Zomeractiviteiten hebben gevolgen voor verkeer

Zwolle – In augustus is Zwolle het decor van vele activiteiten. De Zomerkermis, de herdenking van de gevallenen in Oost – Azië en het Stratenfestival brengen veel mensen naar de binnenstad. Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de warenmarkt. 

Vrijdag 9 tot en met zondag 18 augustus vindt in de binnenstad de Zwolse Zomerkermis plaats. Tijdens de opbouw (vanaf dinsdag 6 augustus) en afbouwperiode (tot en met dinsdag 20 augustus) en de kermis zelf maken het Rodetorenplein, Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat en Grote Kerkplein onderdeel uit van het kermisterrein. Verkeer komend vanuit de Blijmarkt moet deze periode rekening houden met stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein, Sassenstraat. De eenrichtingsverkeerstraat Sassenstraat (met rijrichting alleen het centrum uit) is te bereiken via de Goudsteeg en Bloemendalstraat. Voor meer informatie over de zomerkermis: www.zwolle.nl/zomerkermis

Herdenking gevallenen Oost- Azië

Op donderdag 15 augustus van 19.00 tot 20.00 uur worden bij het Indië- en Nieuw Guinea monument in Park Eekhout alle militaire en burgerslachtoffers herdacht die zijn omgekomen in Oost- Azië in de periode 1941-1962. Uit respect voor de herdenking is Emmawijk gelegen tussen parkeeraccommodatie Emmadek en de kruising Nieuwe Havenbrug tussen 18.45 en 20.15 uur afgesloten voor het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Westerlaan. De parkeerlocatie Emmadek blijft toegankelijk. 

Stratenfestival

Op vrijdag 16 augustus vindt vanaf 17.00 uur het jaarlijkse Stratenfestival met podia en activiteiten plaats. De binnenstad is vanaf 16.00 uur niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De afsluitingen beginnen bij de bruggen richting de binnenstad. Bewoners die in de binnenstad wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, wordt verzocht tijdig de auto buiten de stadsgracht te zetten. Vanaf 18.00 uur is de binnenstad alleen nog voor voetgangers toegankelijk. (Brom)fietsverkeer moet dan rekening houden van afsluiting bij de bruggen. Bij de toegangen tot de binnenstad worden fietsenstallingen ingericht. Voor meer informatie over het Stratenfestival: www.stratenfestivalzwolle.nl.

Tijdens de zomeractiviteiten is in de binnenstad een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto’s van kracht. Voor fietsers blijft de binnenstad tijdens de zomeractiviteiten gewoon bereikbaar. Alleen tijdens het Stratenfestival is de binnenstad vanaf 18.00 uur afgesloten voor fietsers. Fietsers kunnen overdag hun fiets veilig stallen in één van de drie gratis, bewaakte fietsenstallingen aan het Meerminnenplein, Maagjesbolwerk en Pletterstraat. Ook tijdens de Zwolse zomeractiviteiten geldt het beleid (sinds 8 juli 2013) dat op de Grote Markt geen fietsen mogen worden gestald. Er is een tijdelijke mobiele fietsenstalling aanwezig op het Rodetorenplein/Buitenkant nabij Xanders Bazaar.

Warenmarkt

In verband met de Zwolse Zomerkermis wordt de warenmarkt op vrijdag 9, zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus verplaatst naar de Oude Vismarkt en het Gasthuisplein. De genoemde straten en de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat zijn tijdens de warenmarkten niet bereikbaar voor doorgaand verkeer. 

Stads- en streeklijnen

Vanwege de kermis rijden stadsbuslijnen 2 en 3 van Syntus vanaf maandag 5 tot en met dinsdag 20 augustus niet via het Rodetorenplein, maar via Eekwal – Kamperpoortenbrug – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade en omgekeerd. Op donderdag 15 augustus, tijdens de opbouw van diverse podia voor het Stratenfestival, rijdt stadsbuslijn 4 in plaats van via de Wilhelminasingel – Kerkstraat om via Eekwal – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade. 

Tijdens het Stratenfestival op 16 augustus rijden alle stads- en streekbuslijnen van Syntus en Connexxion in plaats van via de Eekwal om via Emmawijk – Willemskade – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade. Een tijdelijke halte bevindt zich ter hoogte van Park Eekhout aan de Emmawijk.

Voor meer informatie over het stads- en streekvervoer, kunnen reizigers contact opnemen met Syntus en Connexxion.

Artikel delen:

Reageer