Gewapende overval bij cafetaria Forelkolk

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een cafetaria Scheller Snack op de Forelkolk in Zwolle op 11 augustus rond 21.55 uur.

Op dat moment kwam -naar het zich nu laat aanzien- een gemaskerde man binnen die met een vuurwapen (of iets wat daar op leek) een medewerker bedreigde. Daarop ging de dader er te voet in onbekende richting vandoor met meeneming van een geldbedrag. Niemand raakte gewond. Signalement: de 1.80 – 1.90 m. lange man had een leren jack aan en droeg donkere kleding. De politie roept getuigen op zich te melden op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan men bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Waarom geen burgernet actie? Met de vermelidng dat persoon mogelijk vuurwapen gevaarlijk is. En dat men wanneer men denkt deze persoon te zien. De politie moet bellen. En hem niet zelf moet benaderen.


  ⚠️ Meld

 2. @db: De meeste snackbars prefereren pin-betalingen tegenwoordig. Juist om dit soort overvallen te ontmoedigen.
  Opvallend was juist wel dat je bij veel snackbars tot zeer recent nog juist extra moest betalen áls je wilde pinnen……………..


  ⚠️ Meld

 3. In en in triest. Ik hoop dat de dader gepakt word en erg zwaar gestraft wordt hiervoor.

  Het praat het niet goed, maar ik vrees dat mede door het beleid van het huidige kabinet dit soort gevallen van diefstal alleen maar zullen gaan toenemen.. Steeds meer mensen worden financieel lam geslagen, en daar zitten dus ook mensen bij die geen andere optie meer zien dan dit soort acties..  ⚠️ Meld

 4. Zou dit een wraakactie kunnen zijn vanwege slechte service/communicatie? Heb van meerdere mensen klachten gehoord over trage service en aanbiedingen die ineens geen aanbieding bleken te zijn. Dit kost extra geld en zorgt voor frustratie. Wellicht is dit de reden dat bij iemand het lichtje uit ging. Hopelijk word de dader snel gepakt!


  ⚠️ Meld

 5. Waar slaan die opmerkingen over over het zakelijke gedeelte, over omzetten en klachten, omzet gegevens lijk toch wel erg laag, en als je klachten hebt moet je dat melden en niet via social media. Sta ens stil bij de impact wat dit heeft voor personeel en eigenaar.


  ⚠️ Meld

 6. @Ingrid zo’n Burgernet actie lijkt me onverantwoordelijk. Hoeveel personen van 1.80-1.90 met donkere kleding lopen er wel niet rond op dat tijdstip. Zelfs al zou je alleen die met een leren jack eruit pikken. De omschrijving is veel te summier.


  ⚠️ Meld

 7. Dat er een paar centen zijn verdwenen is niet zo belangrijk en dat er beleid van een regering bij wordt betrokken is wel erg kortzichtig.
  Om over het commentaar over de service nog maar te zwijgen.

  Wat ik veel erger vind is het effect op het personeel.
  Een ieder die al eens is bedreigd met een vuurwapen weet waar ik het over heb.  ⚠️ Meld

 8. Een burgernet wordt pas uitgegeven als er een duidelijk signalement is.

  En vanwege het tijdstip is er zowieso geen burgernet gestart.
  Denk dat er maar weinig mensen zijn die wakker gebeld willen worden om 2:00 ofzo dat de burgernet zonder succes wordt afgesloten 😀


  ⚠️ Meld

 9. Heel veel sterkte gewenst voor de medewerkers!

  Ik sluit me aan bij de opmerking van Hdk.
  Commentaar van Ren en Antoine is echt belachelijk.


  ⚠️ Meld

 10. Wordt je overvallen en krijg je er ook nog een lading kritiek achter aan!
  Ben wel als klant daar geweest, en altijd netjes behandeld en goed spul:D:D


  ⚠️ Meld

 11. Gelukkig beschikt Scheller Snack … over goede beveiligings camera’s, waardoor de dader snel gevonden kan worden ! ( meestal zijn dit soort daders, daar vooraf ook wel eens geweest, en moet het voor het personeel en de politie … een makkelijke zaak zijn, om het op te lossen.) En eh Antoine … waar haal je die onzin vandaan ? van trage service, en slechte communicatie !


  ⚠️ Meld

 12. Sorry maar Wat kunnen mensen raar reageren!!!

  Ik hoop voor degene die aan het werk waren dat ze de kracht hebben om dit een plekje te geven. Ik weet uit ervaring wat het met je doet…!!! Ik ben nu bijna 4 jaar verder en kan nu zeggen dat ik er weer ben. En slachtofferhulp heeft mij heel goed geholpen zelfs na dat ik heel lang heb gedacht ik kan het zelf…..dus wees niet bang om dat te doen. Heel veel sterkte !!!


  ⚠️ Meld

Reageer