Erop uit met de scootmobielpool

Zwolle – Bent u slecht ter been, kunt u niet meer fietsen en zou u graag erop uit willen met een scootmobiel? Op drie plekken in de stad kunt u voor twee euro een scootmobiel huren.

In Zwolle rijden ongeveer duizend mensen op een scootmobiel die via de gemeente is verstrekt. Maar sommige mensen gebruiken hun scootmobiel nauwelijks. De gemeente wil graag dat de elektrische hulpmiddelen efficiënter worden gebruikt. Uit onderzoekt blijkt dat verschillende mensen een scootmobiel willen delen met een ander. Daarom bestaat er de scootmobielpool. Bent u slecht ter been, kunt u niet meer fietsen en wilt u meedoen aan de scootmobielpool? Meldt u zich dan bij de balie van de zorgcentra Nieuwe Haven (Kamperpoort), Havezate (Holtenbroek) of De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid). U dient een huurovereenkomst te tekenen voordat u de scootmobiel mag huren. Ook moet u uw identiteitsbewijs tonen. Per dagdeel dat u de mobiel gebruikt, betaalt u twee euro. Me- dewerkers van de zorgcentra zorgen voor het onderhoud, zoals een opgeladen accu en een juiste bandenspanning.

Wilt u meer informatie over de scootmobielpool? Neemt u dan contact op met de zorgcentra Nieuwe Haven (telefoonnummer 038 – 426 37 00), Havezate (telefoonnummer 038 – 454 00 40) of De Kievitsbloem (telefoonnummer 038 – 466 04 55). Voor meer algemene vragen over de Wmo kunt u contact opnemen met het Wmo-loket, telefoonnummer 14038.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Goed plan omdat er ook veel (erg weinig) ongebruikte scootmobielen zijn.
  Men moet sinds januari wel een hogere eigen bijdrage leveren voor dit soort voorzieningen maar dat dekt de lading niet volledig.
  Mensen met een laag inkomen betalen er ook nu niet meer voor dan eerder en die leveren de scootmobiel niet in.
  Mensen met bezit en/of een hoger inkomen doen dat (vaker) wel.

  De WMO zou de KM stand per jaar eens moeten bijhouden, dat geeft een beeld van de werkelijke noodzaak van het gebruik!

  De scootmobielpool levert een wel erg minimale scootmobiel met heel kleine wieltjes, ofwel een erg goedkoop ding met weinig of geen comfort.



  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.