Make-over Luttekestraat

Zwolle – De Luttekestraat krijgt een make-over. Het betreft het straatdeel tussen de inrit bij de Eekwal tot aan de poller in de Luttekestraat. Om de entree van de Luttekestraat meer allure te geven, worden de trottoirs aan weerszijden van de straat verbreed. 

De huidige bestrating wordt verwijderd en vervangen door gebakken stenen. Ter hoogte van restaurant Poppe wordt een boom (Gleditsia) geplaatst. Als alles meezit, start de aannemer maandag 7 oktober a.s. met de herinrichting van de Luttekestraat. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken. Het project is opgeknipt in twee ‘werkvakken’ waar opeenvolgend gewerkt wordt. De werkzaamheden starten bij de kruising Luttekestraat – Kamperstraat – Blijmarkt.

Bereikbaarheid
De entrees van de panden die in het gebied liggen waar gewerkt wordt, blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Ook blijft de Luttekestraat voor voetgangers toegankelijk. Dit geldt niet voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. Zij worden omgeleid.

 

Omleidingsroutes 
Tijdens de werkzaamheden van het 1e werkvak zijn ook de Blijmarkt en Kamperstraat vanaf de Luttekestraat afgesloten. Dit duurt ongeveer drie dagen. Het verkeer met een bestemming Koestraat – Blijmarkt e.o. wordt omgeleid via: Van Rooijensingel – Wilhelminasingel – Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat – Koestraat. De rijrichting in de Koestraat is tijdelijk omgedraaid. Het verkeer met een bestemming Kamperstraat e.o. wordt via de Eekwal omgeleid. Dit houdt in dat de rijrichting in de Kamperstraat tijdelijk is omgedraaid. Fietsers en gemotoriseerd verkeer worden tijdens de uitvoering van de werkzaamheden in het 2e werkvak vanaf de Nieuwe Havenbrug omgeleid via Eekwal – Kamperstraat – Koestraat. Ook dan blijft de rijrichting in de Kamperstraat gewijzigd.

 

Meer informatie
Op dit moment is nog niet bekend welke aannemer de klus gaat klaren. Dat betekent dat ook de definitieve planning van de werkzaamheden nog niet bekend is.

 

Ontwikkelingsprogramma Binnenstad
De herinrichting van de Luttekestraat is onderdeel van het verbeteren van de looproute van het station naar de Zwolse binnenstad. De aanpassing van de looproute is een van de acties uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Meer informatie hierover vindt u op: www.zwolle.nl/looproutebinnenstad.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Hebben de binnenstadsbewoners, ondernemers en andere belanghebbenden mogen meedenken/praten over deze “make over”
    (alleen het woord al) Ik heb niets gezien of gelezen over een eventuele oproep om in een klankbordgroep hun mening over de nieuwe vormgeving te mogen geven.


    ⚠️ Meld

  2. Wanneer krijgt de Thomas a Kempisstraat een make over? Panden die al jaren dicht zitten, verloederen en er hangt nog steeds veel te veel volk voor die panden.    ⚠️ Meld

Reageer