Kledinginzameling voor gehandicapten VPGO

Zwolle – Tussen 19 en 29 augustus zamelt de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO) huis-aan-huis kleding in. Tussen 13 en 19 augustus ontvangt u een inzamelzak in uw brievenbus. Deze kunt u vullen met kleding en textiel. De zak wordt op de datum die vermeld staat op de zak weer bij u opgehaald. De opbrengsten van de ingezamelde kleding komen ten goede aan de vereniging.

Heel veel soorten kleding en textiel kunnen hergebruikt worden. Denk aan herdraagbare of kapotte kleding, sokken, schoenen, handdoeken, theedoeken, gordijnen, lakens, dekbedden, kussenslopen, lappen, zachte knuffels, tassen en riemen. De draagbare kleding gaat meestal naar liefdadigheidsinstellingen en kringloopbedrijven. Wat overblijft wordt gerecycled tot isolatie- en poetsmaterialen, verhuisdekens, nieuwe textielproducten en vulmateriaal voor bijvoorbeeld autostoelen en dashboards. Alleen sterk vervuild materiaal kan niet worden gerecycled. Zorg dus dat het aangeboden textiel schoon is.

U kunt kleding en textiel ook inle- veren bij de kledingcontainers die bij veel supermarkten staan. Gooi het echter niet bij het restafval! Dan wordt het namelijk verbrand en kan het niet worden gerecycled. En dat is zonde.

VPGO

Vereniging Paardrijden Gehandicap- ten Oost heeft als doel paardrijden voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te bevorderen. Bij de vereniging zijn 13 stichtingen aangesloten die aan- gepaste paardrijlessen aanbieden. Paardrijden biedt gehandicapten veel meer dan alleen een gezellige vrije- tijdsbesteding. Ze blijven lichamelijk actief en de motoriek kan aanzienlijk verbeteren. Ook wordt het zelfver- trouwen versterkt dankzij de omgang met paarden en andere ruiters. De opbrengsten van de kleding- inzamelactie worden evenredig over de stichtingen verdeeld. Zij kunnen dit gebruiken om de maneges te onderhouden, paarden te verzorgen, zadels te vervangen of investeringen zoals tilliften voor rolstoelers te kunnen bekostigen.

Artikel delen:

Reageer