Geen gratis OV meer naar PEC Zwolle

Zwolle – Komend seizoen is het voor supporters van PEC Zwolle met een seizoenkaart niet meer mogelijk om voor- of na afloop van thuiswedstrijden gratis gebruik te maken van de bussen van Syntus.

Dit komt doordat het sponsorcontract met Syntus Overijssel is afgelopen. PEC Zwolle bedankt Syntus voor de samenwerking van de afgelopen jaren.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Jammer, vond het wel een uitkomst bij slecht weer.
  Op de fiets ben ik 2 keer zo snel thuis als met de bus, maar er waren momenten dat ik er zeker gebruik van heb gemaakt.


  ⚠️ Meld

 2. En terecht! Elke andere reiziger moet ook gewoon betalen als hij met de van Syntus wil reizen. Waarom zou er dan een uitzondering gemaakt worden voor De Pec supporters??


  ⚠️ Meld

 3. De zoon (14 jaar) van mijn collega reisde met vrienden vanuit Balkbrug met de bus naar PEC Zwolle. Ze hebben ook dit seizoen een seizoenskaart gekocht in de veronderstelling dat hij weer gratis met de bus kon. Maar nu is deze jongen per wedstrijd ?? 8,- kwijt voor de bus.
  Hij moest al het hele jaar sparen voor de nieuwe seizoenskaart en met zijn zakgeld van een 5 euro per week is het reizen echt een probleem geworden. Met de fiets is ook niet echt een optie.
  Het is voor hem nu goedkoper om eredivisielive aan te schaffen.

  Gevalletje: “Had dat niet vooraf verteld kunnen worden”.  ⚠️ Meld

 4. @Henkjan: Heeft al een krantenwijk. Dit bijbaantje is ervoor om uberhaupt een seizoenskaart te kunnen betalen, ca. ?? 125,-.
  En er moet gespaard worden voor het volgende seizoen. ?? 10,- per maand. Alles bij elkaar kost hem het fan zijn dan al snel ?? 26,- per maand, wat veel geld is voor zo’n jongen.


  ⚠️ Meld

 5. Logisch dat ze hier mee komen nadat de seizoenskaarten zijn verkocht. Good business 🙂

  En als die jongen echt niet meer kan komen, misschien met de collega’s die 16e p/m ophoesten? (pa kan dat ook niet leien?)


  ⚠️ Meld

 6. @enikdan

  vind je 5 euro per week voor een jongen van 14 ook niet wat weinig dan? Je zou hem wat meer kunnen sponsoren 🙂 Je maakt mij niet wijs dat je geen 10 a 20 euro per maand extra kan missen om je zoon een seizoenskaart bij Pec te gunnen.
  En je doet net alsof 125 euro veel geld is voor eens seizoenskaart, maar volgens mij is Pec nog behoorlijk. goedkoop vergeleken met andere Eredivisieclubs…..

  En verder die negatieve insteek van je levert uiteraard weinig sympathie op… wie ben jij om te oordelen over “de twitterkoning” zoals je hem noemt? Wie zegt dat Pec er niet alles aan heeft gedaan en juist Syntus het niet zag zitten en puur uit winst overwegingen de stekker uit de samenwerking heeft getrokken? Heb jij kennis van de exacte onderhandelingen die gevoerd zijn?


  ⚠️ Meld

 7. hij kan gewoon met de fiets gaan,

  en als het (heel) slecht weer is met bussie of een van de ouders brengt ze dan effe, of pec fans die in zijn buurt wonen

  fietsen 😉


  ⚠️ Meld

 8. @johanna1, jij bent niet de slimste thuis of wel? Denk je dat Syntus een liefdadigheidsinstelling is en PEC zomaar een jaar voor jan doedel heeft lopen sponsoren zonder dat ze er wat voor terug verwachten (in welke vorm dan ook)?! Het is dieptriest dat je alleen zo reageert omdat het een BVO betreft, gebruik die grijze hersenmassa eens.

  @enikdan, het is inderdaad sneu voor die jongen maar men had kunnen verwachten dat dit een eenjarige samenwerking was. Het is nu alleen jammer (of slim) dat het nu pas naar buiten word gebracht. Ik mag hopen dat de ouders even bijspringen, desnoods rijden de ouders om de beurt naar het stadion.

