DrogeVoeten Run 2.0 Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 28 september staat om 13.00 uur de DrogeVoeten Run 2.0 op het programma. De DrogeVoeten Run wordt georganiseerd door het Waterschap Groot Salland in samenwerking met hardloopwinkel Run2Day Zwolle. Na het succes van vorig jaar hebben ze wederom de handen ineengeslagen. Onder meer met deze run wil het waterschap het project Ruimte voor de Rivier bekendheid geven.  

 

De eerste editie van de DrogeVoeten Run was vorig jaar lange tijd in nevelen gehuld. Wie het organiseerde, wat het precies was, dat werd met de tijd bekend gemaakt. Ook de exacte locatie werd alleen aan de deelnemers meegedeeld. Zij kregen hiervan slechts enkele dagen voor de start persoonlijk bericht. De organisatoren van de DrogeVoeten Run zijn dus inmiddels wel bekend. Op zaterdag 28 september vindt de tweede editie plaats van de DrogeVoeten Run. De ingrediënten zijn gelijk aan de eerste. Dus wordt er nog niet bekend gemaakt waar het evenement precies plaatsvindt. Wel ergens in Zwolle, in de buurt van de IJssel. Dat als tipje van de sluier. En ook dit jaar is er plek voor 400 deelnemers.

Op een nieuwe locatie hetzelfde kleinschalige hardloopevenement dus. Voor jong en oud, iedereen is welkom. In één uur tijd mogen de lopers een route met een heerlijk incourante afstand zo vaak lopen als ze willen. Lol en plezier staan daarbij voorop. Deze bijzondere opzet bleek vorig jaar een prima keuze. Gehoopt wordt op net zo’n gemêleerd gezelschap    als vorig jaar. Dus vaders, moeders, kinderen, opa’s en oma’s, zelfs hele gezinnen schreven zich toen in. Een deelnemersveld variërend van 3 tot 80 jaar. Een gezellige loop, zonder tijdklok en competitie-element, maar wel met een mooi gratis functioneel shirt en een goodybag.
Inschrijven kan via www.drogevoetenrun.nl

Veiligheid voorop in Zwolle
De stad Zwolle is onherroepelijk verbonden met de IJssel. De karakteristieke rivier draagt bij aan de uitstraling van de entree van de sfeervolle Hanzestad. Bovendien is het rivierengebied een plek voor de Zwollenaar om te ontspannen en in de recreëren. Toch is de ligging aan de IJssel niet zonder gevaar. De rivier heeft extra ruimte nodig. Met Ruimte voor de Rivier Zwolle wordt de komende jaren hard gewerkt aan de veiligheid van de stad. Door ruim twee kilometer dijk zo’n 300 meter landinwaarts te verplaatsen en het aanleggen van extra ‘nevengeulen’ kunnen grotere hoeveelheden water veilig worden afgevoerd. 

Kijk voor meer informatie over Ruimte voor de Rivier Zwolle op  www.wgs.nl/ruimtevoorderivierwww.twitter.com/wgsrvdr,www.facebook.com/wgsrvdr.  


Artikel delen:
Reactie 1

Reageer