De Bocht als Vrienden van plezier in de Pol

Zwolle – Sinds deze maand kunnen bezoekers van ontmoetingsruimte de Bocht van Frion als Vrienden van plezier (VVP) terecht in wijkcentrum De Pol in Zwolle-Zuid. Van 19.00-22.00 uur organiseert Arjen Klootsema, een zeer enthousiaste vrijwilliger, gezellige avonden samen met mensen met een beperking. De avonden worden in overleg met bezoekers gevuld die sinds mei geen gebruik meer kunnen maken van de Bocht. Op vrijdagen in juli en augustus komt men als zelfstandige groep bij elkaar voor spelletjes zoals kaarten, rummikub, sjoelen of om elkaar gewoon te ontmoeten. De avonden zijn in de eerste plaats voor degenen die ook in de Bocht kwamen en hun familieleden. Ook niet leden van de VVP zijn welkom, maar dan geldt vol is vol.

De aanleiding om deze activiteiten in het wijkcentrum te houden, was de sluiting van de Bocht aan de Staatsmanlaan. De Frion-locaties aan de Staatsmanlaan/Keucheniusware worden gesloopt en/of gerenoveerd. De Bocht maakt hier deel van uit. Dit was een ontmoetingsruimte waar mensen met een verstandelijke beperking elkaar geregeld ontmoetten en deelnamen aan verschillende activiteiten die Frion organiseerde.

 

Eigen initiatief


Voor de bezoekers was het een teleurstelling dat door de sloop en renovatie deze ontmoetingsruimte verviel. Frion nodigde hen uit om samen te kijken naar de mogelijkheden in de samenleving, dicht bij hun woonomgeving. Medewerkers gingen actief aan de slag met de wensen van de betrokkenen. Voorop stond: elkaar ontmoeten, zelf invulling geven aan de activiteiten en alleen als het echt nodig is extra ondersteuning vragen. Het is mooi om te zien dat voormalige bezoekers nu samen met vrijwilligers hun eigen activiteiten organiseren. En dat er ondertussen ook gezamenlijke activiteiten plaats vinden buiten de Pol. Zoals een bezoek aan de open dag van Isala of PEC Zwolle. Ze doen dit zelfstandig, midden in de samenleving, hebben zelf de regie en weten waar ze terecht kunnen voor extra ondersteuning als dat nodig is. Meer info is te vinden op de website www.vvp.jouweb.nl of via facebook Vrienden van plezier.
Artikel delen:
Reacties 5
 1. Maar goed dat dr bocht gesloten is. Ik hoop niet dat hij er weer terugkomt.
  Aardig als de mensen met beperking in de samenleving kunnen staan, maar het waren daar ongeleide projectielen. Veel overlast (lawaai) en ook nog eens een gevaar voor zichzelf.
  Lopen voor de lol midden in de nacht over het dak-vermoedelijk zwarte piet nadoen….
  Geef svp de buurt de rust terug die verstoord is sinds de komst van de bocht!


  Maak melding

 2. Wat een ongekende kortzichtigheid. De meneer of mevrouw Me mag ernstig hopen dat het nooit iets overkomt. Ooit gebeurd dat toch…


  Maak melding

 3. Me@ Die wordt weer opnieuw gebouwd, zelfde plek, ze komen dus terug.
  SWZ plaatst liever 7 woningen op een idioot kleine parkeerplaats tegen de zin van de omwonenden in. inclu rechtszaak en alles. Swz luisterde niet en gaat door met hun plannen. Wie daar wil wonen is de vraag, zeer kleine tuinen, en geen zon in de tuin, alles krap en klein en geen parkeerplaatsen. En ze krijgen alvast hele leuke buren…buurtbewoners.

  😉


  Maak melding

 4. Misschien leuk om eens samen te komen want ook mensen met een beperking zijn voor een gesprek uit te nodigen. En toon als buurtbewoner een beetje respect voor deze mensen want vaak zijn het als je ze beter leert begrijpen erg sociale personen die voor iedereen klaar staan!  Maak melding

Reageer