Berkum naar IJsselmeervogels

Zwolle – Berkum speelt op dinsdag 13 augustus in Spakenburg tegen topklasser IJsselmeervogels de derde oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Daarmee krijgen de Zwollenaren opnieuw een pittige tegenstander.

 

IJsselmeervogels is met zeven landstitels de succesvolste club in het Nederlandse amateurvoetbal en ook op allerlei andere gebieden, zoals het aantal op het hoogste niveau gescoorde punten, staat de club bovenaan in de statistieken. Het afgelopen seizoen verliep echter verrassend moeilijk voor de ‘roden’. De club, die samen met plaatsgenoot Spakenburg eerder bijna altijd de dienst uitmaakte in de top van het amateurvoetbal, vocht lange tijd tegen degradatie maar wist dat lot toch te ontlopen. IJsselmeervogels sloot het seizoen 2012-2013 uiteindelijk af op een teleurstellende 12e plek en dat was maar één positie hoger dan aartsrivaal Spakenburg, dat de nacompetitie nodig had om aan degradatie te ontsnappen.

IJsselmeervogels staat ook het komende seizoen weer onder de supervisie van trainer Gert Kruys, die afgelopen maart de coaching bij de club overnam. Kruys heeft een lange staat van dienst als profvoetballer bij FC Utrecht en had als trainer diverse clubs in het betaalde voetbal onder zijn hoede, onder anderen Volendam, FC Den Bosch, Dordrecht en De Graafschap. In zijn selectie bij IJsselmeervogels veranderde er na afloop van het afgelopen seizoen nogal wat want er vertrokken liefst 11 spelers en daar kwamen negen nieuwelingen voor terug. IJsselmeervogels speelde in de aanloop naar de nieuwe jaargang al een aantal oefenwedstrijden, waarbij onder meer met 3-0 werd gewonnen van hoofdklasser VVOG. Afgelopen zaterdag hadden de mannen van trainer Kruys er kennelijk echt zin in want zondagtopklasser Haaglandia werd toen met liefst 7-1 aan de kant gezet. Nadat Haaglandia nota bene eerst op voorsprong was gekomen scoorde IJsselmeervogels er flink op los waarbij Selmo Kurbegovic en Nabil El Gourari allebei twee keer succes hadden.

 

Berkum had dit weekend een heel andere ervaring want in de oefenwedstrijd bij topklasser HHC Hardenberg kreeg de Zwolse hoofdklasser een nederlaag met niet minder dan 7-0 voor de kiezen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Berkum-trainer Roeland ten Berge meer dan een half elftal miste door blessures of absentie en dat de Hardenbergers niet alleen een niveau hoger spelen maar ook al een paar weken langer in training zijn. “Je kon zien dat HHC conditioneel een stuk verder was. Daar is voor ons nog genoeg te doen om stappen te maken,” aldus Berkum-verdediger Dirk Muis na afloop.

 

De oefenwedstrijd IJsselmeervogels-Berkum wordt dinsdagavond gespeeld op Sportpark De Westmaat aan de Westdijk 14 in Spakenburg, waar om 20.00 uur zal worden afgetrapt.

Artikel delen:

Reageer