Kinderen timmeren huttendorpen

Zwolle – In diverse wijken in Zwolle wordt deze week een Huttendorp of Jeugdland georganiseerd.

12-08-2013_indianendorp_park-hogenkamp_05.jpg 

Weblog Zwolle ging maandag langs bij het Indianendorp van Jeugdland Dieze in Park De Hogenkamp. In de Aa-landen aan de Beulakerwiede is het thema Kermis. Zwolle Zuid gaat bij wijkboerderij Schellerhoeve Op Avontuur. Westenholte maakt er in het Stinspark een Wild – West van. Aan de Mannagras in Stadshagen is het thema deze week Circus. Bij Jeugdland in de Wipstrik, naast wijkcentrum Bestevaer, is het thema Jungle.

12-08-2013_indianendorp_park-hogenkamp_06.jpg

12-08-2013_indianendorp_park-hogenkamp_02.jpg

12-08-2013_indianendorp_park-hogenkamp_03.jpg 

12-08-2013_indianendorp_park-hogenkamp_04.jpg
 
12-08-2013_indianendorp_park-hogenkamp_07.jpg
 
12-08-2013_indianendorp_park-hogenkamp_01.jpg 
 

Maandagmorgen zijn er 170 cowboys en indianen gespot bij het WVF voetbalveld in Westenholte. De kinderen, grotendeels verkleed, verzamelden zich voor de start van de Jeugdlandweek  die in het teken staat van het wilde westen. De hele week barst van de activiteiten voor de kinderen uit Westenholte.

Stokpaarden, boogschieten en totempalen

Van maandag tot en met donderdag zijn de kinderen druk met het knutselen van dromenvangers, stokpaarden en pijl en boog. Ook in de sportmiddag en de speurtocht zit het thema cowboys en indianen verweven. Als rode draad tijdens de week komt de toneelgroep ‘de Voorst’ iedere dag een vervolgverhaal spelen over cowboys en indianen.

Organisatie Jeugdland

Jeugdland Westenholte is onderdeel van Wijkvereniging WVF en wordt georganiseerd door vrijwilligers. Naast de bijdrage die de deelnemers betalen, wordt ook ieder jaar sponsorgeld opgehaald bij ondernemers in en uit Westenholte en omgeving. Hoofdsponsor dit jaar is DeltaWonen. Zij hebben een kist vol circusattributen gesponsord, die ieder jaar hergebruikt zal worden. Ook Frion werkt samen met Jeugdland. De dagbesteding bereidt de werkjes voor de kinderen voor. Het doel van de week is dat de kinderen actief samen aan het bewegen, spelen en knutselen zijn in de buitenlucht. 

 
Artikel delen:

Reageer