Zomerkamperen op camping Agnietenberg

Zwolle – Ook dit jaar konden de kinderen van vier Zwolse bso’s van Landstede Kinderopvang zich weer helemaal uitleven tijdens het zomerkamperen op camping Agnietenberg. Twee weken lang  stonden er van 8 tot 6 uur ’s avonds allerlei leuke en gevarieerde buitenactiviteiten op het programma. Het zomerkamperen is inmiddels een jaarlijkse traditie die de pedagogisch medewerkers maar wat graag in ere houden.

 

dsc_2681_buk.jpg

Eigen foto 

 

Met zand en water de mooiste creaties maken, een stoelendans met handdoeken in plaats van stoelen, samen vissen, een speurtocht doen of met plastic zakken, touw en vliegerkoord je eigen vlieger maken en meteen uitproberen: alle activiteiten stonden dit jaar in het teken van het ‘buitenleven’. “Een logische keuze”, zegt Sjura Ouwehand, assistent-leidinggevende bij BSO De Vlieger in Stadshagen: “Want waar kun je beter buiten leven dan op een camping? De kinderen komen hier volop in aanraking met natuur, bewegen veel en spelen de hele dag samen: allemaal aspecten die Landstede Kinderopvang belangrijk vindt.”

Ze vervolgt: “Wij willen dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, dat ze ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Daarom zorgen we hier en op de bso voor een uitdagend activiteitenaanbod, afgestemd op de leeftijd van de kinderen.” Een keuze die aansluit bij Reggio Emilia, een pedagogische visie waarbij veel aandacht wordt besteed aan de individuele ontplooiing van het kind in brede zin.

 

“De kinderen, hun ouders en – uiteraard ook – onze pedagogisch medewerkers ervaren het kamperen als een waardevolle toevoeging op de zomervakantie”, zegt Ouwehand. “Op een camping kun je nu eenmaal andere activiteiten aanbieden dan op de bso. Daarbij komt dat er kinderen zijn die niet op vakantie gaan, maar door het kamperen toch een vakantiegevoel krijgen.” Dat het weer deze zomer goed meewerkte, was mooi meegenomen. “Maar ook slecht weer is geen probleem: er zijn altijd een paar tenten waar de kinderen kunnen schuilen en knutselen.”

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Op zich heel leuk, maarrrr…
  Ik zag laatst – elders – een groepje jonge BSO-kinderen op een strand/in een plas met een leidster die steeds zenuwachtig het aantal kinderen na telde…
  Ik zou het niet prettig vinden als mijn kind (dat nog geen zwemdiploma heeft) in een BSO-groep bij/in een plas zou zijn. Hoe houdt je voortdurend voldoende toezicht op ?lk kind?
  Het 5-jarige jongetje dat in IJburg verdronken is was daar met een BSO-groepje…


  ⚠️ Meld

 2. Weet niet of dat groepje van de BSO is wat op de foto staat, maar waarom hebben ze geen bandjes om? Of zouden ze allemaal een diploma hebben?  ⚠️ Meld

 3. Ik ben van de Bso. Zelf net vakantie gehad, dus ik was hier niet bij. Van wat ik van mijn collega’s begrepen heb waren de jongste kinderen in het pierenbadje op de camping zelf… en de ouderen, met zwemdiploma, hier in het water. Zandkastelen bouwen konden/mochten de jongsten natuurlijk wel daar gewoon. Je bent altijd aan het opletten, en onbewust aan het tellen. Ook ben je er niet alleen met de kinderen, maar met collega (s).


  ⚠️ Meld

Reageer