Sneller revalideren door FysioZorgplan

Zwolle – De afdeling Orthopedie van Isala en Fysio+ praktijken in de regio werken nauw samen onder het nieuwe FysioZorgplan. Patiënten met een indicatie voor een nieuwe knie, heup of voorste kruisbandreconstructie, kunnen hiermee rekenen op een intensief behandelprogramma op maat – met snellere revalidatie als resultaat.

 foto_fysio_zorgplan.jpg

Frans Niers is uitermate positief over het FysioZorgplan.
‘Als ze me nu zeggen dat mijn linkerheup ook moet, dan zeg ik:
prima, we doen het op dezelfde manier.’

Nooit pijn gehad, kracht opgebouwd met behulp van toestellen bij de fysiotherapeut en na zes weken een controle door de orthopeed bij diezelfde fysiotherapeut. Het hele behandeltraject is hem ‘uitmuntend’ bevallen, zegt Frans Niers (74) uit Epe. Hij kreeg half januari een nieuwe rechterheup en kon eind mei weer alles wat hij daarvoor met zijn gezonde heup ook kon. Frans Niers maakte gebruik van het FysioZorgplan, een intensieve samenwerking tussen de afdeling Orthopedie van Isala en Fysio+ praktijken.


Het FysioZorgplan is een behandelplan voor mensen die een nieuwe heup, nieuwe knie of voorste kruisbandreconstructie ondergaan. Het is een vrij nieuwe methode – Isala is het tweede ziekenhuis in Nederland dat er mee werkt. Het idee is even voor de hand liggend als doeltreffend. De lijnen tussen orthopeed en fysiotherapeut worden korter en dat brengt bijvoorbeeld met zich mee dat informatie over eventuele bijzonderheden tijdens de operatie, gemakkelijk uitgewisseld kan worden. Een ander belangrijk aspect van het FysioZorgplan is, dat tijdens de behandeling verschillende metingen worden verricht, dat deze informatie wordt gedeeld en dat het trainingsprogramma daar op wordt aangepast. Het blijkt de revalidatietijd te verkorten, met lagere kosten als bijkomend gevolg. Bovendien worden de meet- en behandelresultaten ook verzameld en gebruikt om de kwaliteit van zorg continu te verbeteren.

Artikel delen:

Reageer