Succes is de kick van Hans de Voer

Zwolle – Al meer dan vijf generaties drukt zijn familie een belangrijke stempel op het aanbod van attracties. Een gesprek met Hans de Voer over alles dat snel, groot en hoog is. “Nieuwe attracties blijven nodig anders bloedt de kermis dood. Daar voel ik mij verantwoordelijk voor.” Vanaf vrijdagmiddag staat kermisexploitant tijdens de Zomerkermis met de spectaculaire Turbine op de Grote Markt.

 

08-08-2013_zwaar_transport_grootste_kermisatraktie_door_zwolse_binnenstad_06.jpg 

 

Liever laat hij je een ritje maken in een van zijn attracties dan dat hij over zichzelf praat. Desondanks neemt hij de tijd voor een gesprek en  bestelt een cola-light. “Doe er maar gelijk twee. Ik heb dorst.” Hans de Voer oogt rustig maar in zijn hoofd bruist het van ideeën. “Mijn vader had de Polyp. Ik vond het als kleine jongen geweldig om te zien hoe hij mensen daarmee wist te vermaken. Als ik met Lego speelde, bouwde ik kermis attracties. Nu laat ik ze in het echt bouwen” lacht hij.

08-08-2013_zwaar_transport_grootste_kermisatraktie_door_zwolse_binnenstad_01.jpg

08-08-2013_zwaar_transport_grootste_kermisatraktie_door_zwolse_binnenstad_02.jpg

08-08-2013_zwaar_transport_grootste_kermisatraktie_door_zwolse_binnenstad_05.jpg 

Presteren

Vernieuwend en vooruitstrevend zijn de kernwaarden waarmee hij het publiek steeds wil verrassen. Waar komt die drang om te presteren vandaan? “Ik heb geen angsten. Dat heb ik van mijn moeder. Samen met mijn ouders heb ik nooit een ander leven gekend dan de kermis. Dat vormt je. ” Hans geeft toe dat hij iets zakelijker te werk ging dan zijn vader. “Ik wilde succesvol worden en een goede boterham verdienen.”  Die basis legde hij met de grijpkranen die hij 25 jaar in zijn bedrijf had. Toch deed hij daar afstand van. Waarom? Hans legt uit: “Bezoekers doen graag een gokje om een prijs te winnen. Dat is altijd zo geweest. Maar je moet als ondernemer ook nieuwe kansen ontwikkelen om geld te verdienen. Dat is niet durven, dat is gewoon dóen!” Als ras ondernemer is hij zelfverzekerd. “Van tien nieuwe dingen is er altijd één succesvol. Ik heb een sensor om juist die ene er uit te halen.”  

 

08-08-2013_zwaar_transport_grootste_kermisatraktie_door_zwolse_binnenstad_03.jpg 

 

Gezin

Zijn dochter Michelle (18) werkt achter de kassa. Het is duidelijk: de nieuwe generatie staat klaar. “Ze draait al lekker mee in het bedrijf. Ik ben trots op haar. In een aantal opzichten lijkt zij op mij. Ze maakt haar eigen keuzes en dat is goed.” Zijn vrouw Angelique is  voor Hans de allerbelangrijkste steun. Nu vooral ook moeder van hun tweede dochter,  de 5-jarige Rosanna. “Zij was een geschenk.”

 

08-08-2013_zwaar_transport_grootste_kermisatraktie_door_zwolse_binnenstad_04.jpg 

 

Turbine

In Zwolle staat hij met de Turbine. Een gloednieuwe attractie die álle kicks in zich heeft. “Het is het beste van alles wat de kermis tot nu toe te bieden had op het gebied van grootvermaak” vertelt Hans trots. De Turbine is zijn paradepaardje. Gebouwd bij Mondial in Heerenveen en daarmee een oerhollands product. Met trots laat hij foto’s zien op zijn telefoon. Het bouwproces is indrukwekkend. Is hij gespannen?  “ Nee, eigenlijk niet. Ik vaar altijd mijn eigen koers. Succes word je wel gegund en ik weet zeker dat bezoekers in Zwolle de rit in de Turbine niet vergeten!” Wat is volgens Hans het succes van de kermis? “Van oudsher is kermis een ontmoetingsplaats, een sociale omgeving. Je treft hier iedereen. Jeugd, opa’s en oma’s die samen met hun kinderen en kleinkinderen plezier maken. De kermis geeft een glimlach. Die vindt je nooit achter een computer en dat hebben we nodig in het leven.”

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi verhaal, ik heb het met plezier gelezen, duimpje omhoog voor weblogzwolle.

    alleen wat maakt dat ding een kolere herrie, we horen hem hier vanaf de Thomas a kempisstraat boven de scootertjes uit. Het lijkt wel of er iets neerstort. Geen klacht hoor, ik ben van de logica, ga je in bij een centrum wonen, dan horen dit soort dingen erbij. Blijf het altijd een vreemde redenatie vinden dat mensen zeggen doe dat lekker buitenaf, alsof de mensen die daar juist voor de rust wonen daarom vragen. Hoe dan ook, cool ding, bak herrie 😀 😀


    Maak melding

Reageer