Betere zorg door fusie

Zwolle – Sinds 1 juli 2013 zijn Autismehuis en Jasper Ondersteunt samengevoegd tot één organisatie. Hiertoe is besloten omdat de kernactiviteiten van beide organisaties zeer goed op elkaar aansluiten. Het voordeel is dat het totaalaanbod veel breder geworden is voor alle deelnemers.

Beide organisaties bieden kleinschalige begeleiding voor kinderen (met autisme). Autismehuis is meer gericht op een prikkelarme omgeving terwijl Jasper Ondersteunt daarnaast juist een prikkelrijkere omgeving biedt. Door deze samenvoeging worden de krachten gebundeld zodat de beste zorg geboden kan worden aan kinderen en jongeren met o.a. autisme. Bijkomend voordeel is dat deelnemers van Jasper Ondersteunt vanaf heden de mogelijkheid hebben voor dagbesteding in de vakanties bij Autismehuis. Daarnaast hebben de deelnemers van Autismehuis nu ook mogelijkheden voor het afnemen van midweken bij Jasper Ondersteunt. Belangrijk om te weten is dat de werkwijze en aanbod ongewijzigd blijft. De functie van Jasper Kok wordt beleidsmedewerker en Dineke Hartman wordt algemeen directeur.

Meer informatie over Autismehuis is te vinden op www.autismehuis.nl en meer informatie over Jasper Ondersteunt is te vinden op www.jasperondersteunt.nl.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik begrijp niet wat hier nou verbeterd is. In plaats van hun doelgroep te vergroten … (want er zijn ook volwassenen met autisme) blijft alles precies het zelfde !


    Maak melding

  2. Waarom zo negatief, ik vind het juist erg positief dat dit soort instellingen gaan samenwerken, delen van kennis is erg belangrijk, en het gaat er juist om dat de kinderen op de beste manier geholpen worden.


    Maak melding

  3. In huidige tijd is clustering van kennis en delen van diensten (schaalvergroting) soms noodzaak om te kunnen blijven bieden wat men nu aanbied aan zorg. Wat er beter van wordt? De continuiteit in de zorgdienstverlening.


    Maak melding

Reageer