Het theater is deze zomer in vijf Zwolse wijken

Zwolle – Van 12 t/m 16 augustus brengen Odeon De Spiegel theaters en The Young Ones Theater Buitengewoon. In deze week vinden in vijf wijken buitengewone theatermiddagen plaats waarbij kinderen in hun eigen wijk kennismaken met theater. Op deze middagen kunnen kinderen voorstellingen zien en ze kunnen zelf aan het werk!

De theatermiddag begint met een voorstelling door de Zwolse theatergroep The Young Ones. Herman en Art verkopen hun Ziel is een heel oud verhaal in een nieuw kinderjasje. Het gaat over een geleerde die zijn ziel aan de Duivel heeft verkocht. De voorstelling is een zoektocht naar levensvreugde, spelen met je broertje en de allereerste zoen. The Young Ones speelt de voorstelling ook op Theaterfestival De Parade. Na de voorstelling worden de kinderen in groepen verdeeld en kunnen ze deelnemen aan workshops onder leiding van theaterdocenten. Er wordt gewerkt aan een presentatie die aan het einde van de dag wordt getoond aan ouders, familie en vrienden. In alle wijken begint het programma om 13.00 uur, in Stadshagen vindt het programma ook nog een keer in de ochtend vanaf 9.30 uur plaats. De theatermiddag is rond 17.00 uur afgelopen.

Theater Buitengewoon is te vinden op de volgende dagen en locaties. Maandag 12 augustus, Wijkcentrum Bestevaer in de Wipstrik tijdens Jeugdland. Aanmelden via Jeugdland Wijkcentrum Bestevaer tussen 10 en 11 uur. Dinsdag 13 augustus, Wijkcentrum de Enk in Assendorp, Aanmelden via mfc.de.enk@hetnet.nl o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer. Woensdag 14 augustus op het grasveld van Jeugdland in Windesheim. Aanmelden via Jeugdland of j-teamwindesheim@hotmail.com. Ook voor kinderen die niet meedoen aan Jeugdland. Donderdag 15 augustus in het Orthopedagogisch dagcentrum Niloka naast het Wijkcentrum in Holtenbroek. Aanmelden tijdens Jeugdland. Vrijdagochtend en -middag 16 augustus  Vanaf 3 augustus zijn er gratis kaarten af te halen aan de kassa van Jumbo Nagelmaeker of de Albert Heijn in Stadshagen. De kaarten zijn gratis. Let op, wees er snel bij! Op=op!Bij overige vragen over Theater Buitengewoon kan gemaild worden naar Daphne Brouwer: d.brouwer@odeonspiegel.nl Ook kinderen uit andere wijken kunnen uiteraard meedoen!

Artikel delen:

Reageer