  PS. Edward heeft hier misschien dan niet over getweet, @PECZwolle wel en het heeft ook op de site http://www.peczwolle.nl gestaan.  ⚠️ Meld

 9. @kalle

  Beetje jammer dat je dus klaarblijkelijk niets mag zeggen dat onze twitterkoning niks anders als twittert over gesloten contracten maar als een contract niet meer doorgaat dan wordt er pas gecommuniceert nadat de kaarten bestel betaald en geleverd zijn !!!

  Ik kan me voorstellen dat voor jou ??125.00 niet veel is maar er zijn mensen die moeite hebben om het bij elkaar te krijgen wie ben jij dan om daar over te oordelen kun jij in hun beurs kijken ????


  ⚠️ Meld

 10. @erikdan

  Ik werk ook gewoon hard voor mijn geld, vanaf mijn 12e af aan. En ik kan ook niet zomaar geld missen voor mijn seizoenskaarten, is ook gewoon een afweging tussen Seizoenskaart of op vakantie gaan…. Dus hou eens ff op met jezelf zo ontzettend zielig te vinden….

  Iedereen moet keuzes maken, Jij, ik, je zoon, Syntus, Pec…. en dat betekend soms dat je sommige dingen moet laten om iets anders te kunnen doen. That’s life.

  En als een keuze van iemand anders eens niet in jou voordeel uitpakt, hou dan op met huilen, slik je tranen in en accepteer het…. word je hard van


  ⚠️ Meld

 11. Dat je weer gratis met de bus kon was een aanname. Je had voor dat je een seizoenskaart ging aanschaffen ook bij PEC kunnen informeren.
  Hadden zij op dat moment aan gegeven dat ze hier gewoon mee door gingen was het wat anders geweest.

  Maar sneu is het wel. Maar wees vindingrijk, informeer bijv via facebook of via de supportersite wie er nog meer vanuit Balkbrug naar de thuiswedstrijden gaat. En of je kunt carpoolen.


  ⚠️ Meld

 12. @Kalle.

  Enikdan maakt hier netjes een punt. Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar je vliegt er wel heel erg met gestrekt been in.

  Dan Syntus er mee stopt is jammer voor een aantal supporters, maar zoals Johanna1 al oppert: Waarom mogen de supporters van Zwolle gratis rijden? En andere mensen niet? Daar kan ik me wel in vinden.

  Maar wat betreft de communicatie: Dit had best wat beter kunnen worden gecommuniceerd naar de achterban toe. Helemaal naar iemand die de moeite neemt om vanuit Balkbrug hier naar voetbal te komen kijken.

  Helaas is het een terugkerend mankement van PEC dat de tegenvallers haperend naar buiten brengt. Zoals bijvoorbeeld een hogere prijs vragen voor de halve finale tegen PSV. En zo heb ik nog wel wat voorbeeldjes van de afgelopen jaren.

  Dus een beetje minder mag wel Kalle.  ⚠️ Meld

 13. Enikdan valt mij persoonlijk aan…

  Hij/Zij geeft ongefundeerd een mening, ik ga hier met argumenten in, wordt weggezet als een of andere rijkestinkerd die oordeeld over mensen die het zogenaamd minder hebben en dan ben ik degene die er met gestrekt been ingaat?….

  En dat is waarom ik normaal alleen lees en niet reageer hier…. dat negatieve klimaat, waar argumenten voor de andere kant van het verhaal niet gewaardeerd worden


  ⚠️ Meld

 14. @robot, iedereen heeft recht om zijn mening te uiten en dit is de mijne.
  Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn met een andere mening. En dat respecteer ik.

  De manier waarop jij op mijn reactie reageert vind ik wel respectloos en onbeschoft. Dat had ook wel een stuk netter en vriendelijker gekund. (net zoals een heleboel andere reacties die hier worden gegeven overigens!! )


  ⚠️ Meld

 15. @Kalle

  Je begint daar zelf met persoonlijke aanvallen. Dan kun je verwachten dat je een geprikkelde reactie terugkrijgt. Dus nu niet gaan ‘huiliehuilie’.


