Derde editie Triathlon Zwolle

Zwolle – Over vijf weken is het weer zo ver! Voor het derde achtereenvolgende jaar zal het startschot klinken voor Triathlon Zwolle. 14 September a.s. vanaf 10.30 uur zal de wijk Stadshagen weer in het teken staan van Triathlon Zwolle. Dit jaar voor het eerst naast de twee startseries voor de achtste triathlon ook een startserie voor de kwart triathlon.

triathlon.jpg  

De kwarttriatleten zullen een kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en tot slot 10 kilometer hardlopen. In totaal zullen ruim 300 individuele deelnemers starten in de Milligerplas in Stadshagen om te beginnen aan het zwemparcours. Vervolgens stappen de triatleten op hun fiets en zullen tot slotte de triathlon hardlopend eindigen. Net als voorgaande jaren is het fietsparcours uitgestippeld richting Hasselt en loopt het loopparcours door de wijk Stadshagen.

Naast de individuele atleten gaan ook tientallen teams van start. Revalidatie centrum Vogellanden start dit jaar zelfs met enkele teams met paratleten die gezamenlijk een triathlon gaan volbrengen. Intensief hebben zij met elkaar getraind om 14 september as. te knallen op dit prachtige Zwolse evenement.
Net als voorgaande jaren is de inschrijving voorspoedig verlopen. Al snel waren de startseries vol en ontstond er een reserve lijst. Rond 1 augustus heeft de organisatie echter kunnen besluiten de reserve lijst tot dan toe over te zetten op de startlijst. Alle ‘late’ inschrijvers na 1 augustus zullen daadwerkelijk moeten wachten tot er afmeldingen zijn alvorens zij kunnen starten!
Het deelnemersveld is ook dit jaar weer zeer divers te noemen. Winnaar Rob Kwaaitaal van de eerste twee edities van Triathlon Zwolle zal ook dit jaar weer aan de start van de achtste triathlon verschijnen om zijn titel te verdedigen. Plaatselijke favorieten Rene Poppe en Peter van Grootheest zullen ook van start gaan, dit jaar op de kwart triathlon. Bij de dames zal Saskia Bekhuis uit Vasse haar opwachting maken op de kwart triathlon. Ook de teams zijn dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Het winnende Feestteam van vorig jaar staat niet op de startlijst maar ‘de Zwolsche Jongens’en ‘Norbert Geels sportmassageteam’ zullen dit jaar wederom een poging doen om het podium te bereiken. Bijzonder verheugd is de organisatie over de deelname van wethouder Gerrit Piek. Knalde hij voorgaand jaar de deelnemers nog weg dit jaar zal hij zelf aan de start staan.
Start2Tri heeft ook dit jaar weer een cursus verzorgd voor de startende triatleet. Onder begeleiding van ervaren trainers is er weer een groep enthousiastelingen klaargestoomd voor dit sportieve evenement.
Vrijwilligers
Om de wedstrijddag wederom tot een succes te maken is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen tijdens de op- en afbouw of die gedurende de wedstrijd zelf zich willen inzetten als bijvoorbeeld verkeersregelaar. Geïnteresseerden kunnen zich per mail richten tot de organisatie middels info@triathlonzwolle.nl.
Artikel delen:

Reageer