Begroting PEC Zwolle naar bijna 9 miljoen

Zwolle – PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser laat vrijdag in zijn maandelijkse column op de website van de club weten dat Zwolle gaat voor een positie tussen de 8 en 12 in de Eredivisie. Daarnaast maakt Visser bekend dat PEC Zwolle er ondanks de moeilijke economische omstandigheden erin is geslaagd om de begroting te laten toenemen van ruim €8 miljoen het afgelopen seizoen, naar een kleine €9 miljoen dit seizoen.

Visser: "PEC Zwolle is ondertussen ruim een maand in voorbereiding. Tot nu toe werden alle oefenwedstrijden met overtuiging en winnend afgesloten. Hier zijn wij als club uitermate blij en tevreden mee. Gevaar is alleen dat er door de goede resultaten een te hoog verwachtingspatroon ontstaat. Er is hard gewerkt door de technische staf en de spelers Ik heb dat zelf nog aan den lijve mogen ondervinden tijdens het trainingskamp in Duitsland deze week. En ja, PEC Zwolle staat er momenteel uitstekend voor. Laten we dan ook niet in paniek raken als we bijvoorbeeld twee competitiewedstrijden op rij verliezen. De afgelopen maanden is gebleken hoe fijn het is om als organisatie in relatieve rust te kunnen werken. Dit vertrouwen wat wij van de omgeving ontvangen voelt ontzettend goed en geeft de club veel energie door te gaan op de ingeslagen weg. Onze doelstelling is en blijft, ook het komende seizoen, niet degraderen en bij voorkeur zonder play-offs! Natuurlijk dromen en hopen op plaats 8 tot en met 12 mag altijd, maar blijf wel realistisch."

Zakelijk
Afgelopen dinsdag heeft PEC Zwolle de campagne ‘Kraanwater, graag’ gepresenteerd als nieuwe partner voor de komende jaargang. Deze bewustwordingscampagne heeft als doel het gebruik van kraanwater (voornamelijk bij de jeugd) te stimuleren. Het past hiermee in de jarenlange traditie die wij als Betaald Voetbal Organisatie (BVO) hebben, om maatschappelijke projecten het podium te geven die ze verdienen. Dit begon in het seizoen 2009/2010 met KiKa en het Ronald McDonald Huis frontaal op ons shirt. Terwijl we de afgelopen jaargang hetzelfde Ronald McDonald Huis en Stichting Groene Wens Boot op de zijkant van ons shirt hadden staan. Ook passen de PEC Zwolle Streetleague en Playing for Success van onze maatschappelijke tak PEC Zwolle United perfect in deze traditie. Al deze projecten krijgen steun van het regionale bedrijfsleven en van maatschappelijke instellingen. De wijze van financiering van PEC Zwolle United is een vereiste om continuïteit aan te brengen in de activiteiten, gericht op het verder bevorderen van het bindende karakter dat PEC Zwolle uit wenst te stralen in onze samenleving. ‘Kraanwater, graag’ vult ons op deze punten aan. PEC Zwolle verwacht dat, naast Vitens, meer bedrijven en instanties zich bij dit maatschappelijk verantwoord en duurzaam project gaan aansluiten. En we stellen vast dat een boodschap als “Kraanwater graag” op de voorkant van ons shirt, bij uitstek geschikt is om snel en effectief te communiceren. Overigens hebben wij als club bewust niet gekozen voor het maximale aan financiële inkomsten voor de voorkant van het shirt, maar ook voor dit initiatief omdat het beter aansluit bij ons ideaal om als BVO met enige diepgang een verdere ontwikkeling door te maken. Let op voor zij die zich zorgen maken over onze naïviteit en over idealisme: al met al brengt het shirt het komende seizoen meer op dan het vorige. Wij zijn ervan overtuigd dat de goodwill die dit soort activiteiten opleveren, ons uiteindelijk ongelooflijk veel maatschappelijke krediet gaat opleveren. Dit krediet mondt in ieder geval uit in een brede ondersteuning vanuit de regio Zwolle. Ondanks de voor een ieder gevoelde moeilijke economische omstandigheden, slagen wij er in om onze begroting te laten toenemen van ruim €8 miljoen het afgelopen seizoen, naar een kleine €9 miljoen dit seizoen.

Spelersinvesteringsfonds
Ook heeft PEC Zwolle onlangs succesvol een spelersinvesteringsfonds in het leven geroepen. Dit heeft maar liefst €1.000.000,- opgebracht. Daarvoor verkoopt de club 20% van toekomstige transferrechten. Door deze kapitaalinjectie is PEC Zwolle per 1 oktober nagenoeg schuldenvrij. Het negatief eigen vermogen vanuit het verleden van een miljoen euro wordt omgebogen naar licht negatief.

