Heracles Almelo – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Na de prachtige overwinning van PEC Zwolle op Feyenoord van afgelopen weekend, staat zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen op de agenda. PEC Zwolle hoopt hierin de vliegende start van het eerste speelweekeinde een vervolg te geven. Het team van trainer Ron Jans speelt hierbij op een vertrouwde ondergrond, aangezien ook tegenstander Heracles Almelo wedstrijden op kunstgras afwerkt. De ploeg van trainer Jan de Jonge verloor zondag de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1 van Vitesse. Toch creëerde de Almeloërs in dit duel genoeg kansen om met resultaat huiswaarts te keren. Doelman Piet Velthuizen van Vitesse lag echter te vaak in de weg. Deze week wist Heracles zich nog te versterken met Edwin Gyasi, de rappe buitenspeler maakt de overstap van buurman FC Twente en kan zaterdag zijn debuut maken.

Vorig seizoen kende dit affiche zijn vuurdoop in de Eredivisie. Op een koude en natte decemberavond speelden de ploegen met 1-1 gelijk. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. PEC Zwolle wist in deze wedstrijd veel en grote kansen bij elkaar te voetballen, alleen was de afronding te matig om tot een overwinning te komen. Wel wisten de Zwollenaren een vroege achterstand nog voor rust te repareren. Youness Mokhtar scoorde met een droge schuiver in de verre hoek. Heracles Almelo kan zaterdag niet teren op een goede thuisbalans. De ploeg wist slechts één van zijn laatste acht thuiswedstrijden winnend af te sluiten. Ter vergelijking; PEC Zwolle won drie van de laatste acht uitwedstrijden.

De selectie van PEC Zwolle kan zaterdag rekenen op de steun van veel Zwolle-supporters. Het uitvak is nagenoeg uitverkocht. Mensen die geen kaart hebben weten te bemachtigen, kunnen afstemmen op FOX Sports kanaal1 of de wedstrijd via Twitter volgen. @peczwolle houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Janssen, hij wordt hierbij geassisteerd door Strijker, De Vree en vierde official Otto. Aftrap in het Polman stadion is zaterdag om 18.45 uur.

Laatste ontmoetingen in Almelo:
22 december 2012 Heracles Almelo – PEC Zwolle 1-1 (Eredivisie)
11 april 2005 Heracles Almelo – FC Zwolle 2-1 (Gouden Gids Divisie)
3 februari 2002 Heracles Almelo – FC Zwolle 0-1 (Gouden Gids Divisie)
7 oktober 2000 Heracles Almelo – FC Zwolle 1-2 (Toto Divisie)
10 september 1999 Heracles Almelo – FC Zwolle 1-1 (Toto Divisie) 

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 25
 1. 2-0. Van Feyenoord gewonnen, dus ach wat stelt Heracles dan voor… Uitwedstrijden op winst rekenen is misplaatste arrogantie, overschatting en dan gaat t dus mis. Helaas


  ⚠️ Meld

 2. Ai, de trend gaat helemaal de verkeerde kant op.

  Heracles – PEC Zwolle
  ja-tja 1-3
  Elrey 1-2
  Ap 2-3
  ingrid 0-1
  Dame 0-2
  JanD 1-4
  Bernard 2-4
  Zwollenaatisback 1-1
  Ren 0-0
  Bantega 2-0  ⚠️ Meld

 3. Heracles – PEC Zwolle
  ja-tja 1-3
  Elrey 1-2
  Ap 2-3
  ingrid 0-1
  Dame 0-2
  JanD 1-4
  Bernard 2-4
  Zwollenaatisback 1-1
  Ren 0-0
  Bantega 2-0
  Koos 0-3 (hoop)
  dick 2-2


  ⚠️ Meld

Reageer