Schoonmaakactie zandbakken

Zwolle – Wie de kinderen wel eens mee neemt naar een openbare speelplaats om in de zandbak te spelen kan binnenkort wel eens positief verrast worden door een schone zandbak.

Volgens een medewerker van het bedrijf dat de zandbak in het Warmoespark aan het zeven was, zal het om ongeveer 80 Zwolse zandbakken gaan die op deze manier gereinigd gaan worden. Deze reiniging houdt in dat het zand afgegraven wordt door een graafmachine, en door een zeef gehaald wordt. Alle stenen en andere objecten groter dan een 2 à 3 cm. worden hierdoor uit het zand gefilterd. Volgens de man zal naast het verwijderen van stenen de hoeveelheid zuurstof in het zand toenemen wat de vorming van bacteriën tegen gaat en dus een hygiënischer zandbak tot gevolg heeft.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Zal het leuk vinden als ze na afloop vermelden wat er zoal gevonden is en hoeveel van elk. Misschien wel fossiele kattendrollen van 10 jaar oud?:P


  ⚠️ Meld

 2. Als ze hier voor op het veldje nou eens beginnen, kunnen ze in ieder geval met al het gevonden glas, er gelijk een nieuwe Michael engel bijzetten.


  ⚠️ Meld

 3. Iedereen voelt zich waarschijnlijk te bescheten om zelf eens actie te ondernemen. Lekker klagen, dat lost de problemen al een heel stuk op!


  ⚠️ Meld

 4. Waarom ?berhaupt nog zandbakken. Al die kinderen zitten toch achter pc/tv/tablet.
  Daarnaast, zandbakken zijn goed voor de weerstand!


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben benieuwd of we DE graafmachine hier voor zien maar helaas zou het inderdaad wel snel weer vol liggen met kattendrollen……


  ⚠️ Meld

 6. Je kunt er niets in doen wat voorkomt dat katten er schijten. Mensen moeten hun katten gewoon binnen houden.
  Die van ons zaten ook binnen toen we zelf nog geen kind hadden. Anderen hoeven geen last van onze katten te hebben!


  ⚠️ Meld

Reageer