  ⚠️ Meld

 16. @johanna1, ik ging misschien aardig ver maar de reden waarom ik zo reageer staat in mijn reactie. Omdat dit een BVO betreft reageer je zo. Ik kan niet tegen mensen die zo bevooroordeeld denken. Als jij het onzin vindt dat Syntus via deze manier het gebruik van de bus probeert te promoten dan kun je toch beter je beklag doen bij Syntus in plaats van het misgunnen van de vele voetbalsupporters die hier gebruik van maken?  ⚠️ Meld

 17. Ik las ”
  Komend seizoen is het voor supporters van PEC Zwolle met een seizoenkaart
  niet meer mogelijk om voor- of na afloop van thuiswedstrijden gratis
  gebruik te maken van de bussen van Syntus.
  Dit komt doordat het sponsorcontract met Syntus Overijssel is afgelopen.
  PEC Zwolle bedankt Syntus voor de samenwerking van de afgelopen jaren.”

  Ik zat ff te googelen op ‘Syntus’, maar op de ‘Syntus’ website is niet te
  vinden of ze hun eigen broek ophouden, of van subsidie leven.

  Da’s een belangrijk punt lijkt me.  ⚠️ Meld

 18. HansHanzeland jij denkt serieus dat het busverkeer in overijssel volledig gesubsidieerd is? Het gaat hier niet om een enkele streeklijn op rottemerplaat… Google syntus + wiki en leer meer over de busmaatschapij structuur in Nederland.


  ⚠️ Meld

 19. Ook bij PEC word het steeds commercieler en word er minder met de supporters rekening gehouden. Wen er maar aan….Van de week seizoenskaart ophalen op kantoor…ook al van die on-geinteresseerde tieners die daar werken. Hadden ze die “vrijwillige” bijdrage voor die afscheidswedstrijd van Slot maar gebruikt om een contract met syntus af te sluiten en zodoende het vervoer voor en na de wedstijd gratis te houden en zo de achterban tegemoet te komen, maar nee laten we het in een bodemloze put, genaamd “goede doelen” gooien.

  Excuus voor mijn reactie.


  ⚠️ Meld

 20. @fredje wat bazel jij nou weer dan? We hebben een jaar tijdelijk met de bus mogen reizen en nu is het eens een vereiste? Het was een eenmalige promo actie van syntus die hier connexion kwam vervangen.

  Die meiden van het kantoor hebben mij nog nooit wat verkeerd gedaan maar ik ga er dan ook niet heen als azijnzeiker. Misschien helpt dat voor de volgende keer.


  ⚠️ Meld

 21. Wat een hoop gebazel hier zeg.

  1. Dat je vorig seizoen gratis met het OV mocht was een actie van Syntus (om het OV te promoten) en niet van PEC.

  2. Wees dankbaar dat je vorig seizoen gratis hebt mogen reizen!!!!

  3. Waar zou je aannemen dat een commercieel bedrijf (syntus) je tot in de eeuwigheid gratis zou laten reizen?

  4. PEC heeft aangegeven dat deze actie dit seizoen niet meer geldig zou zijn, Syntus heeft de actie stopgezet en niet PEC. Beetje raar om de twitterkoning hier nu de schuld van te geven.

  5. De inkomsten van het slotakkoord gaan naar het goede doel, het toppunt van egoïsme om aan te geven dat dit geld gebruikt had moeten worden voor een gratis OV reis (deze actie heeft PEC nooit een duid gekost volgens mij)

  6. Als we ons al druk gaan maken om het feit dat we moeten betalen voor het OV, wees dan dankbaar dat je in Nederland woont en het lef hebt om daar moeilijk om te doen.

  7. Ik heb nooit problemen op kantoor gehad, zou wel aan je eigen instelling liggen.


  ⚠️ Meld

 22. @Erwin.

  Je bent zelf ook niet helemaal compleet met je informatie.

  Over het OV is pas wat aangegeven nadat de meeste kaarten al waren verkocht.


  ⚠️ Meld

 23. Achtelijk gedoe. Stadions zitten vol tuig en dan nog zeuren om gratis OV. Afschaffen dat gedoe, verpest onze mooie Hanzestad.

  Direct de boel opdoeken en het stadion ombouwen tot openluchtbad.


  ⚠️ Meld

Reageer