Vuurwerk opent kermis in Zwolle

Zwolle – De Zwolse zomerkermis is vrijdag van start gegaan. Van 9 tot en met 18 augustus kunnen jong en oud in de binnenstad genieten van hun favoriete attracties. Vrijdagavond kon het publiek genieten van een mooie vuurwerkshow bij het Rodetorenplein.

 

vw02_s.jpg 

Foto: Marcel Bil

 

Ook op alle dagen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Zo zijn er bijzondere gasten en natuurlijk weer de traditionele dagen, zoals eurodag, familiedag en het Stratenfestival. Naast tal van attracties zoals de Turbine, Ultimate, Super Mouse en Break Dance is er een omlijstend programma voor de zomerkermis opgesteld. Vrijdag 16 augustus is het traditionele Stratenfestival. Ruim 24 podia met live muziek door de hele binnenstad van Zwolle.

 

09-08-2013_opening_zwolse_zomerkermis_met_vuurwerk_07.jpg

 

09-08-2013_opening_zwolse_zomerkermis_met_vuurwerk_06.jpg

 

09-08-2013_opening_zwolse_zomerkermis_met_vuurwerk_02.jpg 

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Maandag 12 augustus: Eurodag. Bijna alle attracties voor een euro.
 • Dinsdag 13 augustus: Gehandicaptenmiddag. Aangemelde deelnemers kunnen komen zwieren en zwaaien op de kermis.
 • Woensdag 14 augustus: Familiedag. Kinderen kunnen zich laten schminken, een leuke ballon ophalen, op de foto met Bert en Ernie of een balletje trappen met de spelers van PEC Zwolle.
 • Vrijdag 16 augustus, vanaf 17.00 uur: Stratenfestival. Ruim 24 podia met live muziek door de hele binnenstad
 • Zondag 18 augustus: Laatste kermisdag. Laatste kans om te genieten van de vele kermisattracties. De kermis eindigt om 23.00 uur.
vw01_s.jpg
 

Waar is Wally?!

Ook Wally, de bekende stripfiguur uit de ‘Waar is Wally?!’ zoekboeken, is van vrijdag 9 t/m vrijdag 16 augustus tussen 13.00 en 14.00 uur op de kermis aanwezig. Als bezoekers hem gevonden hebben, kunnen zij met hem op de foto. Wanneer zij deze foto posten op Facebook en de Zwolse zomerkermis hierin taggen, maken zij kans op een mooie prijs. Meer informatie staat opwww.facebook.com/Zwolsezomerkermis.

 

09-08-2013_opening_zwolse_zomerkermis_met_vuurwerk_01.jpg

 

09-08-2013_opening_zwolse_zomerkermis_met_vuurwerk_03.jpg

 

09-08-2013_opening_zwolse_zomerkermis_met_vuurwerk_04.jpg

 

09-08-2013_opening_zwolse_zomerkermis_met_vuurwerk_05.jpg 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Tijdens het vuurwerk stonden wij op de Twistvlietbrug, toen er een loslopende hond aan kwam rennen. Duidelijk geschrokken van het vuurwerk. Helemaal van de kaart. Niet tegen te houden. We hebben gelijk de dierenambu gebeld en er melding van gemaakt. Wellicht worden zij gebeld dat er een hond word vermist en kunnen ze vertellen dat deze is gezien in Stadshagen. Wij hebben nog even naar de hond gezocht maar helaas niet aangetroffen. Ik hoop alleen maar dat het dier niet onder een auto is gekomen en weer met baasje/bazinnetje kan worden herenigd.
  Vuurwerk was mooi om te zien maar kreeg voor ons een andere wending.


  ⚠️ Meld

 2. @bart2: slaat natuurlijk nergens op wat je daar zegt. Geeft blijk van weinig inzicht. (o.a. in hoe paniekerig een hond zich kan gedragen.)

  Misschien was de hond wel aangelijnd, maar heeft ie de lijn uit de handen getrokken of misschien was de hond uit de halsband geschoten, wie weet.


  ⚠️ Meld

 3. Hallo beste mensen, wanneer komt de dag dat we elkaar de ruimte geven en elkaars mening respecteren. Het is in dit geval toch heel simpel. Wanneer er vuurwerk is dat meestal nooit langer duurt dan een half uur om dan met uw huisdier even te wachten om naar buiten te gaan tot dit voorbij is. In vele gevallen is het zo:baasje bang, hondje bang!!! bij bijzondere geluiden.

  – – Editted –


  ⚠️ Meld

Reageer