Mal glazen engel Michael voor ziekenhuis Isala

Zwolle – De medisch specialisten en oud medisch specialisten van Isala schonken donderdag het nieuwe ziekenhuis Isala een kunstwerk. Het bijzondere kunstwerk werd donderdagmiddag onthuld bij de hoofdingang van het nieuwe ziekenhuis. Het is de 3 meter hoge glazen mal van de glazen engel Michael, het beeld dat op de Grote Markt staat.

 

01-08-2013_onthulling_beeld_voor_het_nieuwe_isala_04.jpg 

 

De start van het officiele programma was met toespraak van o.a.: de burgemeester van Zwolle, de heer drs. H.J. Meijer, de voorzitter Medisch staf Isala, Cornelis Holt, en namens oud specialisten van Isala Hans Rethmeijer. Daarna volgde de onthulling door de burgemeester van Zwolle, de heer drs. H.J. Meijer. Aansluitend was er een dankwoord van Marjanne Sint, namens Raad van Bestuur Isala. Herman Lamers, de kunstenaar die zelf model was, was ook present.

 

01-08-2013_onthulling_beeld_voor_het_nieuwe_isala_01.jpg

 

01-08-2013_onthulling_beeld_voor_het_nieuwe_isala_07.jpg 

 

01-08-2013_onthulling_beeld_voor_het_nieuwe_isala_03.jpg  

01-08-2013_onthulling_beeld_voor_het_nieuwe_isala_06.jpg
 
01-08-2013_onthulling_beeld_voor_het_nieuwe_isala_08.jpg
 
01-08-2013_onthulling_beeld_voor_het_nieuwe_isala_09.jpg 
Artikel delen:
Reacties 27
 1. Vind hem er erg mooi uitzien echter vraag ik mij af wat er met de engel op de grote markt gaat gebeuren. Ik meende gelezen te hebben dat de lijm tussen de glasplaten los begint te raken. Ik zie alweer grote onderhoudskosten voor me en een kunstenaar die zijn schouders ophaalt maar wel de mal doodleuk verpatst.


  ⚠️ Meld

 2. Een engel die er niet is, maar toch wel. Prachtig. Deze had van mij wel op de markt mogen staan. Spreekt de verbeelding aan en lijkt me ook iets vandaalbestendiger dan de tastbare variant.


  ⚠️ Meld

 3. Mooie mal, maar zo te zien bestaat ook deze weer uit laagjes glas, waardoor (mede door de recht hoeken aan alle vier de zijdes) het niet echt geschikt zou zijn op een plein: dan krijg je namelijk hetzelfde effect als nu met het beeld op de markt gebeurt.

  Een mooie plek, zo in het water. Binnenkort maar eens kijken hoe ‘ie er in het echt bij staat.


  ⚠️ Meld

 4. Mag een Provinciaal Ziekenhuis zo’n object daar zomaar plaatsen ? Ik kan me indenken, dat velen zo’n object … wel bij een kerk op zijn plaats vinden, maar niet bij een Ziekenhuis ! Een kerk kan men nog kiezen, maar een ziekenhuis wordt ons gewoon opgedrongen … als de twee samen zijn verenigd in een !


  ⚠️ Meld

 5. Slimme zaken van de kunstenaar… Het restafval ook nog (voor een mooie prijs?) van de hand gedaan!

  Maar, eerlijk is eerlijk, deze ziet er wel leuk uit. Hopelijk houdt de lijm het nu wel.


  ⚠️ Meld

 6. Staat prachtig daar! Jammer dat ik het niet wist, was ik even wezen kijken. Nu was ik aan het zwoegen en zweten om een van de poli’s in te pakken en klaar te maken voor verhuizing…tja de ene pakt in en de ander pakt uit :):):)


  ⚠️ Meld

 7. @Marco Cremer Ik ben het met je eens dat geloof niet opgedrongen dient te worden, maar wat je nu beweert gaat mij een stap te ver. Die engel is voor mij een stukje cultuur-historie. Heeft weinig meer met de katholieke kerk te maken. Ik ga het ziekenhuis binnen met vertrouwen in het personeel, niet in God 🙂


  ⚠️ Meld

 8. Ik vind het op zichzelf best een mooie sculptuur.
  Maar in combinatie met het ziekenhuis roept het bij mij geen prettige accociaties op.
  Nu doet het mij teveel denken aan een ingevroren “hemelganger” die klaar staat voor obductie op de afdeling Anatomie pathologie.


  ⚠️ Meld

 9. Wim Waanders, van “Waanders in de Broeren”, had hem het liefst op het plein voor zijn boekenkerk willen zien.
  Maar de verbouwing alleen al kostte hem een rib het zijn lijf.
  Het geld was op voor een beeld.
  Ik deel zijn visie aangaande de plek van het beeld.  ⚠️ Meld

 10. Klaarblijkelijk zijn er nog steed hardnekkige lieden die de glazen man met C&A jas en vleugels de “aartsengel Michael” noemen.
  Zelf denk ik bij deze figuur meer aan “Icarus”
  Op de grote markt heeft immers al eerder een bronzen Icarus gestaan?
  Weet iemand trouwens nog waar deze voorganger van de huidige glazen icarus gebleven is?


  ⚠️ Meld

 11. @Johnvanboven, wederom dank voor de informatie.
  De laatste melding van de verblijfplaats van Icarus dateert dus van 11 maart 2008?
  In dat geval kan het mijn gevoel van onbehagen omtrent het openbare kunstbeleid van de gemeente Zwolle alleen maar versterken.


  ⚠️ Meld

 12. Maar is die bloementuin er nu dan ook? En staat daar het beeld dan nu? Of is dien tuin nog steeds in aanleg zoals het artikel vermeld.


  ⚠️ Meld

 13. @marco cremer, als jij kinderen in de winter sneeuwengeltjes ziet maken denk je dan ook meteen dat zij de (katholieke) kerk vertegenwoordigen? Het is gewoon een kunstwerk van een engel dat geschonken is, waarom moet je daar zo nodig een lading godsdienst aanhangen?


  ⚠️ Meld

Reageer