Wijkverpleegkundigen Icare op de fiets

Zwolle – Het mooie weer van de afgelopen tijd nodigt veel mensen uit voor een gezellige fietstocht. Ook bij Icare stappen ze op de fiets, maar dan om zorg te verlenen. Sinds kort hebben de wijkverpleegkundigen van Icare in Zwolle feloranje Icare fietsen, waarmee zij de wijken in gaan op weg naar hun klanten. Het is dus als vanouds ‘de wijkzuster op de fiets’ in Zwolle.

 

wijkverpleegkundigen_zwolle.jpg 

 

Alle vijftien wijkteams van Icare in Zwolle beschikken inmiddels over een kleurige tweewieler in hun team. Praktisch is het zeker. Esther Dufour, wijkverpleegkundige in Assendorp: “Je merkt dat je herkenbaar bent in de wijk waar je werkt. Soms schieten mensen ons aan met een zorg- of gezondheidsvraag, dat is wel grappig. En goed natuurlijk, want we zijn zo letterlijk zichtbaar in de wijk met deze opvallende fietsen.” Ook de wijkkantoren van Icare zijn beter herkenbaar door nieuwe borden en raambelettering aan de buitenkant, bijvoorbeeld aan de Forelkolk in Zwolle-Zuid en het Straussplein in Holtenbroek.

Icare in Zwolle

 

Icare wil graag de goede dingen uit het leven voor iedereen bereikbaar maken, zoals zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Daarom biedt Icare dag en nacht zorg aan mensen die dat nodig hebben. De wijkteams van Icare in Zwolle bieden verschillende soorten zorg. Naast hulp bij persoonlijke verzorging kunnen klanten ook terecht voor specialistische verpleging, zoals bijvoorbeeld palliatieve zorg, wond- en stomazorg en zorg voor mensen met diabetes of astma/COPD. En de speciale psychogeriatrische (wijk)teams bieden zorg aan mensen met dementie.

Artikel delen:

Reageer