Samenwerking Frion en Jeugdland Westenholte

Zwolle – Voor het vijfde opeenvolgende jaar werken medewerkers van Frions dagcentrum de Molenkamp hard voor Jeugdland Westenholte. Ieder jaar vindt in de laatste week van de zomervakantie bij Jeugdland een speel- en doeweek plaats voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Dit jaar met het thema cowboys en indianen. Stokpaarden, sheriff-sterren, knikkerzakjes, pijl en bogen; in honderden aantallen rollen ze van de werkbanken. Donderdag 8 augustus moet alles klaar zijn.

img_8737_-_kopie.jpg 

Het is inmiddels een traditie dat Jeugdland Westenholte het dagcentrum benaderd om mee te denken met de knutselactiviteiten voor de kinderen. “Wij kunnen Jeugdland echt producten op maat bieden. Wij denken mee in het thema. Zo maken we producten in grote aantallen, die je niet in de winkel ziet”, vertelt Aleid Koskamp, werkbegeleider houtbewerking Molenkamp van Frion. Frion is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. “De medewerkers van houtbewerking zijn ontzettend enthousiast en voelen zich erg verantwoordelijk voor de deadline. Een aantal ideeën voor Jeugdland zijn van hen afkomstig.” De samenwerking met Jeugdland gaat niet voor niets het vijfde jaar in. “Na afloop van de speel- en doeweek krijgen we altijd mooie foto’s van de organisatie. De producten vallen altijd in de smaak.”


De samenwerking is een echte win-win situatie. Jeugdland krijgt unieke producten met een verhaal. Medewerkers van de Molenkamp werken aan een mooie opdracht, waar ze veel voldoening uithalen. Frion vindt het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid krijgen om hun talenten en mogelijkheden te laten zien. Dit zit niet alleen in de producten die zij met veel energie en enthousiasme maken. Het gaat ook om het ontmoeten van anderen, het contact met mensen uit de buurt en de samenwerking in de maatschappij.

Artikel delen:

Reageer