bewijs en zo kan je wel door blijven zeuren hier over, ik doe niks in het geniep en ja ik zet het openbaar omdat er niks geheims aan is, en ja ik heb een echte eigen vriendenkring jullie niet dan, en dat er beheerders zijn geweest die een gesprek hebben verwijderd dat is niet mijn pakkie aan daar heb ik niks over te zeggen dat is hun beslissing geweest omdat het ook hun hoek is en niet de mijne, dus dan moet je bij die betreffende beheerders je beklag indienen die over die hoek gaan.  ⚠️ Meld

 37. — NIET SERIEUS —

  Lucie lucie haakt braaf haar lapjes voor het weggeefhuis en ondertussen zit ze op een andere groep “goedkoop en gratis” haar onvrede en gal te spugen, op een zeer niet respectvolle manier, huichelarij en schijnheiligheid noemen ze dat. Als je dan lid bent van het weggeefhuis wees dan zo stoer om het beheer zelf via Pb persoonlijk aan te spreken.
  lisette Jij bemoeit je met bepaalde acties die het weggeefhuis gaat aanbieden en trek je conclusies al, terwijl de regels pas volgende week duidelijk zijn. Daarnaast ben je in het weggeefhuis tot helemaal niks verplicht! Gebruikers van het weggeefhuis hebben volledig de vrije keus of ze iets wel of niet willen (mee)doen.
  esmee k. Ik heb jou naam nog niet voorbij zien komen. Zie een esmee tussen de reacties staan, en daar zullen er vast veel meer van zijn of is gewoon een fake-name.  ⚠️ Meld

 38. pfffffffffffffffffffff kleine je hebt inderdaad 1 punt, en dat is dat de beheerders bepalen wat er wel en niet op hun groep gebeurt. en daar draait het allemaal om toch???????


  ⚠️ Meld

 39. Tja, oké, misschien ben ik te vroeg met commentaar. Het lijkt er ook op dat ik 1 van de weinige ben die er moeite mee zou hebben. Ik volg het wijze raad op van Hetty, en leg me neer bij de keuze. Ondanks de vieze smaak die ik heb bij de actie, wens ik iedereen het beste. En zeker geen narigheid..


  ⚠️ Meld

 40. Beste mensen,

  Neemt u de spelregels van onze internetkrant in acht?
  Persoonlijke aanvallen zijn daarbij uit den boze. Bij bedreigingen zal aangifte gedaan worden.
  Verder vallen de bezoekers esmee, melanie, astrid en de stille niet serieus te nemen, dat is één persoon die met verschillende namen reageert. Deze persoon heeft een directe uitsluiting op Weblog Zwolle gekregen.

  We doen nader onderzoek!

  Redactie Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 41. wat mij opvalt van de diverse mensen die van de weggeefhuis zijn verwijderd is dat ik sommige mensen terug zie komen met een ander profiel(fake profiel)ik vind dan als je dan niets te maken wilt hebben met de weggeefhuis en ze ergens zwart maakt en afbrand,vertrek dan ook met je fake profiel en wees dan niet zo schijnheilig door met een fake profiel te blijven!!!!!!!Staat volgens mij ook in de regels


  ⚠️ Meld

Reageer