Gemeenteprijs Jong Lokaal Bokaal

Zwolle – Gemeentes kunnen weer worden genomineerd voor de jaarlijkse gemeenteprijs Jong Lokaal Bokaal. Jongeren, jongerenwerkers, lokale organisaties, maar ook vertegenwoordigers van gemeenten kunnen tot 10 september hun gemeente nomineren via www.jonglokaalbokaal.nl. De prestigieuze prijs beloont gemeenten die samen met jongeren werken aan sterk positief jeugdbeleid. Het is de zesde keer dat NJR in samenwerking met Hogeschool Utrecht de wedstrijd uitschrijft.

 

Gemeenten staan nu en straks voor de uitdagende en complexe taak om de nieuwe jeugdwet in te voeren. De Jong Lokaal Bokaal stelt deze editie daarom de brandende vraag hoe gemeenten vanuit een positieve benadering het proces van transformatie kunnen inrichten. Hoe weten gemeenten de kracht en energie van jongeren als uitgangspunt te nemen en deze te benutten bij het vormgeven van het nieuwe beleid? Behalve voor de eer, doen veel gemeenten mee omdat de Jong Lokaal Bokaal kennisdeling, inspiratie en een kritische blik op het eigen beleid stimuleert. Een must voor iedere gemeente die zich serieus inzet voor positief jeugdbeleid.

Van genomineerde tot winnaar

De genomineerde gemeenten worden gevraagd om een beknopte factsheet in te vullen over het lokale jeugdbeleid en dit te ondersteunen met beleidsdocumenten. Op basis van deze informatie wordt er 18 september een voorselectie gemaakt. Van alle gemeenten worden in november de 10 sterkste bezocht door studententeams van Hogeschool Utrecht. Niet alleen wordt tijdens dit bezoek gesproken met gemeentevertegenwoordigers en professionals, ook zoeken de studenten jongeren uit de gemeenten op. Samen met een vakjury bepalen de studenten welke gemeenten een plaats verdienen in de finale. De Jong Lokaal Bokaal wordt uitgereikt op 20 januari 2014 door de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn.

 

NJR
NJR geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen, of dat nou in hun buurt of bij de VN in New York is. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

 

Kijk ook op www.jonglokaalbokaal.nl en www.njr.nl

Artikel delen:

Reageer