Eenrichtingsverkeer Turfmarkt – Menistenbrug

Zwolle – Vanaf maandag 12 tot maandag 29 augustus geldt tussen de Schoenkuipenbrug en de Menistenbrug voor autoverkeer éénrichtingsverkeer. Dit heeft te maken met de werkzaamheden aan de fietsrotonde bij de Philosofenallee – Vondelkade.  Het parkeerterrein de Turfmarkt is vanaf de Hanekamp via de Menistenbrug bereikbaar. Vanaf de richting Schoenkuipenbrug geldt tijdelijk een inrijdverbod richting Menistenbrug/Hanekamp.

 

Tot op heden wordt de Turfmarkt door automobilisten gebruikt als alternatieve route voor de deels afgesloten Wipstrikkerallee. Deze weg is echter niet geschikt voor het verwerken van veel autoverkeer. Hierdoor stroomt het verkeer op de Turfmarkt en de Menistenbrug niet altijd goed door. Nu de zomervakantie zijn einde nadert en het weer drukker wordt op de weg, wordt daarom tijdelijk een éénrichtingsroute ingesteld.

Omleiding

Het parkeerterrein de Turfmarkt is vanaf de Hanekamp via de Menistenbrug bereikbaar. Ook voor automobilisten die vanuit de richting Diezerkade – Thomas à Kempisstraat komen, is het parkeerterrein de Turfmarkt gewoon bereikbaar.

 

Vanaf de richting Schoenkuipenbrug geldt tijdelijk een inrijdverbod richting Menistenbrug/Hanekamp. 

 

Verkeersregelaars

De tijdelijke situatie wordt middels borden aangegeven. Daarbij staan er op maandag 12 en dinsdag 13 augustus verkeersregelaars op de Turfmarkt om automobilisten indien nodig te informeren en naar een andere route door te verwijzen. Vanaf woensdag zal de politie regelmatig controles uitvoeren. 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Er staat al een verkeerbord C6, gesloten verklaring voor motorvoertuigen op meer dan 2 wielen, thv gemaal alleen wordt massaal genegeerd.
  Dat wordt spannend volgende week.  ⚠️ Meld

 2. Het was er van de week inderdaad een grote chaos. Maar het wordt nu wel een hele toer om bijv. vanaf de Dieserkade met de auto in de wipstrik te komen.
  Wanneer men bij het schoenkuipersbrugje tijdelijk verkeerslichten had geplaatst, waarbij men gewoon om de beurt kan rijden was het toch ook opgelost?


  ⚠️ Meld

 3. Je gaat toch niet van mensen verwachten dat ze zich aanpassen aan de omstandigheden?:D:D:D

  Ik voorspel:het ingestelde eenrichtingsverkeer gaat massaal
  worden genegeerd!
  Wantdat is nou eenmaal makkenlijker dan zelf een andere route
  te bedenken…….


  ⚠️ Meld

 4. De Vechtbrug is afgesloten van 29-7 tot 23-8, dus de maatregelen van de gemeente om de overlast te bepreken gelden van 13-8 tot 29-8. Oftewel: Twee weken te laat beginnen, en dan een week te lang doorgaan. Geweldig!


  ⚠️ Meld

 5. Voorlopig maar ‘het zwijgen’ van mijn kant… want anders, hier in de ‘commentaren’, versleten worden voor dit en dat… …!

  Van mijn kant voorlopig even geen kritiek op de manier waarop de Gemeente Zwolle haar werk doet, dit betreffende de ‘regelingen’ in verband met de aanleg van de unieke fietsrotonde! Cynisme!


  ⚠️ Meld

 6. @hanekamp sluit me geheel bij je aan, want officieel indien alle borden zouden kloppen was het al eenrichtingsverkeer, maar ja ieder negeert het en de borden kloppen nog steeds niet  ⚠️ Meld

 7. Is er intussen eigenlijk al iets gedaan tegen al die automobilisten die via het fietsbruggetje tussen Indische Buurt en Vondelkade rijden?


  ⚠️ Meld

 8. @arie, de paaltjes staan er weer hoor bij de Indische buurt. de eenrichtingsroute langs de turfmarkt is een ramp. vanochtend was het een drukke route met autos komende vanuit de richting van de turfmarkt. o.a. een lesauto! ik hoop dat het voor haar geen examen was 😉

  gr Erik


  ⚠️ Meld

 9. Volgens mij kloppen de borden nu wel. Je moet ze lezen vanaf de Reithvisfeithlaan tot aan de Hanekamp. Het eenrichtingsverkeer geldt niet voor fietsers. Het bord bij de ‘Allee is door iemand omgelegd, want daarop stond: “doodlopend weg”, met daar onder “fietsers uitgezonderd”. Ik vroeg de parkeeragenten of je nu wel/niet door kon fietsen in onze straat, maar dat bleek niet het geval. Dus dat bord klopt niet.


  ⚠️ Meld

 10. Gisteravond stond ik bij de Oosterkerk/Turfmarkt met iemand te praten. In een tijd van zo’n 15 minuten negeerden 25-30 auto’s het eenrichtingsverkeersbord. Toen ik verderop door iemand anders aan de praat werd gehouden passeerden er opnieuw zo’n 20 auto’s in een kwartier. Niet te geloven zulk een burgerlijke ongehoorzaamheid!

  Gemeente Zwolle, geld tekort? Even gaan posten daar.


  ⚠️ Meld

Reageer