Werkzaamheden station Zwolle lopen dag uit

Zwolle – ProRail werkt met project ZwolleSpoort tussen 20 en 30 juli dag en nacht aan een nieuw station Zwolle. Perrons worden afgebroken en er wordt ruimte gemaakt voor de trapopgangen van de nieuwe reizigerstunnel. Vanwege het warme weer en tegenvallers in de bouw heeft de aannemer meer tijd nodig om de werkzaamheden goed af te ronden. Hierdoor zijn de werkzaamheden donderdag 1 augustus afgerond, een dag later dan gepland.

De perrons 2,3 en 4 worden in elf dagen gedeeltelijk afgebroken. Vervolgens wordt ruimte gemaakt voor de trapopgangen van de nieuwe reizigerstunnel. Door het warme weer zijn de laswerkzaamheden uitgelopen. De plek waar de lassers moeten werken is erg warm waardoor het werk trager gaat dan verwacht. Daarnaast is door het intrillen van damwanden het aanliggende spoor een paar keer iets verzakt. Dit is direct hersteld, maar daardoor liepen de werkzaamheden vertraging op. Er is alles op alles gezet om de vertraging te minimaliseren. Helaas duren de werkzaamheden een dag langer dan gepland. Reizigers tussen Zwolle – Olst en Zwolle – Raalte kunnen 31 juli nog gebruik maken van bussen.

Overlast

Voor omwonenden betekent dit dat zij 24 uur langer hinder kunnen ervaren van de werkzaamheden. Het intrillen van de damwanden van perron 3 start nu op vrijdagmiddag en eindigt op zondagavond/begin nacht. Alle werkzaamheden zijn afgerond in de nacht van woensdag op donderdag.

Treinverkeer

De uitloop van werkzaamheden heeft gevolgen voor het treinverkeer, NS zet een dag langer dan gepland bussen in tussen Zwolle en Olst en Zwolle en Raalte. Dit betekent dat er van donderdag 25 juli tot en met woensdag 31 juli bussen in plaats van treinen rijden tussen Zwolle en Olst en Zwolle en Raalte. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl en teletekstpagina’s 751 en 754 of bel naar OV-reisinformatie, 0900-9292 (€0,70 per minuut), voor een reisadvies op maat.

Artikel delen:

Reageer