Landstede Basketbal heeft selectie rond

Zwolle – Met het contracteren van Valentijn Lietmeijer is de selectie van Landstede Basketbal voor het seizoen 2013-2014 compleet. Valentijn Lietmeijer komt over van Aris Leeuwarden, waar hij de afgelopen twee jaar heeft gespeeld. De 22 jarige schutter zorgde eigenhandig voor de uitschakeling van Landstede Basketbal in de derde play off wedstrijd van afgelopen seizoen. Hij schoot in de laatste seconde een driepunter  raak.

basket_aris_7_1_van_1.jpg

De 1,91 meter grote guard maakte afgelopen seizoen gemiddeld 4,6 punten en schoot 42% van zijn driepunters raak. Hij haalde met Aris Leeuwarden de finale van de play offs om het landskampioenschap. Landstede Basketbal is klaar voor het nieuwe seizoen. De selectie is compleet en bestaat nu uit Brad Loesing, Holden Greiner en Justin Stommes uit Amerika. Nieuwkomers Sergio de Randamie, Ewoud Kloos en Valentijn Lietmeijer. Gebleven zijn Kenrick Zondervan, Nikki Hulzebos en international Leon Williams. Daarnaast bestaat de selectie uit de jonkies Torben Tonjann, Emil van Veen en Lenno Witteveen. Zij gaan alle drie ook spelen in het U20 van de Basketball Academy Zwolle.

De complete selectie is te zien op de open dag van Landstede Basketbal en Landstede Volleybal op 22 september. Landstede basketbal zal dan om 14.00 uur spelen tegen BG Göttingen uit Duitsland. De dag zal meerdere activiteiten bevatten en uiteraard is de kersverse landskampioen van het volleybal, Landstede Volleybal, ook te in actie te zien.

Artikel delen:

Reageer