Justin Stommes naar Landstede Basketbal

Zwolle – Landstede Basketbal heeft de 24 jarige Justin Stommes aangetrokken. De 2 meter lange swingman heeft zijn collegeperiode bij Eastern Kentucky gespeeld. In 2011 vertrok hij naar de Pro A klasse in Duitsland. Door zijn schutterskwaliteiten, een schotpercentage van 50% driepunters, viel hij dusdanig op dat het afgelopen seizoen Bundesliga club Eisbären Bremerhaven hem in de selectie opnam.

Halverwege het seizoen stapte hij echter over naar Kirchheim in de Pro A klasse. Hier maakte hij 15 punten tegen een schotpercentage van 61 % tweepunters en 44% driepunters. Justin is aanvallend bijzonder goed. Hij kan van buiten schieten en penetreren en is daardoor moeilijk te verdedigen. Door zijn lengte is hij voor kleinere spelers een lastige verdediger. Het is een echte allround speler.

 “We zijn zeer te spreken over het aantrekken van Justin en hoe de selectie van Landstede Basketbal er nu uitziet. We hebben spelers die kunnen scoren, verdedigen en sterk zijn in de rebounds. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we meer ervaring. Alleen Greiner is een ‘rookie’, de rest heeft al de nodige ervaring.”. Aldus manager Adriaan van Bergen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)