Dit weekend
Komend weekeinde staat er een vol PEC Zwolle programma op de agenda. Vrijdagavond sluit het team van Ron Jans de uiterst geslaagde oefencampagne af met een wedstrijd tegen Ross County. Deze club uit het noorden van Schotland eindigde vorig seizoen op een mooie vijfde plaats in de Premier League en is daarmee een geduchte tegenstander. De stadionkassa’s zijn vrijdag vanaf 17.30 uur geopend, aftrap is om 19.30 uur. Vervolgens is het zaterdag het tijd voor de traditionele Open Dag. Vanaf 13.00 uur is iedere PEC Zwolle-liefhebber van harte welkom om de kleedkamers van het stadion te bekijken, handtekeningen te jagen, van leuke attracties te genieten en onze nieuwe merchandising te scoren. Aansluitend neemt de club afscheid van Arne Slot. Deze afscheidswedstrijd, met vele prominenten uit de voetbalwereld, is hét moment bij uitstek om onze waardering te tonen aan clubicoon Slot. De middenvelder, die als enige speler in onze rijke clubhistorie, tweemaal bij een Zwols-kampioenschap in het veld stond, blijft gelukkig wel bij PEC Zwolle betrokken. Vanaf de komende jaargang gaat hij aan de slag om onze jeugdspelers de fijne kneepjes van het vak te leren.

Start
De Eredivisie gaat volgend weekend weer van start. Wij als club hebben ontzettend veel zin in ons tweede seizoen op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Waarbij het primaire doel handhaving  blijft. Want om als club in de huidige vaart door te kunnen groeien, is er één factor van cruciaal belang: Eredivisieschap. Graag maak ik van de mogelijkheid gebruik om iedereen een fijn seizoen te wensen. Zonder steun van supporters, sponsoren, vrijwilligers, selectie en medewerkers is de club nergens. Laten we er met z’n allen dan ook volledig voor gaan! Mentale steun van volle tribunes, juist als het een keer wat minder gaat, werkt uitermate stimulerend voor de spelers en staf. Steun de ploeg naar voren. Op naar een mooie jaargang!

Sportieve groet,
Adriaan Visser

Voorzitter PEC Zwolle 

Bron: www.peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Hoogmoed komt voor de val, dit zet onnodig druk op spelers en technische staf. Deze nitwit moet dit soort uitspraken niet doen en de club gewoon besturen en voor de rest niks. Irriteer me aan dit soort non-valeurs.


  ⚠️ Meld

 2. Stadshagenees,

  Je hebt duidelijk het hele artikel niet gelezen?
  Deze valeur heeft er mede voor gezorgd dat PEC op alle fronten geprofessionaliseerd is.

  Verder geeft hij aan dat de doelstelling is en blijft ‘niet degraderen. Bij voorkeuren zonder play offs’.
  In de inleiding staat verder dat PEC gaat voor een positie tussen de 8 en 12. Dhr. visser zelf zegt dat ie natuurlijk van droomt en hoopt (maar dat jij wrs al niet meer gelezen, zijn ook best veel woordjes).

  Ik zie verder geen hoogmoed, wel realiteitszin ambitie en dromen. Iets wat duidelijk niet wordt gewaardeerd door jou.
  jammer voor jou, mooi voor PEC!


  ⚠️ Meld

 3. Wat een flutreactie van die stads”hagenees”, wordt me groen en geel voor de ogen oh ja toevallig jouw clubkleuren?

  Als ik me niet vergis is stadshagenees fan van dat lachwekkende clubje dat vrij recentelijk door een amateurclubje uit de voorronde voor Europees voetbal is geknikkerd;D

  Ik krijg het idee dat stadshageneesje iets persoonlijks heeft tegen onze voorzitter. Het is me al vaker opgevallen dat Visser nooit iets goed doet in de ogen van stadshageneesje.


  ⚠️ Meld

 4. Gewoon eerst gokken op een plek bij de eerste 15.

  Tweede jaar is vaak het moeilijkst, maar het moet kunnen met diverse zwakke broeders (SC Cambuur en de Egels). Daarnaast hebben NAC/RKC/Roda JC niet veel te besteden.

  En 9 miljoen is netjes! Wat is de prognose van het EV?


  ⚠️ Meld

Reageer