Jongens onderuit na ritje op scooter familielid

Zwolle – Op zaterdagavond 3 augustus heeft er rond 21.00 een aanrijding plaats gevonden op de kruising Rijnlaan met de Maaslaan in de Zwolse wijk de Aa-Landen. Een scooter die vanaf de Maaslaan kwam, verleende volgens enkele getuigen geen voorrang aan een auto die op dat moment over Rijnlaan kwam. Twee personen raakten gewond.

De scooterrijder zou een medepassagier achterop gehad hebben die vlak na de aanrijding even wegliep, maar daarna snel weer terug was op de plek van de aanrijding. Later bleek dat de scooter van een ouder familielid was. Het ambulancepersoneel heeft de scooterbestuurder onderzocht op mogelijk letsel, hierbij is vermoedelijk beenletsel geconstateerd waarna de bestuurder met een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de medepassagier is met mogelijk letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Tegen de hulpverleners is veel verbaal geweld gebruikt. Het ongeval trok veel bekijks.

Artikel delen:
Reacties 45
 1. De zeer jonge scooterrijder zal na zijn herstel nog wel wat moeten rechtzetten. Een scooter die veel te hard rijdt, geen helm op en niet verzekerd.

  Snap niet dat de ouders hier geen toezicht op hebben gehad.


  ⚠️ Meld

 2. — Editted i.v.m. scheldwoorden —

  Niet scooter loop gwn normal 60 en me pa en ma waren
  Er niet blij mee dus en dan nog is me ijgen vrantwordig
  Bemoeials


  ⚠️ Meld

 3. Zo sneu dat sommige — Editted — zich niet kunnen gedragen tegenover de hulpverleners ik wens de bestuurder van de auto succes want op geld hoeft hij niet te rekenen  ⚠️ Meld

 4. Haha bjorn kon er niet echt mee xizitten als je wat hebt jij rijdt vinf het wel jammer voor je passagier je moet ook niet zo tof gaan doen op internet man want brinkhoek is dichtbij voor mij enja jij bent zo dom om te geloven dat je scooter 60 mag wst een held ben je om zon smoeltje tegen hulpverleners te trekken voel je stoer  ⚠️ Meld

 5. Nou geen krasje?? Heb je goed gekeken jongeman Kers. Je praat over eigen verantwoording, fraai is dat. Denk je er ook aan wanneer er mensen worden aangereden ( eventueel overlijden ) door jongens zoals jij met opgevoerde scooters. Wat zeg je dan, over je eigen leven maar niet gesproken.

  Laat het een les zijn voor de scooterrijder van hedenavond.


  ⚠️ Meld

 6. Jamman ik voel me een super held ik heb me exusses aan gebooden aan de hilpverlennes en. Ik was helemaal in shok dus kon er niks aan doen ik wil jullie wel eens zien als je er zo bij ligt als ik en dan stoer doen tegen mij wie moeten jullie wel niet zij. Ik sleutel bijna 5 jaar aan scooters je hoeft mij niet te vertellen hoe en wat. Hij liep 60 en niet hadder ander had ik er wel erger bij gelegen. En die auto had geen krasje mis dat ze zelf tegen iets aan hep gereden ik ben tegen het wiel aan geklapt wijsneusen je moet alles zeggen in me gezig en niet via dit onzin


  ⚠️ Meld

 7. Ik hoop dat er boetes uitgedeeld worden voor te hard rijden, geen voorrang verlenen en het beledigen van een ambtenaar in functie. En misschien ook nog eentje voor rijden zonder rijbewijs.  ⚠️ Meld

 8. Beste Bjorn Kers,

  Gelukkig zijn jullie er enigszins goed van af gekomen. Dat neemt niet weg dat jullie onverantwoord bezig zijn geweest en dan heb ik het niet eens over de wijze hoe jullie zijn omgaan met de hulpverleners. Ik vind het erg knap van je dat je “goed” kunt sleutelen aan brommers/scooters maar ik ben van mening dat je die vijf jaar beter hebt kunnen besteden aan deugdelijke taallessen Nederlands. Als je dat had gedaan en je zou de Nederlandse taal beheersen zou je ook wel wat serieuzer worden genomen als je iets schrijft/typt!


  ⚠️ Meld

 9. misschien hadden ze in het ziekenhuis zijn mond dicht kunnen hechten ,of tenminste dicht plakken.
  als je denkt als omstander iemand te kunnen helpen en dan nu laten over komen dat je een heel zielig slachtoffer bent
  de volgende keer er gewoon overheen stappen en laten liggen


  ⚠️ Meld

 10. Ik denk wel dat Bjorn en zijn maat wel een stevig lesje geleerd hebben: niet zomaar een scooter meenemen, voorzichtiger en rustiger rijden en geen grote bek naar degenen die ouder zijn en je willen helpen. Snel beter worden en een grote bos bloemen naar de hulpverleners.


