Hulpdienst Sensoor zoekt vrijwilligers

Zwolle – Sensoor is een telefonische- en online hulpdienst die 24 uur per dag bereikbaar is, 7 dagen per week. Iedereen kan bij Sensoor terecht voor een gesprek van mens tot mens of voor advies en informatie over andere hulpverlenende instellingen.

 

logo_sensoor.jpeg 

 

De gesprekken kunnen gaan over relatieproblemen, werkloosheid, economische crisis, scheiding, huiselijk geweld, verslaving, eenzaamheid of verdriet, depressie, incest, seksueel geweld, ziekte of verlies van een partner of kind, over rouw, gevoelens van onmacht of zinloosheid of zelfmoordgedachten. Ook als u gewoon behoefte heeft aan contact kunt u bellen, chatten of mailen met Sensoor. De gesprekken zijn vertrouwelijk en anoniem. De hulp van Sensoor Oost Nederland is laagdrempelig. Sensoor wordt bemenst door goed getrainde en ervaren vrijwilligers. De vrijwilligers luisteren zonder een oordeel te geven. Sensoor helpt mensen door een moeilijk moment heen te komen, ondersteunt of helpt de stap naar professionele hulpverlening te zetten. In crisissituaties kan Sensoor Oost Nederland zo nodig gerichte hulp inschakelen.

Om ervoor te kunnen zorgen dat de lijnen 24 uur per dag bezet zijn heeft Sensoor collega’s nodig. Mensen die iets over hebben voor een ander en zich willen ontwikkelen en ontplooien. Dat kan allemaal bij Sensoor. Nieuwe vrijwilligers krijgen een (gecertificeerde) training op het gebied van gespreks- en luistervaardigheden, grenzen stellen en meer. De trainingen zijn boeiend en je hebt er ook wat aan in je werkzaamheden buiten Sensoor. Misschien kun jij dat verschil maken door je open te stellen voor een ander en te luisteren naar dat ene verhaal. 

Er wordt een informatiebijeenkomst gehouden in Zwolle: 

 

Woensdag 21 augustus 2013 te Zwolle om 10.00 uur 

Geïnteresseerd? Bel 074-2552551 of mail naar info@sensooroostnederland.nl
Graag tot ziens! Voor meer informatie over Sensoor Oost Nederland kijk op: www.sensooroostnederland.nl.

Dag en nacht: 0900 – 0767 (5 ct. p/m)

074 – 255 25 55 (lokaal tarief)

038 – 426 89 99 (lokaal tarief)

Artikel delen:

Reageer