Echtpaar Buis-Knopert 60 jaar getrouwd

Zwolle – Het echtpaar Buis-Knopert vierde op donderdag haar 60-jarig huwelijksfeest. Wethouder Filip van As bracht het echtpaar in hun woning aan de Veldhoekweg in Wijthmen een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau kreeg het paar het boek ’80-jaar in Zwolle’.

01-08-2013_echtpaar_buis-knopert_60jr_getrouwd_02.jpg

De heer Jan Buis en mevrouw Geertje Buis-Knopert zijn beiden in Raalte geboren. Toen de heer Buis van de lagere school kwam is hij eerst smidsknecht geweest en daarna loodgieter bij zijn vader. Het echtpaar is ook in Raalte getrouwd. Ze hebben elkaar ontmoet bij het dansen in Raalte. Met jongens uit Raalte is meneer Buis in februari 1951 naar Brunssum gegaan om in de ‘mijn Hendrik’ te gaan werken tot 1958. In 1954 kreeg het echtpaar een woning in Heerlen. Daar zijn de twee zoons geboren. De heer Buis is toen buschauffeur geworden bij de L.T.M. in Heerlen. Eind 1961 is men in Wijthmen gaan wonen. De heer Buis is toen chauffeur geworden bij Van Gend en Loos in Zwolle. De dochter is in Wijthmen geboren.

01-08-2013_echtpaar_buis-knopert_60jr_getrouwd_03.jpg

01-08-2013_echtpaar_buis-knopert_60jr_getrouwd_01.jpg 

De kinderen zijn alledrie getrouwd en het echtpaar heeft negen kleinkinderen. Mevrouw Buis is na de lagere school naar de naaischool gegaan en heeft in een paar jaar veel geleerd. Daarna is zij dienstbode bij een doktersgezin in Deventer geweest, en ze ging elke dag op de fiets. 

 

Hobby’s van meneer: knutselen aan oude auto’s en hij heeft ook nog accordeon leren spelen. Mevrouw hield van handwerken en maakte kleding voor de kinderen en zichzelf. Ze heeft ook geschilderd en vele jaren gevolksdanst in Wijthmen. De gezondheid van beiden is redelijk.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer