Verhuizing Isala verloopt goed

Zwolle – Na een voorspoedige verhuizing van tachtig patienten van Isala Weezenlanden naar het nieuwe ziekenhuis kan een tussentijds balans opgemaakt worden: ‘Het loopt op rolletjes’, aldus bestuursvoorzitter Marjanne Sint.

03-08-2013_verhuizing_patienten_van_wezenlanden_naar_isala-sophia_03.jpg

In de loop van de ochtend waren alle patiënten van Isala Weezenlanden met speciale vrachtwagens in het nieuwe ziekenhuis aangekomen. ‘Dat is erg goed gegaan’, blikt Theo Hamelink, directeur Werkprocessen Nieuwbouw, terug. ‘Tot op de minuut zijn de patiënten op de geplande tijd binnen gekomen.’ Na een persoonlijk ontvangst door de raad van bestuur, waarbij er voor elke patiënt een bloemetje was, werden de patiënten op hun nieuwe plek geïnstalleerd. Die ontvangst was het meest emotionele, laat bestuursvoorzitter Sint weten. ‘Je kon merken dat het voor hen spannend, maar ook bijzonder was.’ Tijdens het verhuizen is het vooral belangrijk dat de patiënten zich veilig voelen. Daarna komen de goederen, die in de loop van het weekend allemaal overgaan. Dat dit vandaag zo voorspoedig verloopt, is volgens Hamelink vooral het resultaat van een goede voorbereiding. ‘We zijn hier al 2,5 jaar mee bezig.’ Voor de medewerkers is het dan ook een speciaal moment. Zij zijn maanden met de voorbereidingen bezig geweest en hebben naar dit weekend uitgekeken. De sfeer is dan ook heel positief. Zondag vindt de verhuizing van de patiënten die opgenomen zijn in het oude Sophia plaats. Het gaat naar verwachting om 217 patiënten. Zij hoeven niet met de speciale vrachtwagens vervoerd te worden, maar kunnen via een verbindingsgang tussen de oud- en nieuwbouw verhuisd worden onder begeleiding van een medisch team.

03-08-2013_verhuizing_patienten_van_wezenlanden_naar_isala-sophia_01.jpg

03-08-2013_verhuizing_patienten_van_wezenlanden_naar_isala-sophia_02.jpg

 03-08-2013_verhuizing_patienten_van_wezenlanden_naar_isala-sophia_05.jpg 

03-08-2013_verhuizing_patienten_van_wezenlanden_naar_isala-sophia_06.jpg 
Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ze hadden de vrachtwagens moeten bekleden van binnen met bloemen en beterschapkaartjes.

  Of misschien was het wel leuk geweest om met een stel vrijwilligers een dag lang de vrachtwagens op de Melkmarkt neer te zetten en dan van de binnen kant versieren.

  Mooie bloemen schilderen van binnen kan ook nog. En dan wat potpourri neerleggen zodat het ook lekker kan ruiken van binnen.  ⚠️ Meld

 2. Ahhh, we hebben de dicriminerende en zure bart2 in beeld. Ik schrik ervan. Wel stoer dat je jezelf nu een beetje toont. Beterschap!


  ⚠️ Meld

 3. Tip voor de criticasters over de verhuizing, kijk even naar het korte filmpje van RTV Oost, dan krijg je een ander beeld dan dat gezeik over die vrachtwagen. Ik kan het weten, ik ben erbij geweest, heb patiënten gesproken die vervoerd zijn en ik heb medewerkers hun stinkende best zien doen om alles goed te laten verlopen.


  ⚠️ Meld

 4. Mijn moeder is ook verhuisd en het ging super, de patienten kregen een speciaal ontbijt een bos bloemen en in de vrachtwagen hingen tv s waarop de route te volgen was, iedereen die heeft meegewerkt aan deze verhuizing heeft op zijn of haar manier zijn best gedaan, en het was geslaagd naar mijn mening. Je kunt beter niet in het ziekenhuis liggen maar als je er dan toch ligt, en je maakt zo n verhuizing mee dat goed verloopt dan toch petje af voor iedereen.  ⚠️ Meld

 5. Het item van RTV Oost maakt inderdaad wel duidelijk dat het allemaal helemaal niet zo beroerd is in de vrachtwagen.. Niet minder kil dan een ziekenhuis kamer zelf..


  ⚠️ Meld

 6. Zoals mijn vriendin al zei, die mensen zijn aan bed gekluisterd, anders hadden ze er ook op een andere manier heen verplaatst kunnen worden. Dan is zo’n tripje juist een welkome afwisseling.


  ⚠️ Meld

 7. Patiënten verhuizing
  weer prima afgerond.
  Dit mag ook wel na 32 jaar in de verhuizingen en het transport van patiënten van 9 ziekenhuizen.
  Het is en blijft toch altijd weer een uitdaging.


  ⚠️ Meld

Reageer