Eerste baby geboren in nieuw Isala

Zwolle – Michel Smit en Michelle de Baat hadden de primeur om als eerste kersverse ouders te worden in het nieuwe Isala. Dochter Daphne kwam op 5 augustus om 00.25 uur ter wereld.

eerstgeborene_daphne.jpg

Kersverse ouders Michel en Michelle met hun dochter Daphne in Isala. Foto: Frans Paalman. 

Toen Isala nog volop bezig was met de verhuizing van de patiënten van locatie Sophia, waaronder de Kraamafdeling, meldden Michel en Michelle zich bij de verlos-/kraamkamers in het nieuwe gebouw. ‘De afdeling was nog helemaal leeg en iedereen was nog druk met verhuizen’, vertellen ze. Veel van de hectiek hebben ze echter niet mee gekregen tijdens hun verblijf. ‘Wat er buiten je kamer gebeurt, merk je helemaal niet.’ De bevalling was intensief, maar moeder en kind maken het goed. Langzaam dringt ook het besef door dat het een bijzondere situatie is om als eerste in het nieuwe Isala te bevallen. ‘Dit maak je niet gauw nog eens mee.’

In het nieuwe Isala werkt de Kraamafdeling volgens het gezinsgerichte zorg concept. Dit betekent dat de zorg en informatie op maat geboden worden en erop gericht zijn om de ouders zelf tot beslissingen te laten komen over hun zorgvraag. Gedurende het verblijf in het ziekenhuis vindt de zorg plaats in één en dezelfde ruimte die huiselijk is ingericht en is voorzien van onder andere eigen badkamer, eigen keuken met koelkast en magnetron en een familiehoekje. De verpleegkundige/kraamverzorgende betrekt de ouders zoveel mogelijk bij de verzorging van de pasgeborene en stimuleert de ouders de verzorging zoveel mogelijk zelf te doen onder begeleiding. Hij of zij maakt de ouders al coachend vertrouwd met hun kind. Meer informatie: www.isala.nl

Artikel delen:
Reacties 58
 1. Mijn ouders hebben erg getwijfeld en uiteindelijk toch voor kinderen gekozen. Ik had het ze niet kwalijk genomen als ze anders hadden gekozen 😉 (doordenkertje :P)

  Daarnaast (aan mijn geboorte kunnen we nu weinig meer doen), vind ik dat er genoeg mensen zijn, en dat het allemaal wel wat minder mag.


  ⚠️ Meld

 2. Ik hoop dat alle afdelingen behalve deze zo min mogelijk worden gebruikt!
  M en M van harte geluk gewenst met jullie prachtige dochter!:D


  ⚠️ Meld

 3. Japser,

  Wie denk je dat er als jij oud en gebrekkig bent voor je zorgt, zowel fysiek als de kosten daarvoor opbrengt?
  Als je er zo over denkt, wanneer spring je voor de trein?
  Ik weet het, het klinkt keihard. Maar met jouw commentaar vraag je daar ook om!


  ⚠️ Meld

 4. @Pappa nee, met mijn commentaar vraag ik niet om een doodsverwensing! Ben je helemaal gek geworden?

  Verder heb ik een andere mening en denk ik dat er niemand meer verzorgt wordt over 50 jaar als we onze grondstoffen zo blijven misbruiken. Dat is een andere mening dan maar door blijven gaan met schattige kindjes maken, en dus word ik er vaak om aangevallen. Of zuur genoemd. Jammer vind ik dat, zeker als diezelfde mensen zo vaak blijven hameren op dat andere meningen ook mogen.

  Zeg dat je helemaal voor het krijgen van kinderen bent, zonder er echt bij na te denken over de gevolgen: niets aan de hand.
  Zeg dat je er niet zo voor bent, terwijl je daar ook daadwerkelijk heel wat tijd in hebt zitten voor het waarom: je moet maar zelfmoord plegen.

  Wat een vrijheid… /sarcasme

  Een boel van de reageerders hier moeten zich diep schamen.