  ⚠️ Meld

 11. Beste Bjorn,

  Mijn familie heeft het ongeluk recht voor hun ogen zien gebeuren en hebben 112 gebeld en jou proberen te helpen tot de ambulance er was. Jij had enorm veel pijn aan je been, en daardoor schreeuwde je. Pas later is familie van jou gekomen, en die heeft staan schreeuwen naar de hulpverleners.

  Jij hebt de wagen geraakt. Als diegene schade aan de auto heeft dan is het niet meer dan normaal dat jij dat vergoed aan die persoon. Alleen je bent niet verzekerd…. je had geen rijbewijs. Wat als iemand op dat kruispunt aan het oversteken was? Dan had je iemand doodgereden.

  En ter info, mijn Oom, een man van tegen de 100 kilo, heeft zich doodgereden op een brommer die toen 30 reed, hij zag het stoeprandje niet en is gevallen….op zijn hoofd, geen helm, morsdood.

  Ik weet dat mijn familie vannacht geen oog dicht hebben kunnen doen, omdat ze elke keer weer voor zich zien hoe jij en je vriend tegen de auto aan knallen… en met jullie hoofden op de grond landen.. jou been…

  Ik ben blij dat het relatief goed met jullie gaat, maar doe geen domme dingen.. haal je rijbewijs en gebruik je helm, en vooral… zorg dat je de verkeerregels kent, dit gaat niet om geld, maar om mensenlevens….


  ⚠️ Meld

 12. Oh de reagerende Bjorn was de bestuurder van betreffende scooter?

  Ben je nu trots op jezelf? Je hebt krant en weblog gehaald, heel zwolle vind je een onverantwoord jochie met je scooter.. Die standaard maximaal 45 mag. Als voormalig scooter monteur (proffessioneel wel te verstaan) weet ik dat soort zaken. De zelf sleutelaars ken ik wel.. Dan praten we over scooters die flink zijn opgevoerd of minimaal geen enkele begrenzer meer hebben, met kapotte verlichting, versleten banden en erg slechte remmen.. Want waar is onderhoud voor?

  Dan kan die auto geen zichtbare schade hebben, onderhuids kan er wel degelijk iets kapot zijn. Tegenwoordig ben ik namelijk auto monteur, dus ook daar weet ik voldoende van. Die schade bedragen kunnen flink oplopen, dus ik hoop voor je dat je een verzekering hebt/had..

  Verder is het ook verschrikkelijk stoer om (verbaal) geweld tegen hulpverleners te gebruiken. Ik hoop dat een volgende hulpverlener waar je zo tegen doet denkt “Bekijk jij het maar” en je met al je verwondingen achter laat.. Eens zien hoe je dat vind.


  ⚠️ Meld

 13. Bjorn, moedig en eerlijk van je dat je toch hier reageert en je wilt uitleggen en excuseren voor wat er is gebeurd.

  Let maar niet op de taal — editted –. Sommigen zijn zo verzuurd met dit warme weer, die hebben niets anders te doen.


  ⚠️ Meld

 14. En doe dan ook maar een bosje bloemen naar de bestuurder van de auto waar je tegen aan gereden bent.. die is zich kapot geschrokken, en dan ook naar de mensen die jou geholpen hebben meteen na het ongeluk.. dat adres kan ik je wel geven.  ⚠️ Meld

 15. Tjonge jonge grote jongen hoor om achteraf zulke praatjes te hebben.
  Groot doenerij maar wel brullen om je moeder. Dan ook een held zijn en de grote jongen uithangen.

  Dit is niet de 1e keer dat je zo roekeloos door de wijk jaagt. En er zijn meerdere roelelozen die dit gedrag vertonen die het niet keer na kunnen vertellen. bij deze ook hulde aan de hulpverleners en omstanders die toch ondanks zo’n grote mond hebben ontfermt over jou je moest je schamen om de schuld bij een ander te leggen.
  Trouwens als je je rijbewijs had dan wist je wel dat 60 km ruim 15 de maximale snelheid overschreden is.


  ⚠️ Meld

 16. Nou, wat ontzettend moedig en eerlijk dat Bjorn hier reageert. Het geeft namelijk meteen een beeld met wat voor soort volk we te maken hebben: ook op internet kan meneer zijn fatsoen niet houden (of spellen) en het moet toch kunnen dat hij zomaar een scooter meeneemt zonder rijbewijs en dus enige kennis van normaal weggedrag. Het is immers zijn eigen verantwoording! (“ijgen vrantwordig”), dus waar hebben we het eigenlijk over?! Vindt hij…

  Dus nu zit er een auto met schade, een gezin dat het zag gebeuren kan hier voorlopig niet van slapen. Moet toch kunnen?! Eigen verantwoording! Er hadden doden kunnen vallen onder andere weggebruikers, hij had zijn passagier naar God kunnen helpen. Moet toch kunnen!? En oh ja, dit tere welopgevoede kinderzieltje was zo zielig en overstuur, dat de hulpverleners (die mensen in nood komen…helpen) ook nog even uitgescholden werden. Want ook dat moet kunnen. “Ik kon er niks aan doen”.

  Jawel Bjorn, daar kun je wel wat aan doen. Ten eerste hou je je netjes aan de regels, net als de grote mensen waar je zo’n scheur tegen opzet. 5 jaar sleutelen aan dingen waar je nog te klein voor bent is niet genoeg om de weg op te mogen, dat weet je nu.

  Verder ga je op je blote knieën voor je ouders liggen dat je zo’n zootje van hun opvoeding hebt gemaakt. Tenzij die ene schreeuwende en scheldende man die later ter plaatse verscheen inderdaad jouw vader was, want dan kun je er inderdaad minder aan doen dan normaal opgevoede mensen want een goed voorbeeld heb je blijkbaar niet gehad.

  Als laatste ga je eerst netjes zoals alle fatsoenlijke mensen je rijbewijs halen, dat kun je er ook aan doen. Dan hoeven de grote mensen -zoals hulpverleners en medeburgers- niet meer te lijden onder jouw “eigen verantwoording”. Dat woordje betekent namelijk dat je je acties afweegt en overdenkt in plaats dat je lekker doet waar je zin in hebt en achteraf loopt te janken dat je er niks aan kan doen.

  Als laatste wens ik Bjorn toch beterschap met zijn been. Hij is immers minderjarig en kinderen kunnen hun eigen acties nou eenmaal niet overzien. Alleen jammer dat hij mee wil praten met de grote mensen terwijl hij er duidelijk nog niet aan toe is.  ⚠️ Meld

 17. Mensen wordt wakker, denk je nu echt dat Bjorn Kers de scooterrijder was. Het moment van schrijven van Bjorn, is de tijd dat hij onder narcose was. Ik heb zijn been gezien en het schreeuwen van hem, ik ga er vanuit dat er een operatie nodig was.

  Dan nog even over zijn gedrag. Als je plat op de grond ligt met enorm veel pijn en je roept dat het kentekenplaatje van de scooter gehaald moet worden, zegt dat genoeg over iets te verbergen. Ja, jongen je hebt geluk gehad met je stoere gedrag. Ik hoop `denk het niet` dat zijn ouders hem goed aanpakken.


  ⚠️ Meld

 18. Denk je nu echt dat het jonk van een lap tekst van wat hij wel of niet zou moeten doen iets van aan trekken?

  En mensen die reacties analyseren zoals mariane, brrrrrrrrr. Eng volk. Zoek een andere hobby.


  ⚠️ Meld

 19. Het kentekenplaatje van de scooter.. Zo zo, ach… De politie doet een belletje naar de RDW met het framenummer, dan komt ook keurig netjes een kenteken naarboven met daarbij horende tennaamgestelde/eigenaar.

  Boven alles beterschap aan de bestuurder van de scooter, en hopelijk leer je hier wat van.. Zoals bijvoorbeeld dat je rijbewijs halen en een verzekering afsluiten misschien wel een goed idee is..


  ⚠️ Meld

 20. Da’s ook nog zoiets inderdaad. Beweren in shock te zijn en er daarom niets aan kunnen doen dat je uit je pan gaat tegen hetambulancepersoneel, maar dan wel de tegenwoordigheid van geest hebben om te roepen dat het kentekenplaatje eraf gehaald moet worden…


  ⚠️ Meld

 21. Het is hem trouwens volgens mij wel echt, want op zijn Facebook staan foto’s van hemzelf, die schreeuwende man, de scooter in kwestie en hemzelf crossend op een quad in een weiland.


  ⚠️ Meld

 22. Bjorn heeft geluk gehad, al denk ik dat de samenleving nog het meest geluk heeft gehad. Wat had er nog meer kunnen gebeuren door dit roekeloos gedrag. Ik moet er niet aan denken.

  Een gepaste straf, dus een zware, lijkt mij op zijn plaats, zeker na alle ophef over het voorval in Den Haag de afgelopen tijd, waarbij een jongen van 13 werd doodgereden door een jongeman die vergelijkbaar roekeloos gedrag vertoonde. Die dader is echt zwaar bestaft. Nou zijn hier gelukkig geen doden gevallen, maar het optreden van Bjorn toont grote gelijkenissen met het Haagse voorval. Aanpakken, misschien heeft het op zijn leeftijd nog zin.

  En dat mensen nog symphatie kunnen opbrengen voor het feit dat Bjorn (of hij dat nou wel of niet is) hier schrijft, snap ik werkelijk niet. Bjorn laat daarmee zien dat hij de impact van zijn eigen daden totaal niet kan overzien. Daar past geen symphatie.


  ⚠️ Meld

 23. Het is Tuurlijk ook wel zo, dat wanneer Bjorn hier niets geschreven had, dat we verder hoogstwaarschijnlijk inhoudelijk niet meer zouden weten. Respect dus voor zijn reactie, maar inhoudelijk weet Bjorn nu hoop ik wel waar het er bij hem aan schort.
  Je hebt tegenwoordig toch van die verplichte verkeerscursussen. Lijkt me, buiten de al geopperde excuses en bloemen, een goed idee voor Bjorn en zijn maat.


  ⚠️ Meld

 24. De foto?s zijn al van zijn Facebook pagina. Tot op heden geen reacties meer van Bjorn, misschien ligt hij nu pas in narcose. Zouden de heren doktoren dit bewust hebben gedaan, om hem een nachtje de pijn te laten voelen.  ⚠️ Meld

 25. Het is natuurlijk heel dom wat er is gebeurd maar wat schrijven betreft, is het niet triest dat dit het niveau is waarmee kinderen van het speciaal “onderwijs” afkomen??
  Onderwijs tussen aanhalingstekens ja! Zelfs diegenen die regulier onderwijs hebben gevolgd maken veel fouten dus misschien wordt het tijd om het taalonderwijs hier in Nederland eens een beetje op te krikken. En een verplicht niveau voor zij de school verlaten.


  ⚠️ Meld

 26. Wat fijn dat iedereen alles zo goed weet… denk dat beste jongen goed zat weet dat hij fout zit… En qua de zogenoemde typfoute.. onder invloed van morfine.. Wat denk je zelf?? enne verbaal geweld.. alsof iedereen in shock, weet wat hij zegt / doet.. maar zoals ik al zei, fijn dat iedereen het zo goed weet voor een ander…


  ⚠️ Meld

 27. verbaal geweld tegen hulpverleners?? hopelijk zijn die lui opgepakt en zitten nu vast?? het zijn wel onze hulpverleners die aangevallen worden door zulke kneuzen…>:(


  ⚠️ Meld

 28. Ik heb er echt wel van geleerd en was gewoon overstuur omdat ik ook dacht dat er wat met de passagier aan de hand was. Jullie trekken allemaal conlussies zonder te weten wat er aan de hand is. Jullie lopen allemaal aapjes te kijken tijdens het ongeluk voor de sensatie. Het is iets tussen mij en de bestuurder van de auto, ieder z’n mening maar ik weet het zelf beter.


  ⚠️ Meld

 29. goh mensen der gebeurt weer een eens wat
  en zwolle weet het net zo beter
  wat ik wou zeggen laat lekker aan poliltie over
  bjorn zou echter pijn hebben en de bestuurder schrik van
  zijn leven


  ⚠️ Meld

 30. Bjorn heeft hier echt wel van geleerd hoor alsof hij niet geschrokken is. Het is inderdaad onverantwoordelijk geweest maar dat weet hij zelf nu ook wel.. En Bjorn egoïst noemen? Mijn broertje zat Achterop
  De scooter en het eerste waar Bjorn naar riep was naar mijn broertje omdat hij wou dat hem niks overkwam! En meneer Willem mijn broertje heeft geen verbaal geweld gebruikt tegen de hulpverleners dus trek geen conclusies zonder het allemaal te weten. Mijn broertje heeft helemaal Niks gezegd namelijk. Bjorn is zich dood geschrokken en weet echt wel nu dat hij fout zat en heeft er zeker van geleerd. Sommige mensen hebben niks beters te doen dan allerlei conclusies trekken.


  ⚠️ Meld

 31. Ik ik had me exuses al aangeboden aan de hulpverleners heb ik gelijk toen ik in de auto lag en nu weer bij deze weer me exuses ik had het ander moet doen sorry


  ⚠️ Meld

Reageer