Berkum oefent bij HHC Hardenberg

Zwolle – Hoofdklasser Berkum speelt op zaterdag 10 augustus zijn tweede oefenwedstrijd en treft dan een zeer interessante tegenstander. In Hardenberg voetballen de Zwollenaren dan namelijk tegen de gerenommeerde topklasser HHC.

 

HHC Hardenberg deed vorig seizoen lang mee om de prijzen in de topklasse van het zaterdagvoetbal maar eindigde uiteindelijk op een vierde plek. Opvallend was daarbij dat de voorhoede zeer productief was want de Hardenbergers scoorden in 30 duels liefst 62 keer. Van al die goals kwamen er 16 voor rekening van middenvelder Hielke Penterman, die zich vaak ontpopte tot smaakmaker van het team. Na het afgelopen seizoen maakte HHC-trainer Ted Verdonkschot plaats voor Marcel Groninger, die in 2012-2013 veel succes had door als coach met Be Quick 1887 kampioen te worden in de Hoofdklasse C van het zondagvoetbal. Bij de Hardenbergse selectie kwamen bovendien versterkingen als John van Dalen van WKE en Ashwin Manuhutu die overkwam van ACV.

HHC is al op 8 juli begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en speelde al een aantal oefenwedstrijden. Op 11 juli werd er in Hardenberg gespeeld tegen eredivisietopper Feyenoord, waarbij de Rotterdammers met 0-6 te sterk waren. Enkele dagen later speelde HHC met 1-1 gelijk tegen het beloftenteam van FC Groningen en op 3 augustus wonnen de Hardenbergers met 1-3 bij zondaghoofdklasser Rohda Raalte.

 

Berkum begon op 29 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en heeft dus een aantal weken minder training in de benen. De Zwolse hoofdklasser speelde nog maar één oefenwedstrijd: Afgelopen dinsdag won de selectie van trainer Roeland ten Berge op eigen terrein met 5-0 van tweedeklasser VV Heino, waarbij alle doelpunten in de tweede helft van het duel vielen.

 

De wedstrijd tegen HHC Hardenberg is een mooie gelegenheid om te zien hoe de trainingsarbeid en verdere ontwikkelingen bij beide teams tot nu toe hebben uitgepakt. Het duel op het fraaie sportpark De Boshoek aan de Hessenweg 74 in Hardenberg begint om 14.30 uur.

Artikel delen:

Reageer