  ⚠️ Meld

 5. Mensen het gaat hier over/om het 1e kindje dat in het nieuwe ziekenhuis geboren is! Michel en Michelle gefeliciteerd met Daphne! (Michella was ook wel een leuke naam geweest…)


  ⚠️ Meld

 6. Inderdaad, japser weet weer eens volledig de aandacht op zich te vestigen met zijn uitdagende beweringen.

  Fam. De Baat, van harte gefeliciteerd!!


  ⚠️ Meld

 7. Eens met Japser. We kunnen nu al niet alle mensen voeden, en moeten er dan nog meer bij? De nieuwe generatie zal het zwaar krijgen omdat onze generatie veel grondstoffen voor hun neus weggekaapt zal hebben. Daardoor zal is het voedseltekort dan ook stukken groter dan nu zijn. (Meer monden, minder landbouwgronden). Die kinderen hebben een lekkere toekomst voor zich. Maar de tijd zal het leren.

  P.S. Als ik oud en gebrekkig ben zal het inderdaad niet meer uit kunnen om mij te verzorgen. Dat moet je dan ook niet willen. Dient nergens voor.

  Verder vind ik de opmerking van @Pappa om 18.12 niet kunnen. Even iets te onnadenkend geweest?


  ⚠️ Meld

 8. @johanna1 leg uit: waarom??

  @terstal ik maakte gewoon een ontopic opmerking, dat de rest begint met aanvallen, kan ik niet voorkomen.


  ⚠️ Meld

 9. japser, raar hé, dat mensen zo reageren op je. Je vraagt er gewoon om met je reactie,s. dus niet piepen aub. ben het met ja-tja en ter stals opmerkingen eens. Nogmaals gefeliciteerd ouders.


  ⚠️ Meld

 10. @Benjie ik vind het niet meer raar, ben het gewend. Ben het wel spuugzat dat ik niet mijn mening mag hebben, puur omdat hij teveel afwijkt van de standaard. En dat ik daar ook nog eens dood voor wordt verwenst. Dat vind ik heel vervelend. Nog vervelender zal het overigens zijn als ik gelijk krijg.


  ⚠️ Meld

 11. Denk aan de vergrijzing Jasper deze kinderen werken straks voor jouw pensioen en hoorde ik laatst niet dat China de eenkindbeleid wil opheffen want ze hebben te weinig jonge arbeidskrachten en de vergrijzing slaat daar enorm toe.


  ⚠️ Meld

 12. Oh jee wat een discussie trouwens. Niet erg gepast onder het bericht van de geboorte van een kind. Verplaats die discussie aub naar het algemeen log, baby daphne kan jullie reacties onder haar geboorte later nog teruglezen…..een onschuldig kind ontvang je hoe dan ook met liefde, niet met een discussie toch?


  ⚠️ Meld

 13. @Mul we zijn niet op kraamvisite, we zitten op een nieuwssite.

  @Blauwvinger vergrijzing los je niet op met meer kinderen, dat is het probleem verschuiven. En dat staat nog eens los van het grondstoffenprobleem waardoor je over 50 jaar niet eens meer bejaardentehuizen hebt.


  ⚠️ Meld

 14. Blauwvinger wie zegt jou dat deze kinderen straks voor jou pensioen werken.Je moet nog maar afwachten of er werk genoeg is voordeze kinderen zoals nu al het probleem met de vergrijzing is.En ik geloof eerder dat men in de toekomst zichzelf moet verzekeren om geld te hebben voor de ouwedag


  ⚠️ Meld

 15. Kunnen we geen puntensysteem invoeren op WLZ? Bij tien duimpjes naar beneden mag iemand een dag niet reageren en bij 100 duimpjes een week niet.

  Ik ben voor, want het off-topic geneuzel en negatieve geneuzel viert de afgelopen weken hoogtij.


  ⚠️ Meld

 16. Sjongejonge. Júllie reageren toch zo op Japser zijn mening. Dat is zijn goed recht hier of waar dan ook. Kun je het niet mee eens zijn maar wie maakt het hier over hem?? Typische reacties.
  En hij heeft wel degelijk een punt. Je kan wel je kop in het zand steken en je er niet mee bezig houden, maar het raakt wel degelijk een keer op. En dan?? Maar goed, het treft ‘ons’ (nog) niet. Toch?

