Mevrouw C. Schurink-de Lange wordt 100 jaar

Zwolle – Mevrouw C. Schurink-de Lange heeft vrijdag 9 augustus 2013 de mooie leeftijd van 100 jaar weten te bereiken. Wethouder Filip van As bracht mevrouw Schurink een bezoek in haar appartement aan de Hogenkampsweg in Zwolle om haar persoonlijk te feliciteren. Ze kreeg als cadeau heerlijke bonbons.

 

09-08-2013_mevrouw_schurink-de_lange_100_jaar_03.jpg 

 

Mevrouw Catharina (roepnaam Rini) de Lange, is geboren in Hengelo (O) op 9 augustus 1913. Geboren in een middenstandsgezin, haar ouders hadden een kruidenierswinkel aan de Javastraat te Hengelo. Gezin met drie kinderen, waarvan twee jongens en een meisje. Op 25 februari 1935 gehuwd in Hengelo met Gerhard Schurink, geboren te Zwolle op 1 januari 1907, van beroep brood- en banketbakker. Hebben elkaar ontmoet in 1930 tijdens 700-jarig bestaan van Zwolle. Weduwe geworden in december 1976. Er zijn drie kinderen, twee jongens en een meisje, inmiddels in de leeftijd van 74, 69 en 64 jaar. Er zijn acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Opgegroeid in Hengelo, na haar huwelijk gewoond aan de Thomas-a-Kempisstraat 103 en 103a. In 1969 bakkerij met 1 woning en 1 bovenwoning verkocht en verhuisd naar flat aan de Hogenkampsweg, nabij de hoek met de Ruusbroecstraat, alwaar zij Arcadia heeft zien bouwen. Circa 1974/1975 verhuisd naar flat aan de Jan Busstraat, hoek Hogenkampsweg, nog weer wat dichter bij de ingang van Arcadia. Verhuisd naar Arcadia circa 1992/1993. Vanaf ongeveer het begin van Arcadia altijd koffie geschonken voor de “oudjes” in Arcadia tot op zeer hoge leeftijd. 

 

09-08-2013_mevrouw_schurink-de_lange_100_jaar_02.jpg

 

09-08-2013_mevrouw_schurink-de_lange_100_jaar_01.jpg 

 

Vanaf school tot haar huwelijk gewerkt bij Stork alwaar zij de Hollerith machine bediende, de voorloper van de latere ponskaart. Na haar huwelijk heeft zij haar man geholpen met name in de winkel met de verkoop van brood en banket. Daarnaast runde zij het gezin met o.m. nog inwonende knechten en een inwonende schoonvader. Na het beëindigen van de bakkerij (circa 1950) huisvrouw geweest. Specifieke hobby’s heeft zij nooit gehad. Tot op hoge leeftijd heeft zij een goede gezondheid gehad en reisde nog zelfstandig met trein en bus tot een val leidde tot een heupbreuk een aantal jaren geleden. Sindsdien gaat de gezondheid met ups en downs. Sinds haar heupbreuk kan zij niet meer lopen en brengt de dag door in een rolstoel. De ogen gaan achteruit en het lezen wordt moeilijker. Geestelijk nog haarscherp. Tot op de dag van vandaag gaat zij alleen en zelfstandig met de lift nog naar beneden om koffie te drinken, mensen te ontmoeten in de recreatiezaal en/of op het terras met mooi weer. Vaak halen buren of bekenden haar ook wel op en brengen haar dan ook weer terug. Elke dinsdagavond klaverjast zij nog met medebewoners.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Mevrouw C. Schurink-de Lange wordt 100 jaar”

Reacties zijn gesloten.