Berkum ruim langs Heino

Zwolle – VV Berkum heeft het oefenduel tegen Heino, het eerste in de aanloop naar het seizoen 2013-2014, met 5-0 naar zich toegetrokken. De zondagtweedeklasser gaf lang goed partij maar ging in de tweede helft door de knieën.

 

In de eerste dertig minuten was Berkum nog op zoek naar de juiste patronen en zat er af en toe weinig lijn in het spel. Doordat er hier en daar ook nog wel eens balverlies werd geleden kreeg Heino in die fase kansen, maar Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis voorkwam in de 25e minuut door goed uit te komen dat zijn ploeg op achterstand kwam. Berkum ging gaandeweg wel steeds dominanter spelen maar het aantal kansen was in die fase nog beperkt voor de Zwolse hoofdklasser. Wel zag Chris van der Meulen dat zijn harde schot maar nét uit de benedenhoek werd gewerkt door Heino-keeper Tom Vastenavond.

 

In de tweede helft rekende Berkum echter af met de tegenstander. Al enkele minuten na de hervatting draaide de goed spelende Yassine Assa zich vrij in het strafschopgebied en speelde hij Marc van der Meulen aan. Diens fraaie schot verdween onhoudbaar in het Heinose doel, waarmee de 1-0 voorsprong een feit was. Even later schudde linkerspits Chris van der Meulen zijn tegenstander handig van zich af waarna zijn voorzet door Frank Hoolsema werd binnengewerkt: 2-0.

 

In de slotfase van de wedstrijd kon Heino het niet meer bijbenen en nam Berkum gedecideerd afstand. Zo’n zeven minuten voor het einde passte nieuwkomer Ruud Wellenberg op Frank Hoolsema, die zich goed vrij speelde en met een mooi schot voor zijn tweede goal van de avond en de 3-0 voorsprong zorgde. Slechts enkele minuten later werd Chris van der Meulen in het Heinose strafschopgebied onderuit gewerkt, wat Berkum een terechte penalty opleverde. Die werd door broer Marc ogenschijnlijk simpel maar effectief benut: 4-0. Daarmee was de koek nog niet op want enkele minuten voor het slotsignaal kreeg Chris van der Meulen de bal in het strafschopgebied aangespeeld. Uit een lang niet makkelijke positie wist de Zwolse aanvoerder toch raak te schieten, waarmee hij de 5-0 einstand op het scorebord bracht. Een positief punt voor Berkum van dit eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen was dat er gaandeweg steeds beter werd gespeeld en de vaak fraaie doelpunten waren een extra beloning voor spelers én toeschouwers.

 

Berkum-Heino, 6 augustus 2013 (oefenwedstrijd)
Eindstand: 5-0 (0-0)
Scoreverloop:

47. Marc van der Meulen (1-0)
54. Frank Hoolsema (2-0)
83. Frank Hoolsema (3-0)
87. Marc van der Meulen (4-0) (strafschop)
88. Chris van der Meulen (5-0)

Artikel delen:

Reageer