Hanzecup 2013

Zwolle – Op de velden van sv HTC op Sportpark De Pelkaan in Zwolle vindt dit weekend de Hanzecup 2013 plaats. De dames en heren troffen zaterdag goed weer: het was niet al te warm, het bleef gelukkig droog en er scheen soms een aangenaam zonnetje. Nagenoeg perfect voetbalweer. 

hanzecup-11.jpg

In samenwerking met Spieren voor Spieren wordt dit toernooi georganiseerd om voor deze stichting geld in te zamelen. De deelnemende herenteams als Swift, Neptunes, Hellas Zaandam, HTC en de damesteams Wartburgia, DTS Epe, Be Quick’28, HTC en VIOD konden bekijken hoever de selectie al is in de voorbereiding en om te kijken waar je als elftal staat. Er worden poules van 8 teams gemaakt en gespeeld over 2 dagen. Van 1993 tot en met 2008 heeft sv HTC het Hanzestad Zwolle toernooi georganiseerd. Aan dit toernooi namen jaarlijks 15 teams uit binnen- en buitenland deel. Dit toernooi heeft bij velen goede herinneringen achter gelaten en nog heel vaak wordt hierover gesproken. Er was dan ook een grote wens om weer een internationaal toernooi te organiseren. Op initiatief van Annelies Martijn, speelster van het 1e dames elftal van HTC, wordt nu weer een internationaal toernooi georganiseerd, namelijk de Hanzecup.

hanzecup-6.jpg 

hanzecup-4.jpg

hanzecup-3.jpg 

Het “oude” toernooi had teams die vele jaren ons toernooi bezochten, zoals  Voorschoten, Ter Leede, UVS (Leiden), DIO (Oosterwolde) en SC Gronitas (Groningen). Ook waren er teams uit het buitenland als Pre Alpi (Italie), Alfortville (Frankrijk), Lünen (Duitsland), Auda FK (Letland) en FC Tonwell (Engeland) en Arklow Town FC (Ierland) die jarenlang ons internationale toernooi bezochten en waarmee HTC in sommige gevallen een uitwisseling mee onderhield.  Bij deze toernooien was een belangrijke doelstelling om een kwalitatief goed toernooi aan te bieden, maar ook veel ruimte te bieden voor ontmoeting en gezelligheid. Dat is nu ook de doelstelling.

hanzecup-1.jpg

hanzecup-5.jpg

hanzecup-2.jpg 

hanzecup-7.jpg

hanzecup-9.jpg

hanzecup-12.jpg

  hanzecup-13.jpg

hanzecup-14.jpg

hanzecup-16.jpg 

hanzecup-8.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer