Onderhoud Holtenbroekerbrug verloopt goed

Zwolle – De onderhoudswerkzaamheden aan de oostelijke rijbaan (centrumzijde) van de Holtenbroekerbrug verlopen snel en voorspoedig. Daardoor kan de gemeente Zwolle het onderhoudswerk aan de westelijke rijbaan (Holtenbroekzijde), dat eerst in de zomerschoolvakantie van 2014 stond gepland, nu ook deze zomervakantie al uitvoeren. Hierdoor staan voor volgend jaar in de stad minder werkzaamheden gepland.

De werkzaamheden aan de wes- telijke rijbaan (Holtenbroekzijde) zijn begonnen op maandag 29 juli. Om de brug na de schoolvakantie gereed te hebben voor weggebruikers werkt de aannemer tot en met zondag 18 augustus ’s avonds en ’s nachts door. Het groot onderhoud aan de Holtenbroekerbrug vindt plaats in de zomervakantie om overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Gedurende de onderhoudsactiviteiten aan de westelijke rijbaan van de Holtenbroekerbrug wordt de rijrichting Zwartewaterallee – Blaloweg, tussen kruisingen Blaloweg/Katerdijk en Zwartewaterallee/Burgemeester Roelenweg, voor al het verkeer afgesloten. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan via de Burgemeester Roelenweg en Katerdijk. 

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden worden de betondelen van de aanbruggen – waar te hoge concentraties chloride aanwezig zijn – weggehakt, de wapening geïnspecteerd en eventueel versterkingen uitgevoerd en nieuw beton aangebracht. 

Daarnaast wordt de mogelijkheid aangegrepen om onderhoud te plegen aan de rijbaan tussen de Holtenbroekerbrug en de kruising met de Burgemeester Roelenweg. 

Artikel delen:

Reageer