Tjitske Siderius tijdelijk Tweede Kamerlid

Zwolle – SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius wordt op 3 september geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Zij zal Kamerlid Sadet Karabulut – die op zwangerschapsverlof is – drie maanden vervangen. Siderius hoopt de belangen van Zwolse burgers zo goed mogelijk in Den Haag te kunnen behartigen. Zij zal zich vooral bezig houden met portefeuilles in het sociale domein, wat ook haar specialisme is. Bijzondere aandacht krijgen de positie van jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en de werknemers in de sociale werkplaatsen.

 

12-09-2012_stemmen_stadhuis_03.jpg

Archieffoto Weblog Zwolle 

 

Siderius is op dit moment fractievoorzitter voor de SP in de gemeenteraad en tevens het gezicht van die partij in Zwolle. Zij zal haar raadszetel tijdens haar tijdelijke Kamerlidmaatschap behouden. Siderius: ’Ik vind het een grote eer om drie maanden nationaal volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Ik heb mij jarenlang ingezet voor een socialer Zwolle, nu mag ik die strijd in Den Haag voeren. Als Zwols kamerlid zal ik me natuurlijk ook specifiek voor de regionale belangen inzetten.’

De SP afdeling Zwolle is verheugd over het nieuws. Siderius heeft veel binnen de afdeling gedaan: zo was zij nauw betrokken bij het onderzoek naar schimmelwoningen in Dieze-Oost en hielp zij vele individuele Zwollenaren met hun problemen op sociaal gebied.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Wat een opgeklopte ambities allemaal. Gewoon een invalbaantje: meestemmen met de fractie, mond houden en goed rondkijken voor ooit-je-weet-maar-nooit.


  ⚠️ Meld

 2. Ja Wichert ben het met de stadshagenees eens er hebben en zwollenaren in de kamer gelobbyt maar niet specifiekvoor Zwolle dus veel hebben we er niet aan.Dat neemt niet weg dat ik het Siderius toch een mooie stap vind en wens haar daar tijdelijk veel succes


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben ook bang dat zij in die drie maanden alleen maar mee kan lopen ,maar vind het toch belangrijk dat er zoveel mogelijk kandidaten uit de omgeving in de tweede kamer zitten.Het scheelt de Zwolse raad in ieder geval wel in tijd ,denk dat de raadsvergaderingen veel korter worden.Tsitske staat nog wel eens op de barricaden.Natuurlijk kun je ook alles afkraken zoals zo vaak gebeurd .


  ⚠️ Meld

 4. Suze, bijzondere manier van een vraag stellen aan iemand heb je.

  En ow ja…wat ik van Tjitske weet is dat juist zij degene is over het algemeen met weinig kennis 😉


  ⚠️ Meld

 5. Mooi zo, hoe meer SP’ers weg zijn uit Zwolle hoe liever het mij is. Scheelt wel talloze lange vergaderingen en andere illegale actie’s (zoals inbreken op een brug en deze vervuilen met spandoeken).


  ⚠️ Meld

 6. Ik hoop eigenlijk niet dat ze specifiek de belangen van Zwolle gaat helpen. Dat zou betekenen dat anderen het daar ook doen. En het leeuwendeel van de 2de kamer komt niet uit Zwolle. Ik wil graag dat de 2de kamer voor Nederland bezig is, niet specifiek voor hun eigen gemeentes.


  ⚠️ Meld

 7. De Standpunten van de SP en de manier van doen deel ik niet, maar volgens mij is dit voor alle betrokkenen een felicitatie waard. Iemand die zo vol vuur opkomt voor haar idealen is een verrijking voor de Tweede Kamer. En het extra zetje tegengas aan het huidige kabinet geeft hoop voor haar achterban, zeker nodig als het gaat om het sociale domein. En hopelijk zal de extra ervaringen die ze op doet in Den Haag bijdragen aan de kwaliteit van het debat in de Zwolse raad.


  ⚠️ Meld

 8. Suze ik heb even opgezocht wat interpunctie betekend maar ik moet toegeven dat ik alleen maar lagere school heb gehad en nooit watbijgeleerd alleen op het menselijke vlak daarom dit bericht zonder een interpunctie hopelijk heb je daar begrip voor


  ⚠️ Meld

 9. Wichert, je wilt toch niet zeggen dat je op de lagere school niet hebt geleerd dat er achter elke zin een punt hoort te staan en als een zin uit twee delen bestaat, deze worden gescheiden door middel van een komme? En dat een zin begint met een hoofdletter?
  Voor de rest storen taalfouten en het gemis van leestekens mij niet. Het leest wel een stuk lastiger, maar ik kom er meestal wel uit. De inhoud is belangrijker, vind ik.
  In ieder geval heb je nu wat bijgeleerd, dus wie weet.:)


  ⚠️ Meld

 10. @dame, leer zelf ook eens fout-loos schrijven zou ik zeggen. Wat is bijv een komme? nooit van gehoord. En met Wichert zijn schrijven is in mijn ogen niets mis.


  ⚠️ Meld

 11. Benjie, ik zag het ook en had geen zin het te verbeteren. En wat jij schrijft, zeg ik toch ook? Ik geef toe dat ik het niet kon laten om op Wichert te reageren waar hij antwoordt op Suze. Dat kwam omdat zijn redenering (“heb alleen lagere school”) in dit verband niet opgaat. Interpunctie leer je namelijk juist op de basisschool. Vond dat wel grappig.
  En voor de rest, zoals eerder gezegd maar toch nog maar even benadrukt: het stoort me niks als iemand een taal- of typefout maakt.


  ⚠️ Meld

 12. Haha, Bernard, toch maar even opgezocht: de pseudo-Franse spelwijze “oké” staat in de woordenlijst; OK is echter ook correct , want dat is de Engelse afkorting van okay.
  En nu eerst nalezen op typefouten, anders blijven we aan de gang.;)


  ⚠️ Meld

Reageer