HHC straft fouten Berkum flink af

Zwolle – Een nogal gehavend Berkum is in de oefenwedstrijd bij topklasser HHC Hardenberg tegen een pijnlijke 7-0 nederlaag opgelopen. De prima spelende Hardenbergers straften de nodige fouten bij de Zwolse hoofdklasser genadeloos af en lieten vooral in de tweede helft het niveauverschil duidelijk blijken.

 

Berkum-trainer Roeland ten Berge miste liefst zeven man door blessures en vakanties en diverse spelers stonden op voor hen wat onwennige plaatsen. Dat was in de samenhang van het team te merken want er werd veel balverlies geleden en op de opbouw viel ook wel wat aan te merken. Tot overmaat van ramp viel middenvelder Yassine Assa al kort na de aftrap met een ogenschijnlijk zware blessure uit, zodat de absentielijst bij de Zwollenaren onderhand behoorlijk lang begint te worden.

HHC, dat al enkele weken langer in training is, beschikte over een goed combinerende ploeg die er vanaf het begin geen gras over liet groeien. Dat zorgde al na enkele minuten voor de eerste treffer toen HHC-aanvoerder Sargon Gouriye, na slordig balverlies van Berkum-zijde, kon passen op Bjorn Zwikker en die aarzelde geen moment: 1-0. Berkum leek direct daarna gelijk te gaan maken toen Marc van der Meulen op het HHC-doel afstormde maar zijn inzet ging net naast.

 

Na een kwartier speelde HHC met een uitstekende combinatie over diverse schijven de Zwolse defensie helemaal uit elkaar en het was uiteindelijk Hielke Penterman die voor de 2-0 zorgde. Even daarna kreeg ook Berkum weer een kans toen de sterk opgekomen Jason Huisman voorzette maar de inzet van spits Karim Chengachi ging over en na ruim een half uur spelen ging een schot van Jerrol Poot via de lat over het HHC-doel. Berkum deed in die fase nog wel wat terug maar in de 38e minuut werden er opnieuw de nodige verdedigende fouten gemaakt en ditmaal was het de sterke HHC-aanvoerder Sargon Gouriye die de 3-0 op het scorebord bracht.

 

Krap 10 minuten na de hervatting zorgde een soortgelijk scenario voor de 4-0 en opnieuw was het Gouriye die het vonnis voltrok. Berkum hield het daarna achterin een poosje droog maar wist nauwelijks nog wat in aanvallend opzicht te brengen en in de slotfase sloeg de thuisclub opnieuw toe. Eerst verzilverde Martijn Berger een voorzet van Stijn Pol (5-0), daarna profiteerde Bjorn Zwikker van Zwolse balverlies (6-0) en 10 minuten voor het einde kon Tiemen van Hezel een voorzet van Robert Schonewille tot 7-0 promoveren. Dat bleek ook de eindstand in een wedstrijd waarin Berkum duidelijk werd gemaakt dat de ploeg er nog lang niet is en er nog heel wat trainingsarbeid verzet zal moeten worden.

 

HHC Hardenberg-Berkum, 10 augustus 2013 (oefenwedstrijd)
Eindstand: 7-0 (3-0)
Scoreverloop:

3. Bjorn Zwikker (1-0)
16. Hielke Penterman (2-0)
38. Sargon Gouriye (3-0)
54. Sargon Gouriye (4-0)
73. Martijn Berger (5-0)
76. Bjorn Zwikker (6-0)
80. Tiemen van Hezel (7-0)

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer