Autobrand na aanrijding op De Doornweg

Zwolle – Door een botsing zijn op De Doornweg in buurtschap Haerst bij Zwolle vrijdagmorgen rond 11.25 uur een bestelbus en een personen auto zwaar beschadigd. Een bestuurder kon net op tijd uit de auto gered worden voordat het voertuig vlam vatte. Een 30-jarige automobilist uit Hasselt raakte gewond aan zijn arm na een aanrijding met een boom en vervolgens een bestelbus.

doornweg_2.jpeg 

Foto’s via Twitter: @wa_Zwartewl01

De man reed over De Doornweg in de richting van Hasselt. Uit tegenovergestelde richting kwam een 21-jarige bestuurder van de bestelbus uit Staphorst. Vermoedelijk is het slachtoffer in een flauwe bocht de macht over het stuur verloren, waardoor hij op de verkeerde weghelft kwam, een stuurcorrectie maakte en rechts in de berm een boom raakte, hierna weer de weg opschoot en op de andere weghelft tegen de bestelbus botste. Uiteindelijk eindigde de auto links van de weg tegen een boom. De auto vloog hierop direct in brand, waarop omstanders het slachtoffer snel uit zijn auto hebben bevrijd. Hij is met o.a. ernstig armletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen waren total loss. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse doet onderzoek naar het incident.

doornweg.jpeg 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik rij soms deze weg met de motor. Netjes 60 km op de snelheidsmeter. Dan wordt je dus regelmatig ingehaald door automobilisten die je tijdens het passeren ook nog aankijken met een blik van “je kan hier veel harder. Kijk maar ik doe het ook.” Ik ga dan maar even van het gas af om de tegenligger geen hartverzakking te laten krijgen door een auto die op hun weghelft rijdt. De weg is met 60 goed te doen. Wel rechts houden, zeker in bochten.


  ⚠️ Meld

 2. Over het algemeen is het een racebaan daar, waar 60 km/u als maximum geldt.
  Als fietser hoop je ook altijd dat stuk weer te overleven….


  ⚠️ Meld

 3. Dat ziet er niet mooi uit!! Gevaarlijke weg inderdaad. Een paar maand geleden werd daar elke week op snelheid gecontroleerd. Nu niet zo te zien.


  ⚠️ Meld

 4. Rij de weg dagelijk heen en terug naar m’n werk en rij regelmatig voorop in de “file” omdat ik me aan de maximum snelheid hou. Er wordt daar inderdaad stevig doorgereden en fietsers worden regelmatig klem gereden, omdat een automobilist er nog even langs wil voordat een tegenligger arriveert. Ik zou de weg als fietser niet graag gebruiken, maar je hebt weinig keuze als je vanuit Hasselt, Genne etc. op je fiets naar Zwolle (Noord) wilt.


  ⚠️ Meld

Reageer