Snelle aanleg fietsrotonde dupeert ondernemers

Zwolle – De fractie van het CDA is door ondernemers van de Vechtstraat en de Thomas a Kempisstraat benaderd over de werkzaamheden  die gaan plaatsvinden op het kruispunt van de fietsstraten Philosofenallee/Vondelkade met de Wipstrikkerallee.

 

fietsrotonde_2.jpeg 

 

De aanleg van de fietsrotonde levert uiteindelijk een verbetering op van de huidige situatie. En nut en noodzaak van de ingreep is ook bij de betreffende ondernemers duidelijk. Maar het ontbreken van communicatie met deze ondernemers over de manier waarop de reconstructie gaat gebeuren, maar vooral het feit dat een laconieke houding wordt aangenomen als deze ondernemers hun oprechte zorgen meegeven over de totale afsluiting aan betrokken ambtenaren, hebben kwaad bloed gezet. Afsluiting van het kruispunt voor al het verkeer gecombineerd met de geplande omleidingen, dus ook fietsers en voetgangers, zal een wezenlijke impact hebben op de omzet van de ondernemers aan de Vechtstraat en de Thomas a Kempisstraat. En in deze tijd van crisis is iedere dip in die omzet een stevige duw richting afgrond, vindt het CDA.

Het CDA begrijpt die zorgen heel goed. En het CDA zou niet graag willen zien dat een afsluiting van het kruispunt uiteindelijk net de druppel is die een ondernemer de das om doet. "Er moet een oplossing denkbaar zijn die het in ieder geval mogelijk maakt dat fietsers en voetgangers een doorgang vinden gedurende de werkzaamheden. Wij vinden dat dit desnoods maar ten koste van een efficiënt en snel proces van reconstructie moet gaan."

 

De ondernemers hebben tot nu geen gehoor gevonden bij de gemeente Zwolle via de gebruikelijke kanalen. Omdat maandag 29 juli de werkzaamheden al starten, is vervolgens het CDA benaderd. Snel handelen is nu geboden om een passende oplossing te vinden.

 

Het CDA stelt de volgende vragen:

 1. Is het college op de hoogte van de bezwaren van ondernemers t.a.v. de reconstructie Philosofenallee/Vondelkade. Zo nee, is het college bereid zich op heel korte termijn te laten informeren door de ondernemersvereniging.
 2. En is het college bereid op heel korte termijn te komen met een oplossing voor de reconstructie van het voornoemde kruispunt opdat in ieder geval voetgangers en fietsers gebruik kunnen blijven maken van het kruispunt.

Namens de factie van het CDA

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Wat doen ze moeilijk, gewoon even oversteken bij het brugje thv tesselschadestraat en je heb een makkelijke route naar de vechtstraat.

  Kijk, van mij hoeft die rotonde er niet te komen. Maar als hij er moet komen, dan graag in de vakantieperiode als het rustig is. Laten we alstublieft niet weken gaan lopen mekkeren over de beste oplossing, maar nu doorpakken. Het is een van de drukste punten in Zwolle, waar ’s morgens en ’s middags altijd een korte file staat. Nu in de vakantieperiode even niet, dus starten aub.


  ⚠️ Meld

 2. Waarom daar nog een rotonde ? Fietsers kunnen toch ook de rotonde Hanekamp/Wipstrikkerallee gebruiken? Dus enkel de fietspaden iets omleggen en klaar is Clara !


  ⚠️ Meld

 3. @Sjabbo Zwolle
  Waarom die andere rotonde niet gebruiken? Omdat bij de plek waar de nieuwe rotonde moet komen, de fietsstraat zit; de doorgaande fietsroute dus. De Huygensstraat (bij de bestaande rotonde dus) is niet logisch als doorgaande (fiets)route.

  Vanuit het centrum richting Berkum heb je de doorgaande fietsroute zo een stuk beter. Maar in omgekeerde richting schiet het alsnog niet op als fietsers de Vechtstraat moeten oversteken.


  ⚠️ Meld

 4. Maar nu pas valt me iets anders op. 100% afgesloten voor verkeer en dan 4 weken lang?

  Dus 4 weken lang ondernemers gedupeerd, 4 weken lang al het verkeer gedupeerd, een rotonde die (volgens velen) niet gaat werken, dus ook na die 4 weken nog velen gedupeerd. En heel Zwolle gedupeerd door de kosten die het met zich mee brengt, kosten die uit de zakken van ons, Zwollenaren, gehaald worden.

  Ohja, en binnen 2 jaar begint het feest opnieuw omdat dan blijkt dat de rotonde niet werkt……..


  ⚠️ Meld

 5. Er zijn twee ondernemers die momenteel met hun zaak in zwaar weer zitten. De komende 4 weken kan wel eens de nekslag voor de eigenaren worden!!!


  ⚠️ Meld

 6. Niet enkel de winkeliers, maar ook bewoners zijn niet geinformeerd. s’Middags staat vaak vanaf 16:00 alles al vast met auto’s (wipstrik – middelweg )en na de werkzaamheden zal de doorstroming helemaal een chaos veroorzaken


  ⚠️ Meld

 7. Terecht punt van de ondernemers, ik denk dat zij voor 50% van hun omzet afhankelijk zijn van de Wipstrik. Iemand uit de Wipstrik zal nu via de Brederostraat, Centuurbaan/Bankastraat, Meppelerstraatweg of via Hanekamp-Turfmarkt-Bagijnesingel-Rhijnvis feith op de T.A. Kempisstraat moeten komen, dat gebeurt straks minimaal, om maar niet te spreken over al die bezorgjongens die daar zitten en nu ver om moeten rijden. Dat gaat ondernemers de kop kosten.

  Momenteel staat daar al ongeveer 25% leeg en dat zal zo snel meer worden en zo komt de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de T.A. Kempisstraat nog verder onder druk te staan.

  Dit alles ten faveure van een kansloos prestigeproject van onze verkeerswethouder de heer, de Heer die in mijn ogen zijn tegenstrijdige economische portefeuille pet vooral op zet als het gaat om het aantrekken van grote bedrijven in deze stad (ook niet onbelangrijk overigens). Het zou hem sieren wanneer hij nu met een mooi plan komt om de T.A. Kempisstraat weer de impuls te geven die het straks hard nodig heeft.  ⚠️ Meld

 8. Wat de meesten niet weten, wanneer ze zo eigenwijs door het werkvak gaan NIET VERZEKERD zijn. Dus zelf voor de medische kosten opdraaien. 


  ⚠️ Meld

 9. @herman brood Waarom vind jij dit een “kansloos prestigeproject”? Het lijkt mij namelijk een aanzienlijke verbetering voor fietsers.


  ⚠️ Meld

Reageer