Zwollenaren vast voor inbraak aan Voorsterweg

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 juli vier jonge mannen aangehouden na een tip van een alerte getuige over een woninginbraak aan de Voorsterweg in Zwolle.

De getuige meldde rond 01:30 uur bij de politie dat hij net vier personen had zien weglopen bij een woning aan de Voorsterweg, en kort daarna constateerde dat er bij de woning een raam was ingegooid. Zou gaan om vier jonge mannen, in het donker gekleed met capuchons op. De politie ging direct ter plaatse en kwam onderweg een auto tegen waar vier jonge mannen zaten. De auto is ter controle staande gehouden. Toen bleek dat de inzittenden donker gekleed waren en allen voorkwamen in de politiesystemen voor diefstalgerelateerde feiten, is het viertal aangehouden. Bleek te gaan om jonge mannen van 19 en 20, en een jongen van 15. Allen afkomstig uit Zwolle.

De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De auto is in beslag genomen. Er zijn in de auto voor zover bekend geen goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook is nog niet duidelijk of er uit de woning aan de Voorsterweg, waar tijdens de inbraak niemand thuis was, iets weggenomen is. De woning is wel doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Ze kwamen al voor in het politiesysteem……oh dan kunnen ze eerder weer de straat opgestuurd worden want hoeft niet zoveel ingevoerd te worden…… zal wel weer taakstraf van 20 uur worden…..


  ⚠️ Meld

 2. @Bernard: 1 + 1 = 2 toch?

  Wat mij betreft is het in dit geval 99% zeker dat deze individuen ingebroken hebben. Met 4 bewezen inbrekers/criminelen met donkere capuchontruien in 1 auto zitten lijkt me in dit geval al genoeg bewijs dat deze heren niets goeds in hun zin hadden. Alleen dat vind ik voldoende om vast te zetten.


  ⚠️ Meld

 3. En dat is inderdaad gebeurd, maar uit dat verhoor en onderzoek zal dat laatste procentje ook moeten komen om een rechter te overtuigen.


  ⚠️ Meld

 4. Met het verschil dat zij als onschuldige de dupe werd van een foutief onderzoek/tunnelvisie.

  Maar deze jongens……….. als je al meerdere keren veroordeeld bent en je toch weer met je inbreekmaatjes op pad gaat, nota bene gekleed in donkere capuchontruien. Dan ben je wat mij betreft op voorhand schuldig. Een ieder die zich op het goede pad zou willen begeven, past zich aan en gaat niet meer op pad met de foute vrienden, zeker niet gekleed in inbrekerskleding.

  Heb dit bij een van mijn kennissen meegemaakt, foute vrienden, op heterdaad betrapt worden met “vrienden”. Hij heeft zich aangepast, opleiding gevolgd en heeft nu een goede baan.


  ⚠️ Meld

 5. 15, 19 en 20. Al voorkomen in de politiesystemen en zoals het lijkt weer op boevenpad. Hoe moet er ooit wat worden van dit soort kneusjes?


  ⚠️ Meld

 6. 4 mannen in een auto donkere kleding capuchon al eens eerder aangehouden en dan ben je gelijk een verdachte/crimineel?
  dan heeft de politie nogal wat werk te verrichten half Nederland kleed tegenwoordig op deze manier en staat wel ergens voor geregistreerd  ⚠️ Meld

 7. Inderdaad s

  Mensen hebben direct hun mening weer klaar.
  Je mag toch zelf weten of je donkere capuchon kleding draagt. Of is dat een typisch inbrekers outfitje?? Zolang ze niet op heterdaad betrapt zijn, met buit, is er toch niks bewezen. Zelfs niet als je met mensen met een strafblad omgaat.
  Ik mag dus ook niet samen met Holleeder een stukje gaan rijden op de zwarte Vespa. Straks word ik nog aangezien als een crimineel !!


  ⚠️ Meld

 8. Johnboy je hebt gelijk wat betreft dat iedereen zelf mag weten hoe die zich kleed .Maar het is nu snikheet weer iedereen loopt in een T shirt .Dan is het wel typisch als zemet hun vieren in een auto zitten met een jack met capuchon en in de buurt van de plaats van de van inbraak.


  ⚠️ Meld

 9. Laat de politie onderzoek doen, zijn ze deze keer onschuldig dan vrijlaten, zijn ze dat niet, dan vastzetten en de rechter uitspraak laten doen. Er zijn een boel reageerders hier die zo bij de recherche kunnen gaan werken als ik al die reacties zo lees…..


  ⚠️ Meld

 10. Wel vreemd, de titel.
  Zwollenaren vast voor inbraak.

  Lees je verder, zijn ze aangehouden, is er niets gevonden wat blijkt op dat die personen hebben ingebroken. Word hun auto ook nog eens in beslag genomen !! Waarom? Omdat de politie niets kon vinden ??

  Misschien heeft die zogenaamde getuige wel ingebroken, want wat doet die om 01:30 op straat. Ziet een auto met wat jongelui langskomen en stuurt daar de politie op af.

  Bij Baantjer en Der Alte is het ook nooit de verdachte die iedereen verwacht, maar een verrassende dader. Denk daar maar eens over na.
  8)8)8)8)


  ⚠️ Meld

 11. @Johnboy: De hond uitlaten. Mijn laatste ronde met het beestje doe ik vaak rond 01:00 uur. In 1 jaar tijd 2 gehad dat de hond begon te blaffen en iemand in eens hard bij auto’s wegrende. Ook vreemde taferelen op de parkeerplaats naast de Aldi waar de kledingcontainer geplunderd werd. Voor dat laatste heb ik de politie overigens wel gebeld, helaas geen kenteken genoteerd. Ik blijf wel wat op afstand.

  Als jij je ’s nachts met Holleeder in de buurt bevind van een plek waar minuten daarvoor een zware jongen is omgelegd. Sja, dan ben je wel verdacht ja. 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer