Programma Stratenfestival Zwolle

Zwolle – De organisatie van het jaarlijkse Stratenfestival is er in geslaagd om weer een zeer divers programma op het hoofdpodium in het Terpelkwijkpark weten te samenstellen, zoals gebruikelijk een mix van muziekstijlen door professionele bands, onder het motto voor ieder wat wils. Met als klapstuk de speciaal uit Italië ingevlogen Goldrush band uit Bologna, de beste Coldplay tribute band van Europa. Hun optreden in Zwolle is een primeur voor Nederland.

 

stratenfestival.jpeg 

 

In de binnenstad zijn naast het hoofdpodium nog een 24 tal podia ingericht met een zeer gevarieerd muzikaal aanbod, o.a. op Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Bethlehemskerkplein, Rodetorenplein, Diezerpromenade, Blijmarkt,  etc. etc. Het complete programma is te zien op onze site www.stratenfestivalzwolle.nl waar ook de allerlaatste informatie op te vinden is, zowel van de artiesten als de tijdstippen. De aanvangstijden zijn per podium verschillend doch de start is om 19.00 uur op het hoofdpodium in het Terpelkwijkpark.

Zoals reeds jaren gebruikelijk is in het kader van veiligheid voor de ca. 50.000 bezoekers de gehele binnenstad vanaf 16.00 uur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer, en vanaf 18.00 uur ook voor fietsen.

Er zijn voorzieningen voor het stallen van fietsen gecreëerd aan de rand van de stadsgracht.

 

stratenfestival_2.jpeg 

 

Muzikaal einde op alle podia is   01.00 uur

De horeca buitentaps sluiten om 01.30 uur

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Een tributeband het klapstuk. Het is weer om te janken.

  Rest van het programma bekeken. Coverbands, DJ’s en volkszangers. Hoe is dit in hemelsnaam een gevarieerd programma?

  En dat terwijl Zwolle (e.o.) zoveel goede getalenteerde bands heeft.

  Gemiste kans!


  ⚠️ Meld

 2. Zoals als in de voorgaande edities Japser, het stratenfestival boeit mij al lang niet meer. Tip–> ga lekker naar café de Pul, gewoon Hertog Jan uit een glas en aanvaardbare muziek.


  ⚠️ Meld

 3. @japser, we weten nu wel een keer hoe je over het straten festival denkt. Je had vorig jaar ook al het zelfde commentaar. Dan ga je toch lekker niet. Er zijn zat mensen die het wel een leuk programma vinden.


  ⚠️ Meld

 4. Ik geef aan dat ik het jammer vind dat er niet gebruik wordt gemaakt van de vele bands die Zwolle rijk is, die eigen materiaal gebruiken. Jammer dat jij dat niet nodig vindt.


  ⚠️ Meld

 5. @japser als je het programma goed gelezen had dan had je gezien dat de meeste bands uit Zwolle komen. Plus de meeste dj-s en volks zangers. Dus jou argument gaat niet op. Zeg dan gewoon dat het jou soort muziek niet is. En nogmaals je bent niet verplicht om heen te gaan.


  ⚠️ Meld

 6. Ik ga er wel heen denk ik. Hopen dat het droog blijft die avond. Vorig jaar was het ook vet gezellig! Ik kijk naar bands waarvan ik denk. Hmm dat is misschien wel leuk. Ik loop gewoon wat rond in de stad en ik vermaak me wel. Thuis zitten op zo’n avond vind ik ook niks. Ik ga de gezelligheid opzoeken 🙂


  ⚠️ Meld

 7. @benjie le-zen
  Ik heb het over bands met eigen materiaal. Dat ze uit Zwolle komen is leuk, maar het zijn coverbands, dan wordt het een heel ander verhaal. Coverbands zijn broodspelers, vaak hebben de artiesten er een band naast waar ze echt hun hart in steken. Die zijn veel leuker om te horen.

  De bands die gecovered worden zijn overigens vrijwel allemaal wel mijn muziek. En veel van de DJ’s ook. Dat is het probleem niet.

  Het probleem is dat de organisatie zo enorm op save speelt. Dat vind ik jammer.


  ⚠️ Meld

 8. Niet echt een programma om voor naar de stad te gaan. Waar het bevrijdingsfestival jaarlijks grote namen weet te strikken, zou je verwachten dat Zwolle juist de traditie van het Straatfestival hoog zou willen houden door het aantrekken van grote artiesten voor een breed publiek. Zelfs omringende plaatsen (Meppel, Steenwijk) weten bij de festivals grote namen aan te trekken en daardoor grotere evenementen te organiseren dan Zwolle. Echt een gemiste kans. Maar ik wens degenen die wel gaan veel plezier.


  ⚠️ Meld

 9. DJ’s, zucht…, en coverbands vormen weer het grootste deel van het totale programma. Makkelijk en goedkoop zullen we maar zeggen. Podia vlak op elkaar geplaatst. Ieder kroegje zijn eigen podiumpje en bijbehorende tappunten. Kortom, een kakafonie van geluid, geen afstemming, geen samenwerking. Het stratenfestival is bij uitstek een evenement waar je als Horeca gezamenlijk een uitgebalanceerd programma kunt samenstellen met kwaliteit en voor ieder wat wils, zonder dat je elkaar in de weg zit. Less is more zou ik zeggen.
  Maar ja, de eigen omzet is heilig dus zoiets zal wel een utopie blijven.


  ⚠️ Meld

 10. japser,vind het knap van je dat je weet dat al deze bands covers spelen.Dat je ze úberhaupt allemaal kent. Van de meeste bands heb ik nog nooit gehoord. Bleu fingerconnectien, thats wat see said, dear elllinor, de jongens van de reis veringing etc etc. Zijn dat allemaal cover-bands? oké wist ik niet. Ga zelf heen omdat het altijd gezellig is en je veel bekenden ontmoet.  ⚠️ Meld

 11. Helemaal niet knap, achter de link staan de beschrijvingen.

  Ik heb het even geteld. 46 acts.
  20 coverbands (20!!!!)
  16 DJ’s
  5 Volkszangers
  en 5 gewone bands.

  Daarbij de kanttekening dat De Jongens van de Reisverzekering en De Zotte Zusjes eigenlijk ook coverbands zijn, maar daar dan wel hun eigen draai aangeven.

  Blijft over Henk Klompenmaker (de enige die het blijkbaar wel elke keer mag doen), Dear Ellinor en Blue 2 Red (die laatste is misschien ook een coverband).

  Ik herhaal: om te janken. 20 coverbands. Come on!


  ⚠️ Meld

 12. Dit keer met Jasper eens, een potpourri van veelal onbekende C-artiesten. Maar ook waar is de geweldige festivalsfeer, kermis en ongekende gezelligheid. Je wordt dan de stad ingezogen als het ware. Ik moet daar altijd bij zijn!! Jasper is er stiekum ook wel gok ik 😉


  ⚠️ Meld

 13. De Pul lijkt mij ook wel een goed plan. Denk dat ik daar ook maar eens heen ga met een paar maten. Gezellig eerst daar een paar biertjes drinken. Daarna feesten op het festival.


  ⚠️ Meld

Reageer