  Denk niet bij het laatste vel; wie na mij komt die redt het wel  ⚠️ Meld

 17. @Diana wat ik vooral bijzonder vind is dat het kop in het zand steken gecombineerd wordt met kinderen krijgen. Je wil toch het beste voor je kinderen?


  ⚠️ Meld

 18. @Bernard,

  WLZ wordt gerund door vrijwilligers en als ik een dagtaak had aan het modereren van vergezochte en ontsporende discussies dan zou ik er vriendelijk voor bedanken. Doe je dat toch lekker op nujij.nl?


  ⚠️ Meld

 19. Rutger S We hadden toen een systeem dat het bericht verborgen werd bij een bepaald aantal negatieve punten. Meestal terecht, maar niet altijd. Ik ben blij dat er hier echte moderatoren zitten. Alle waardering voor hen.


  ⚠️ Meld

 20. @Japser Ik snap heel goed dat je als vrouw op een gegeven moment een gezin wil, ‘k heb er zelf ook 2 op de wereld gezet, alleen de term ‘ga heen en vermenigvuldig u’ is wel heel erg uit zijn verband gerukt. In China gaan ze er dan wel erg drastisch mee om, maar ik vind dat er best wat meer aandacht aan besteed mag worden om de mensen op de gevolgen te wijzen.


  ⚠️ Meld

 21. Bericht door Japser, op 7 augustus 2013 om 14:02
  @Zwollenaarisback andere mensen hebben het over mij, kan ik niks aan doen. Ik heb het over mijn mening. Dat is een verschil

  Tuurlijk , alleen ben je wel de enige die op dit topic 9x reageert en zo olie op het vuur gooit. Typerend!!


  ⚠️ Meld

 22. @Zwollenaarisback alleen op het gezeik van jouw en terstal dat ik off-topic reageer, reageer ik off-topic. Misschien moet je daar zelf iets aan doen.

  Ik ga vanaf nu alleen nog maar inhoudelijk reageren hier. Ben er wel klaar mee om mijzelf te moeten verdedigen voor on-topic reactie’s.


  ⚠️ Meld

 23. japser, daar houden wij je aan.;). En zoek het probleem is bij jezelf en niet altijd bij een ander. Je zoekt en lokt het vaak zelf uit.Maar mooi dat je alleen nog inhoudelijk gaat reageren. Ben benieuwd.


  ⚠️ Meld

 24. Inhoudelijk misschien wel, maar ook niet erg gepast in dit topic als je mij vraagt. Een erg heugelijk feit voor zowel beide ouders als de nieuwe Isala. Als je dan meteen het overbevolkingsprobleem er bij haalt verpest dat het humeur bij een (overgroot) deel van de lezertjes.
  Japser had misschien even moeten nadenken om er met een gestrekt been in te gaan. Hij weet best dat dit gevoelig ligt en een beetje off-topic is het ook.

  Gefeliciteerd Ouders en Isala!


  ⚠️ Meld

 25. Zelf ben ik thuis geboren net als de rest van de familie. Het is goed om een kraam afdeling te hebben voor wie dat nodig heeft. Maar als de kraamafdeling de meest gebruikte afdeling word kun je je afvragen waar dat door komt.


  ⚠️ Meld

 26. Gefeliciteerd Michelle, Michel, Daphne (nu gezin de Baat) en de rest van de familie!! Van Harte! Mooie herinnering, lijkt me zo!! En ook ‘Isala’ gefeliciteerd met deze eerste baby in ‘ons’ nieuwe en zo mooie ziekenhuis!

  Dat er nog heel veel mooie baby’s ter wereld mogen komen in ‘ons’ mooie en nieuwe ziekenhuis!!

  Felicitaties en gelukswensen voor allen en iedereen in en rondom het nieuwe ‘Isala’ ziekenhuis in Zwolle!! Trots!!


  ⚠️ Meld

 27. @Tsja ik vind het niet gepast om in het huidige tempo kinderen op de wereld te zetten. Vandaar mijn opmerking. Maar zoals ik al zei: als je dat vindt, moet je je bek houden. Raar.


