Waarschuwing voor extreem weer

Zwolle – Het KNMI heeft voor zaterdagmiddag een code oranje afgegeven. De voorspelling gaat uit van zware onweersbuien, met lokaal hagel, zware windstoten en veel regen.

Een lijn met zware onweersbuien trekt van zuid naar noord over ons land en is inmiddels Zeeland gepasseerd. Langs de lijn komen lokaal zware windstoten voor van ongeveer 90 km/u, ook gaan de buien vergezeld van veel regen en plaatselijk hagel. Zaterdagmiddag en -avond kunnen opnieuw zware onweersbuien ontstaan. De code oranje geldt voor de gehele middag, vanaf ongeveer 12.00 uur tot in het begin van de avond. Het front met buien en onweer wordt verwacht tegen 12.30 uur Zwolle te gaan passeren.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. nou ik vind het anders erg meevallen en de waarwchuwing voor extreem weer in zwolle wel een beetje overtrokken. Het regent behoorlijk, maar nog niet eens superhard, en het rommelt wat that’s it!


  ⚠️ Meld

 2. het is de bedoeling dat je ’t als extreem ervaart,
  daarom doen ze het ook zo overkomen in de media :o:o:o

  stelletje slappelingen bij het knmi.


  ⚠️ Meld

 3. Blijf je daar speciaal voor thuis voor de extreme weersverwachtingen, volgende keer als ze zeggen extreem dan weet ik dan ga ik er maar vanuit dat het meevalt.


  ⚠️ Meld

Reageer