Zwolle duur met uittreksel bevolkingsregister

Zwolle rekent het meeste geld voor een uittreksel uit het bevolkingsregister. Dat blijkt uit een vergelijking van gemeentetarieven in de Consumentengids.

In Zwolle betaal je € 14,45, tegenover een rijksdaalder in de goedkoopste gemeente. Zwolle is ook prijzig met de verlenging van het rijbewijs. Na Deventer en Eijsden staat Zwolle op de derde plaats met een tarief van € 57,85. In Leidschendam betaal je hiervoor slechts € 21,90. Meer info: www.consumentenbond.nl Alle OZB-tarieven, reinigingsheffing en rioolrecht per gemeente: www.coelo.nl.

Bron: lev-06

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ach ja …Zwolle he…ik heb vandaag ook mijn nieuwe rijbewijsje opgehaald….inderdaad een boel geld voor niets !!
  En als je eerst naar een ARBO arts moet betaal je 22,= extra, en pasfotos 10,=
  En als je niet oppast heb je bij terugkomst een parkeerbon van je “vrienden”
  Mogelijk over 10 jaar wat goedkoper !!
  Wat moet je er aan doen ?
  Je kunt hem ook niet elders halen.


  ⚠️ Meld

 2. Ik vind het werkelijk schandalig dat er zoveel verschil in prijzen zit tussen verschillende gemeentes, dat zouden ze eens moeten aanpakken.


  ⚠️ Meld

 3. Ik denk dat er een heleboel gezegd en geschreven kan worden over deze kosten, maar dat als je alles bij elkaar bekijkt je in Zwolle juist helemaal niet zo vreselijk veel geld kwijt bent (denk ook aan OZB en rioolrechten en zo). Dat er dan iets dat je eens in de 10 jaar nodig hebt veel duurder is, vind ik dan ook geen ramp. Anders is het als Zwolle met alles veel duurder is, maar dat zou ik eerder verwachten in een stad als Wassenaar of Bloemendaal of zo.
  Wat ik echter vreemd vind, is dat dit onderzoek gedateerd is van april 2007. Ik kan niet in de consumentenbond databaas, dus ik zou het mijn man even moeten vragen of deze bedragen inderdaad minder zijn in Zwolle…


  ⚠️ Meld

 4. Ik vind dat er in DenHaag maar eens wat aan gedaan moet worden en de prijzen voor rijbewijs ,paspoort en alle andere dergelijke papieren die je bij de gemeentelijke instelling gehaald moet ongeacht waar ?©?©n dezelfde prijs


  ⚠️ Meld

 5. Over drie jaar kun je in elke willekeurige gemeente je paspoort ophalen. Kun je de goedkoopste uitzoeken. Of dat ook opweegt tegen de vervoerskosten valt te betwijfelen.
  Hetzelfde zou ook moeten gelden voor de rijbewijzen. Maar daar heeft het kabinet dan weer geen uitspraak over gedaan.


  ⚠️ Meld

 6. Ik denk dat er een heleboel gezegd en geschreven kan worden over deze kosten, maar dat als je alles bij elkaar bekijkt je in Zwolle juist helemaal niet zo vreselijk veel geld kwijt bent (denk ook aan OZB en rioolrechten en zo).

  Dat heet nu normvervaging >:(
  Hoezo goedkoop met OZB enzo? Misschien zijn er altijd gemeenten die duurder zijn, maar nog veel meer die minder duur zijn. En daar wil ik het dan ook bij laten: minder duur. Da’s wat anders dan goedkoop


  ⚠️ Meld

 7. Ik heb dan het woord goedkoop ook niet opgeschreven… Ben het er helemaal mee eens dat elke euro die de regering krijgt er ?©?©n teveel is! 😛


  ⚠️ Meld

 8. Stond laatst in de Elsevier een reeks overzichtjes over gemeenten. Een Zwollenaar kreeg voor de centen die hij/zij kwijt is aan de lokale overheid verhoudingsgewijs veel waar voor zijn geld.
  Daarnaast bleken de lokale lasten (OZB, rioolrecht, afvalstoffenheffing) een van de laagsten (te vergelijken met steden van rond de 100.000 inwoners). En inderdaad waren de lasten tzv documentjes een van de hoogste. Maar liever eenmaal in verhouding fors betalen, dan jaarlijks tegen een klapper oplopen van OZB/rioolrecht/afvalstoffenheffing.

  Je kunt altijd wel op iets zeiken, maar ik ben toch verdraaid tevreden met mijn stadje.


  ⚠️ Meld

 9. Ik ben het dus zoals jullie begrijpen met Mike eens. Denk dat ik datzelfde artikel gelezen heb, want dit komt me bekend voor.


  ⚠️ Meld

 10. Vaak is het ook zo dat wat je wil lezen ook leest. Ik lees nmlk ook in de testen dat de totale woonlasten in Zwolle helemaal niet zo goedkoop zijn. Zelfs bij het parkeren is in Zwolle duur: staat op nr 3 (1: Adam 2: Rdam).
  Maar vergeet ook niet dat het om de (stijging van de) woonlasten gaat, en door de enorm gestegen huizenprijzen alhier groeien de woonlasten enorm.
  Als ik eens tijd heb zal ik van de afgelopen 10 jaar eens een grafiekje maken van de woonlasten: zelfde woning, zelfde omstandigheden maar wel met stijgingen van de woonlasten die vele malen hoger zijn dan de toename van inflatie e/o cao periodieke verhogingen.
  Dat zal overigens wel ook moeten gezien de salarisen bij gemeente: onlangs een sollicitant die bij de gemeente een soortgelijke functie uitoefende als waar hij in het bedrijfsleven naar op zoek was. Heb de man niet aangenomen omdat hij bij de gemeente 1,5x zoveel krijgt….. (en “onze” salarissen zijn marktconform voor het bedrijfsleven).


  ⚠️ Meld

 11. Eens. Het Elsevieritem leest lekkerder weg en is smeuiig aangekleed. Maar je kunt natuurlijk ook de bron van het Elsevierartikel (en het nieuws van Lev) aanboren. http://www.coelo.nl
  Wetenschappelijk onderbouwd kun je daar lezen dat Zwolle relatief lage woonlasten kent. Neem je de grote gemeenten van Nederland, dan tref je een gemiddelde woonlast aan van 590. En daar zit Zwolle met z’n 567,53 knap onder (uitgaande van standaarden). Daarnaast zitten we met een stijging van de woonlasten van 2,8% over het jaar 2007 ook dik onder het gewogen gemiddelde (is ietwat vertekend door een forse stijging in Leiden (38%!).
  Nee, d’r wordt veel gerealiseerd in de stad zonder dat nu een overduidelijk beroep wordt gedaan op de beurs van de Zwollenaar. Da’s mooi en kan wel eens gezegd worden.
  Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen….
  Parkeertarieven op nr. 3? In Overijssel neem ik dan aan… en dan alleen voor wat betreft de binnenstad. Want anders laten we toch maar even twee van de G4 achter ons. En dat lijkt mij stug.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.