  ⚠️ Meld

 28. @Jasper

  Ik deel je mening deels, maar in mijn ogen mag jij ook zeggen wat je vindt. Je bent je bewust van het feit dat je mening afwijkt en dat dat reacties oproept. Nou prima toch?

  Nu ik dit zo teruglees kunnen mensen als
  ja-tja/Tsja/Benji/Zwollenaarisback/Insider/Pappa daar echt een voorbeeld aan nemen.

  Maar vooral de reactie van Rutger S vind ik raar:

  Ik ben voor, want het off-topic geneuzel en negatieve geneuzel viert de afgelopen weken hoogtij.

  Hoezo mag je niet negatief/kritisch zijn Rutger? Moet ik dan maar jaknikken als een ontzettend dure brug van ons geld wordt verpest?

  Of als er belachelijk, dure projecten doorgang vinden terwijl mijn oma een nacht lang met een gebroken heup naast haar bed ligt, omdat er zonodig moet worden gekort op zorg? Mag ik daar dan niet kritisch op zijn?


  ⚠️ Meld

 29. Ik ben het met je eens Japser dat de wereldbevolkingsgroei intoom moet worden gehouden, hoewel dat al flink aan het afnemen is in de westerse wereld, maar ik vind niet dat dit item daar een podium voor moet worden. Een beetje empathisch vermogen is heel wat waard.


  ⚠️ Meld

 30. @Tsja ik vind het raar dat de ene kant op, je heel blij moet zijn voor de ouders van een nieuw kind, ongeacht hoe je denkt over bevolkingsgroei. Maar je moet de andere kant op stil blijven.

  Laat ik het anders zeggen: Als iemand een appeltaart heeft gebakken, moet je vooral blij zijn met de appeltaart en zeggen dat je dat heel lekker vindt. Vind je appeltaart vies, moet je je mond houden. Dat is toch raar?


  ⚠️ Meld

 31. Inlevend vermogen, daar gaat het om Slakje. Een ziekenhuis verhuist, de eerste baby wordt geboren, weblog stuurt een fotograaf en de ouders lezen ter zijner tijd dit stukje. En dan beginnen de reacties zo.

  Je mag zo kritisch zijn als daar aanleiding toe is, en bij dure bruggen en verkwistende projecten is dat zo, maar niet bij een heugelijk feit als de geboorte van een baby.


  ⚠️ Meld

 32. Japser, natuurlijk is dat niet raar. Wanneer er een baby is geboren, dan is dat toch. Geen aanleiding om over de bevolkingsgroei te gaan ouwehoeren? Natuurlijk is he niet handig als iedereen oktomom wordt, maar daar kan het kindje toch niets aan doen? Maar als ze later wat ouder is en denkt, he laat ik eens het artikel opzoeken van mijn geboorte, dan ziet ze daar jou eigenlijk zeggen dat ze maar beter niet geboren hadkunnen worden. Want dat is watjij zegt. Verschuil je niet door je standpunt in het algemene te trekken, want je vindt het blijkbaar zeer ontopic bij de het kindje haar persoonlijke geboorte. Dat is wat ik al eerder aangaf, ga voor dat soort standpunten naar een algemeen log ofzo, maarmisbruik de geboorte van een kindje niet om je statements te maken. Dat is niet raar, maar een kwestie van goed fatsoen.


  ⚠️ Meld

 33. Jongens volgens mij zijn de standpunten en meningen nu wel duidelijk! kunnen we het weer hebben waar het artikel over gaat!
  Alle felicitaties voor de ouders met dochter Daphne!
  Trotste tante van Daphne


  ⚠️ Meld

 34. @Mul dan moet ik misschien een uitbreiding bij mijn originele opmerking maken. Ik ben namelijk voor geboortebeperking, maar vind dat die mensen die er zijn (dus ook dit pas geboren kindje) zo veel mogelijk de kans moeten krijgen om een goed leven te hebben. Daarom zei ik dus ook dat het zo min mogelijk gebruikt zo moeten worden. En dat is niet met terugwerkende kracht.


  ⚠️ Meld

 35. Nou Japser, genoeg aandacht gehad? Je punt is allang duidelijk maar waar jij roept om respect voor jouw mening bestrijdt je die van een ander. Wederom typerend!


  ⚠️ Meld

Reageer